× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζημιές και σε όλη την Ενότητα Ερεσού – Αντίσσης

Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένει το Σίγρι από το πρωί, προβλήματα σε Σκαλοχώρι, Γαβαθά, Αρχαία Άντισσα και Καλό Λιμάνι.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/5/2021

Ζημιές και σε όλη την Ενότητα Ερεσού – Αντίσσης
' χρόνος ανάγνωσης

Πτώσεις δέντρων και ζημιές, προκάλεσε η πρωινή κακοκαιρία και στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού – Αντίσσης όπου είχαμε πτώσεις δέντρων, ζημιές σε αυτοκίνητα και τροχοφόρα, και στο Δίκτυο Ηλεκτρικού Ρεύματος σε πολλούς οικισμούς όπως το Σκαλοχώρι, το Καλό Λιμάνι, την Αρχαία Άντισσα και το Σίγρι, όπου ακόμη και τώρα δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση του χωριού.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ερεσού – Αντίσσης Μιχάλης Ρούσσης τα συνεργεία βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ωστόσο όπως σημειώνει αυτό δεν είναι πολύ εύκολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μία χαρακτηριστική περίπτωση, από τις πολλές ανάλογες που είχαμε σε όλη τη Δημοτική Ενότητα σημείωσε, είναι ότι στο Κέντρο Υγείας Άντισσας έπεσε δέντρο το οποίο έκλεισε την είσοδο και δεν μπορούσε να βγει το ασθενοφόρο. Ανάλογα περιστατικά έχουμε σε πολλά χωριά και οικισμούς. Στο Σίγρι αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό και καταβάλλεται προσπάθεια από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσουν τη ζημιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλες δύο χαρακτηριστικές εικόνες από τις καταστροφές στην περιοχή Καλό Λιμάνι και Αρχαία Άντισσα είναι τα δύο τροχόσπιτα που παρέσυραν οι άνεμοι και η σφοδρή καταιγίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Καλό Λιμάνι ο άνεμος παρέσυρε την οροφή του τροχόσπιτου και το έσυρε μέσα στον οικισμό, ενώ στην Αρχαία Άντισσα το τροχόσπιτο έπεσε μέσα στον ποταμό Βούλγαρη.

Στο Καλό Λιμάνι εξάλλου οι θυελλώδεις άνεμοι κατέστρεψαν τον εξοπλισμό ταβέρνας που ετοιμαζόταν να ανοίξει τις ημέρες ενώ παρέσυραν βάρκες και αυτοκίνητα μέσα στον οικισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα