× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Επιβάλλεται να ενισχυθούν όλες οι επιχειρήσεις»

Το Οικονομικό Επιμελητήριο για το πρόγραμμα της Περιφέρειας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/5/2021

«Επιβάλλεται να ενισχυθούν όλες οι επιχειρήσεις»

Τη γενναία ενίσχυση του προγράμματος της Περιφέρειας που αποσκοπεί στην επιδότηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία ζητά με ανακοίνωσή του το περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ο πρόεδρος, Παναγιώτης Μπαρούτης αναφέρει:

«Η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις 26/4/21 των αποτελεσμάτων χρηματοδότησης 1784 επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας που επλήγησαν από την πανδημία του Covid 19 με το συνολικό ποσό 40.052.115 ευρώ και με βάση χρηματοδότησης το 21,79, επιφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη για 1706 επιχειρήσεις που έμειναν εκτός λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου κονδυλίου.

Επειδή όπως ήδη έχει επισημανθεί τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα –μονάδες απασχόλησης, κέρδη , κύκλος εργασιών – είναι μεν αντικειμενικά αλλά ιδιαίτερα το κριτήριο του κύκλου εργασιών μπορεί να έχουν οδηγήσει σε σοβαρές στρεβλώσεις την όλη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα θεωρούμε ότι επιβάλλεται η γενναία ενίσχυση του Προγράμματος ώστε να καλυφθεί το σύνολο των επιχειρήσεων που επλήγησαν τόσο πανελλαδικά αλλά και ειδικότερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το αίτημα μας για ενίσχυση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας ενισχύεται ιδιαίτερα από τις πρόσθετες επιπτώσεις που, ως γνωστόν, έχει επιφέρει και εξακολουθεί να επιφέρει στις χειμαζόμενες οικονομίες των νησιών μας το διαρκές πρόβλημα των μεταναστευτικών /προσφυγικών ροών . Επιπλέον δεν παραλείπουμε να σημειώσουμε στο ίδιο πλαίσιο ότι, με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα περιφερειακά στοιχεία για το κατά κεφαλή ΑΕΠ των 12 Περιφερειών της χώρας, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου κατατάσσεται πλέον στην τελευταία θέση .( ΕΛ.ΣΤΑΤ. Περιφερειακοί, Λογαριασμοί 2018) .

 

Ένα επιπλέον ζήτημα που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ο αντιαναπτυξιακός συμψηφισμός της δωρεάν επιδότησης με τυχόν εκκρεμείς φορολογικές ή /και ασφαλιστικές υποχρεώσεις όπως αυτό προβλέπεται από την 6η τροποποίηση της πρόσκλησης της Περιφέρειας για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία. Η διάταξη αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο να εκμηδενίσει τα οφέλη που προσδοκούν να έχουν από την επιδότηση οι εντασσόμενες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις. Επειδή με την εφαρμογή αυτής της πρόβλεψης εισάγεται ουσιαστικά η δυνατότητα της κατάσχεσης μέρους ή και του συνόλου, από τη Διοίκηση, της χορηγούμενης επιδότησης είναι επιβεβλημένη η άμεση κατάργησή της και η θέσπιση του ακατάσχετου όπως εξάλλου αυτό προβλέπεται και σε άλλες περιπτώσεις κρατικών επιδοτήσεων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυτοκινητοπορεία για τη νίκη ενάντια στον φασισμό

Δράση της Ρωσικής Κοινότητας στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου