× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πέντε νέες γαλάζιες σημαίες στη Λέσβο

Συνολικά οι βραβευμένες παραλίες του νησιού μας είναι 17. Στο Δήμο Μυτιλήνης έχουμε 2 νέες σημαίες σε Τάρτι και Μιστεγνά και στη Δυτική Λέσβο 3 νέες σημαίες σε Σκάλα Καλλονής, Σκάλα Πολιχνίτου και Μεντούσι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/5/2021

Πέντε νέες γαλάζιες σημαίες στη  Λέσβο

Πέντε νέες  γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος στις παραλίες του νησιού μας, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και αφορά την βράβευση ακτών – μαρίνων και παραλιών σε όλη τη χώρα οι οποίες πληρούν σειρά κριτηρίων που σχετίζονται με την προσβασιμότητα, την οργάνωση, την καθαριότητα και την ποιότητα των νερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον στη λίστα των βραβευμένων παραλιών του Δήμου Μυτιλήνης, όπου ήδη βρίσκονται οι παραλίες  Αγ. Ισίδωρος στη Δ.Ε. Πλωμαρίου, Κανόνι Θέρμης στη Δημοτική Ενότητα Θερμής, πλαζ Τσαμάκιακαι  Χαραμίδα της Δ.Ε. Μυτιλήνης, προστίθενται οι παραλίες των Μιστεγνών στη Δ.Ε. Λουτρόπολης Θερμής και της παραλίας Τάρτι στη Δημοτική Ενότητα Γέρας.

Ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της προσπάθειας που έγινε δηλώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Μυτιλήνης Κώστας Κουνέλλης  ο οποίος σημειώνει ότι χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες συγκεκριμένων υπαλλήλων και στελεχών της υπηρεσίας, προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες και πλέον στο δυναμικό των βραβευμένων παραλιών του δήμου εντάσσονται δύο ακόμη πανέμορφες ακτές. «Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσουμε τις σημαίες αυτές, τηρώντας απαρέγκλιτα τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος».

Και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εξάλλου έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από τις φετινές βραβεύσεις της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης αφού στις παραλίες του θα κυματίζουν τρεις επιπλέον Γαλάζιες σημαίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η Δυτική Λέσβος διατηρεί τις σημαίες στις παραλίες Ανάξου, Βατερών, Εφταλούς – Άγιοι Ανάργυροι, Κάγια, Μουλύβου, Νυφίδας, Πέτρας και Σκάλας Ερεσού και προσθέτει γαλάζιες σημαίνες στις παραλίες Σκάλας Καλλονής, Σκάλας Πολυχνίτου και στο  Μεντούσι-Παρακοίλων.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εκφράζει με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι η προετοιμασία φακέλου με τέσσερις ακόμη παραλίες: «Τρεις νέες Γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, το 2021. Ετσι φτάνουμε αισίως τις 11. Μια πολύ ευχάριστη είδηση, μια μεγάλη επιτυχία της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και της Αντιδήμαρχου κ. Γιαννή. Γαλάζια σημαία λοιπόν για την Σκάλα Καλλονής, Σκάλα Πολυχνίτου και για το Μεντούσι-Παρακοίλων. Κατάρριψη του "αστικού μύθου" για τα νερά του κόλπου Καλλονής, που έχει πλέον 4 Γαλάζιες σημαίες. Μετρήσιμα τα αποτελέσματα των ενεργειών του Δήμου στην στήριξη του τουρισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Δεν σταματάμε βεβαίως εδώ. Για του χρόνου ήδη έχουμε ετοιμάσει φάκελο για άλλες τέσσερις και συνεχίζουμε.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «Γαλάζια Σημαία», σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 47 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Το εθελοντικό Πρόγραμμα «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του '80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 47 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα