× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεγάλη επιτυχία της πρώτης «μετά λοκντάουν» παρατήρησης πουλιών

Κι άλλες δράσεις το ερχόμενο Σάββατο στο Απολιθωμένο Δάσος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/5/2021

Μεγάλη επιτυχία της πρώτης «μετά λοκντάουν» παρατήρησης πουλιών
' χρόνος ανάγνωσης

«Αγκαλιάστηκαν» από γονείς και παιδιά οι εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στις Αλυκές Καλλονής, την Κυριακή 16 Μαΐου. Η πρώτη εκδήλωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλολής μετά την άρση των περιορισμών προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και υπήρξαν πολλές δηλώσεις συμμετοχής. Η εξόρμηση οργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της ανοιξιάτικης Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συμμετέχοντες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουν το ανοιξιάτικο πέρασμα των πουλιών που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο απόγειό του. Η παρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής ξεκίνησε από το παρατηρητήριο στη δυτική πλευρά της Αλυκής και κατέληξε στους εποχικούς υγρότοπους στη νότια πλευρά της. Έτσι, καλύφθηκε το μεγαλύτερο δυνατό πλήθος διαφορετικών βιοτόπων (αλυκή, εποχικά τέλματα γλυκού νερού, καλλιεργούμενες εκτάσεις) και παρατηρήθηκαν 50 διαφορετικά είδη πουλιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν παρυδάτια πουλιά όπως Λασπότρυγγες, Μαχητές, Δρεπανοσκαλίδρες, Νανοσκαλίδρες και άλλα υδρόβια πουλιά όπως Μαυροπελαργούς, Κρυπτοτσικνιάδες, Αργυρογλάρονα, Μουστακογλάρονα, αλλά και άλλα είδη όπως Μελισσοφάγους, Αμπελουργούς, καθώς επίσης και τα αναπαραγόμενα είδη της περιοχής (όλα επίσης μεταναστευτικά): Ποταμογλάρονο, Νανογλάρονο, Καλαμοκανάς και Αβοκέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συμμετέχοντες προσήλθαν σε προκαθορισμένες ώρες και σε συγκεκριμένες μικρές ομάδες λόγω των μέτρων και των πρωτοκόλλων για την πανδημία, και τα στελέχη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής προσέφεραν μία αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Νέα περιήγηση στο Απολιθωμένο Δάσος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Σάββατο 22 Μαΐου οι δράσεις ορνιθοπαρατήρησης συνεχίζονται στο  Απολιθωμένο Δάσος. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σας προσκαλούν σε περιήγηση στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, παρατήρησης φύσης  και ορνιθοπαρατήρηση των ποικίλων ειδών πουλιών που απαντώνται στο Απολιθωμένο Δάσος, το Σάββατο 22 Μαΐου στις 10 το πρωί.

Η περιήγηση στο Πάρκο και η ορνιθοπαρατήρηση θα πραγματοποιηθούν με καθοδήγηση από ειδικούς επιστήμονες και τη χρήση εξοπλισμού (τηλεσκόπια, κιάλια), μετά από δήλωση συμμετοχής και προ συνεννόηση. Όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την  αποφυγή διασποράς του Covid-19 θα τηρηθούν αυστηρά. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για όλους τους επισκέπτες.

Η περιήγηση στο Πάρκο και η δράση ορνιθοπαρατήρησης το Σάββατο απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται με την αγορά του γενικού εισιτηρίου (5 €) του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με το οποίο είναι δυνατή και η επίσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την αποφυγή διασποράς του COVID-19, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει είτε από υπολογιστή ή κινητό κλπ. Οι επισκέπτες απλά μπορούν να εκδύσουν τα εισιτήρια τους αν  επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmuseum.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22510-47033, 22530-54434 και 6972-809610.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.