× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δρόμος μετ’ εμποδίων το άνοιγμα της πλαζ Τσαμάκια

Η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, γύρισε την πλάτη στην ΑΔΕΛ, η οποία παλεύει υπό αντίξοες συνθήκες , να καθαρίσει και να διαμορφώσει την πλαζ έως την 1η Ιουνίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/5/2021

Δρόμος μετ’ εμποδίων το άνοιγμα της πλαζ Τσαμάκια

Χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το Δήμο Μυτιλήνης και με τα λιγοστά μέσα και χρήματα που διαθέτει, παλεύει η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Λέσβου (ΑΔΕΛ) να προλάβει τους ασφυκτικούς χρόνους και να ετοιμάσει την πλαζ Τσαμάκια για να ανοίξει την 1η Ιουνίου με την επίσημη έναρξη της νέας Κολυμβητικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δήμοι δεν επιτρέπεται από το νόμο  να χρηματοδοτούν τη λειτουργία των Αναπτυξιακών Εταιρειών, ούτε και να τις στηρίζουν οικονομικά. Ωστόσο υπάρχει δυνατότητα στήριξης με μηχανήματα και προσωπικό εάν η Εταιρεία αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Εξάλλου όλα  τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμος Λέσβου στο παρελθόν, αρκετές εβδομάδες πριν την έναρξη λειτουργίας της πλαζ, πολλές φορές από τον Απρίλη μήνα, βοηθούσαν με μηχανήματα και προσωπικό στην επισκευή και τοποθέτηση του εξοπλισμού της πλαζ, στην ανακαίνιση – αναβάθμιση των υποδομών, όπου αυτό ήταν απαραίτητο και στη διαμόρφωση της άμμου, ώστε η παραλία να είναι φιλόξενη για τους λουόμενους.

Φέτος ωστόσο, ο Δήμος Μυτιλήνης, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, γύρισε την πλάτη στην ΑΔΕΛ και στην πλαζ Τσαμάκια, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την εταιρεία, με δεδομένο ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τα έσοδα της από τα ενοίκια των δραστηριοτήτων που διαχειρίζεται, έχουν μειωθεί σημαντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκδίκηση ή φόρτος εργασίας; 

Φαίνεται ότι η δυσαρέσκεια που υπάρχει από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προς το πρόσωπο του προέδρου της ΑΔΕΛ Συμεών Χαραλάμπους, για το ζήτημα της διαφωνίας του με την εγκατάσταση νέας δομής μεταναστών και προσφύγων, στην παρούσα φάση έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο ζήτημα της στήριξης της Αναπτυξιακής του Δήμου.

Επισήμως, βέβαια κανείς δεν παραδέχεται ότι η αποστασιοποίηση του Δήμου Μυτιλήνης, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΔΕΛ, σχετίζεται με τη στάση Χαραλάμπους στο μεταναστευτικό, όλοι γνωρίζουν όμως καλά ότι πλέον ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευεργέτουλα και συνάδελφος γιατρός, του Στρατή Κύτελη, έχει μπει στη μαύρη λίστα για την παράταξη της Δημοτικής Αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος μιλώντας στο «Ν» παραδέχθηκε ότι φέτος η ΑΔΕΛ έχει μείνει μόνη της να παλεύει κάτω από δύσκολες συνθήκες, ωστόσο σε καμία περίπτωση όπως είπε δεν θεωρεί ότι η συμπεριφορά αυτή έχει εκδικητικό χαρακτήρα και ότι σχετίζεται με τη θέση που πήρε για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

«Η ΑΔΕΛ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού εδώ και ένα χρόνο έχει μειωμένα έσοδα από όλες σχεδόν τις δραστηριότητές της. Πασχίζουμε να στηρίξουμε την εταιρεία με νύχια και με δόντια και παράλληλα να στηρίξουμε και τους μισθωτές που διαχειρίζονται τα ακίνητα και τις δραστηριότητες των δύο δήμων. Δεν είναι εύκολο.

Επιπλέον η πλαζ Τσαμάκια, πέρυσι, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνταν στην περιοχή, των περιορισμών του covid και τη μειωμένη τουριστική κίνηση είχε ελάχιστα έσοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή, χωρίς βοήθεια από το Δήμο Μυτιλήνης, ο οποίος προφανώς έχει την ευθύνη πολλών παραλιών για να φτιάξει και να διαμορφώσει, παλεύουμε εντελώς μόνοι μας με ελάχιστα χρήματα και περιορισμένες δυνατότητες.

Παρολ’ αυτά καταφέραμε να βελτιώσουμε και να επισκευάσουμε τις υποδομές και πιστεύουμε ότι έως το τέλος του μήνα θα ανοίξει η πλαζ, εφόσον βέβαια έχουμε και ναυαγοσώστη. Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι αν θα καταφέρουμε να μισθώσουμε το μηχάνημα για να στρώσουμε την άμμο.

Υπό αυτές τις συνθήκες είμαι ικανοποιημένος με όσα έγιναν και κυρίως που καταφέρνουμε να ανοίξουμε την πλαζ, γιατί υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο αυτό να μην γίνει».

Εισιτήριο όπως πέρυσι 

Η Γενική είσοδος στην πλαζ  Τσαμάκια θα παραμείνει  στα 2 ευρώ, ενώ για μαθητές, Άτομα με Αναπηρία και τους συνοδούς τους, πολύτεκνους, τρίτεκνους και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα ισχύει έκπτωση 50%. Παράλληλα η ΑΔΕΛ για τους λουόμενους που επισκέπτονται καθημερινά την πλαζ θα εκδόσει ειδικές εκπτωτικές κάρτες εβδομαδιαίας εισόδου με 8 ευρώ.  

«Θα θέλαμε και αυτό θα ήταν το ιδανικό, αναφέρει ο Συμεών Χαραλάμπους η είσοδος στην πλαζ να ήταν εντελώς δωρεάν ή με ένα πολύ μικρό αντίτιμο. Προς το παρόν αυτό δεν είναι εφικτό, αν όμως όλα εξελχθούν κατ΄ευχήν ίσως καταφέρουμε να εντάξουμε την αναμόρφωση της παραλίας σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και στη συνέχεια την αξιοποιήσουμε αναλόγως».

                                                                          

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ