× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κανείς δεν περισσεύει από τα σχολεία»

Παράσταση διαμαρτυρίας μελών της Πρωτοβουλίας αναπληρωτών-ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/5/2021

«Κανείς δεν περισσεύει από τα σχολεία»
' χρόνος ανάγνωσης

Ενάντια στην «αδιοριστία» και το μπαλάκι των self test των μαθητών ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς διαμαρτυρήθηκαν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Μαίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πέρασε μία εβδομάδα που άνοιξαν για ακόμη μία φορά τα σχολεία μέσα στη σχολική χρονιά και η τραγική κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή παραμένει. Η κυβέρνηση μας έβαλε να είμαστε και επιτηρητές των δηλώσεων των self–test πετώντας και πάλι το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης σε εμάς και τους γονείς των μαθητών. Πέρα όμως από την ανυπαρξία μέτρων για την πανδημία στα σχολεία, αναδεικύεται καθημερινά η ανυπαρξία μέτρων για την αδιοριστία, τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε δασκάλους και καθηγητές, ακόμη και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στα Λύκεια.

Οι αναπληρωτές που δουλεύουν μέχρι τώρα στα σχολεία για τη φετινή χρονιά ξεπερνούν ήδη τις 52.000. Με τις 8.000 συνταξιοδοτήσεις του καλοκαιριού, τον Σεπτέμβρη τα κενά θα ξεπερνούν τις 60.000. Κενά που μάλιστα υπολογίζονται με τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Όλα αυτά, που είναι «έργα» της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δείχνουν ότι ακόμα και με 60.000 προσλήψεις, τα σχολεία θα λειτουργούν στοιχειωδώς, απέχοντας χιλιόμετρα από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των παιδιών, ιδίως αν αναλογιστούμε και τις επιπτώσεις όλης αυτής της δύσκολης περιόδου και της μακροχρόνιας αποχής τους από το σχολείο.

Με τους 5.250 διορισμούς, που εξαγγέλλονται εδώ και πάρα πολύ καιρό, τα σχολεία θα εξακολουθήσουν να υπολειτουργούν, με τις ανάλογες επιπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών.

Η μεγάλη αύξηση των αναπληρωτών τα τελευταία χρόνια αποτελεί πολιτική επιλογή όλων των Κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ- του οποίου η οδηγία είναι οι ευέλικτοι εκπαιδευτικοί να φτάσουν το 40%!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αγανάκτησή μας για όλη αυτή την κατάσταση, αλλά και η αγωνία μας για τη μόρφωση και το μέλλον των μαθητών μας, πρέπει να εκφραστεί με το δυνάμωμα του αγώνα μας!


Οι μόνιμοι διορισμοί πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, με βάση τις τεράστιες ανάγκες της εκπαίδευσης, που οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο με την πανδημία και τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση. Τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να παλέψουμε πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά για μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Άλλωστε, οι επιδιώξεις της κυβέρνησης για την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζει για τα Εργασιακά με θέσπιση της 10ωρης δουλειάς. Θέλουν εμάς και τους μαθητές μας, τους επόμενους εργαζόμενους, να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δύναμή μας βρίσκεται στους αγώνες μας, στην ενότητα του κλάδου και στην κοινή δράση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η πολυδιάσπαση και οι «ψευτοαντιπαραθέσεις» μας οδηγούν στο να «τρωγόμαστε» μεταξύ μας και να μη βάζουμε στο στόχαστρο τη συγκεκριμένη πολιτική, που είναι η ρίζα των προβλημάτων.

Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών με την απεργία στις 6 του Μάη από σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και το μαζικότατο συλλαλητήριο στις 13 Μάη ως απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης δείχνουν τον δρόμο. Άλλωστε ο κλάδος μας το τελευταίο διάστημα έχει σταθεί με ψηλά το κεφάλι και μέσα στην πανδημία με μαζικές κινητοποιήσεις, αλλά και πιο πριν, με αιχμή τους μαζικούς διορισμούς. Κομμάτι αυτών των αγώνων ήταν και οι αναπληρωτές.


Είναι η ώρα να μπούμε ακόμη πιο ενεργά σε αυτή τη μάχη.

Να διεκδικήσουμε:

• Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών άμεσα, πριν την έναρξη της επόμενη σχολικής χρονιάς.

• Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου και οποιασδήποτε διάταξης ακυρώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

• Κατάργηση του θεσμού των τριμήνων, των ΑΜΩ και των πολλαπλών κατηγοριών αναπληρωτών. Προσλήψεις όλων των αναπληρωτών σε μια φάση, με 12μηνη σύμβαση για όλους. Εξίσωση δικαιωμάτων με τους μόνιμους. Κατάργηση των διατάξεων που δίνουν στους Διευθυντές Εκπαίδευσης τη δικαιοδοσία κατάρτισης πινάκων αναπληρωτών, καθώς και πρόσληψης-απόλυσης αναπληρωτών ανά Διεύθυνση.

• Οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες με βάση τις πραγματικές ανάγκες, σύσταση νέωνοργανικών για όσα αντικείμενα- ειδικότητες δεν έχει γίνει έως τώρα. Ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του.

• Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη. Κατάργηση του νόμου 4692/20 (Κεραμέως), που βάζει ελάχιστο όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα.

• Κατάργηση των ποινών για τους συναδέλφους που παραιτούνται και των κλειστών πινάκων, εδώ και τώρα λύση για τους απορριφθέντες του παράβολου.

• Μέτρα ουσιαστικής στήριξης των αναπληρωτών -δωρεάν μετακίνηση, επίδομα στέγασης, σίτιση κ.α.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκλογές για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο BLOCK CAFÉ στο πάρκινγκ Μυτιλήνης
Εκλογές για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Κλειστός ο «Φραγκουλάκης» στις 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη

Συμβολική αποχή από την εξυπηρέτηση του κοινού τρία χρόνια μετά την τραγωδία
Κλειστός ο «Φραγκουλάκης» στις 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Και οι εργαζόμενοι στην εστίαση στην κινητοποίηση για τα Τέμπη

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών & Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου
Και οι εργαζόμενοι στην εστίαση στην κινητοποίηση για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Μήνυμα από το λιμάνι για ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες

Από τα Τέμπη στην ακτοπλοΐα το αίτημα για ασφάλεια -Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στο λιμάνι ενόψει της απεργίας της 28/2 για τα τρία χρόνια από την τραγωδία
Μήνυμα από το λιμάνι για ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Γονέων του ΓΕΛ Καλλονής για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη

Καλεί γονείς, διδάσκοντες, Συλλόγους Γονέων, μαθητές, εργαζόμενους, φορείς και σωματεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις
Ο Σύλλογος Γονέων του ΓΕΛ Καλλονής για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη

Η Ανταρσία στο Αιγαίο μαζί με άλλες 32 περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις καλούν σε συμμετοχή στα συλλαλητήριο.
Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΣΕΠΕ Λέσβου «Όλοι στις συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών»

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της πλατείας Σαπφούς
ΣΕΠΕ Λέσβου «Όλοι στις συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών»
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου για τα Τέμπη

Καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης το μεσημέρι του Σαββάτου
Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι συνταξιούχοι της Λέσβου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα Τέμπτη

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στη Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης στο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι.
Οι συνταξιούχοι της Λέσβου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα Τέμπτη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητες της Αγρας ταξιδεύουν στο χρόνο

Ταξίδι στον γεωλογικό χρόνο για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άγρας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Άντισσας
Οι μαθητες της Αγρας ταξιδεύουν στο χρόνο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών

Το καλάθι της Αγάπης που υλοποιεί, προχώρησε στην διάθεση τροφίμων σε ευάλωτες οικογένειες του νησιούκαι στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου.
Ο Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών