× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Μπορούμε να πάμε αλλιώς»

Ο Νίκος Μανάβης, υποψήφιος Περιφερειάρχης με την «Ανταρσία στο Αιγαίο» μιλά στην κάμερα του «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 20/4/2019

«Μπορούμε να πάμε αλλιώς»

Συνάδελφος, δημοσιογράφος για πολλά χρόνια ο Νίκος Μανάβης και τώρα υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με την «Ανταρσία στο Αιγαίο», αν μη τι άλλο είναι από τους υποψηφίους που μπορεί να καυχιέται χωρίς αντίλογο και τύψεις ότι ξέρει πολύ καλά τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Πάντως δεν καυχιέται, για να είμαστε και δίκαιοι, όπως θα παρακολουθήσετε και στη συνέντευξη που μας παραχώρησε on camera.

Και το λέμε αυτό γιατί παρακολουθούσε αυτές τις αρμοδιότητες δημοσιογραφικά, πριν ακόμα «γεννηθεί» η αιρετή Περιφέρεια. Από την άλλη μετρώντας 22 χρόνια στην τοπική δημοσιογραφία, χάραξε από πολύ νωρίς αυτό που λέμε οικονομικό ρεπορτάζ, αγροτικό, τουριστικό και άλλα, στον τοπικό Τύπο, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις –ειδικά στην ελαιοπαραγωγή- και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από την άλλη είναι ταυτισμένος με την πολιτική και την Αντικαπιταλιστική Αριστερά εδώ και 30 χρόνια. Παραδέχεται ότι αυτή του η πορεία ήταν και είναι αρκετά ψυχοφθόρα, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική. Μιλά με χαρά για το εγχείρημα της «Ανταρσίας στο Αιγαίο» που ξεφεύγει, όπως επισημαίνει από τα στενά πλαίσια της Λέσβου, καθώς αναπτύσσεται σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.

Τα στελέχη της παράταξής του ήταν και είναι από τους πρωταγωνιστές στο κίνημα συμπαράστασης των προσφύγων και έχουν εκφράσει πολλές φορές τις θέσεις τους χωρίς δεύτερες σκέψεις στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, τα αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα και μια σειρά θέματα που ανακύπτουν από την επικαιρότητα.

Ας μην ξεχνάμε ότι η «Ανταρσία στο Αιγαίο» με παρουσία στα ψηφοδέλτια από το 2010, έβγαλε έδρα το 2014 και την «κράτησε» με συνέπεια έως και σήμερα με τις παρεμβάσεις της. «Δεν μπαλατζάρουμε δεξιά και αριστερά, είμαστε συνεπείς» λέει ο Νίκος Μανάβης, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι συμφωνούν όλοι με τις θέσεις της παράταξης, ωστόσο αναγνωρίζουν τη σταθερότητα και την καθαρότητά της.

«Είμαστε το διαφορετικό στο πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο στο αστικό συστημικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και εντός της Αριστεράς» εξηγεί, αναφέροντας τις κατακτήσεις που έχουν έρθει χάρη στην παρέμβαση της παράταξής του.

Γι’ αυτό καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν «Ανταρσία στο Αιγαίο» καθώς… «Μπορούμε να πάμε Αλλιώς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ