× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χωρίς πυροπροστασία ο Κινηματογράφος Ερεσού

Αναφορές από στελέχη της Δυτικής Λέσβου ότι το έργο παραδόθηκε ημιτελές, από τη Μυτιλήνη και δεν μπορεί να λειτουργήσει φέτος. Ανησυχία και για τη μελέτη του έργου Παληός – Άγιος Στέφανος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/5/2021

Χωρίς πυροπροστασία ο Κινηματογράφος Ερεσού
' χρόνος ανάγνωσης

Μπορεί ο κινηματογράφος Ερεσού να παραδόθηκε ως έτοιμο έργο, από το Δήμο Μυτιλήνης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, με τυμπανοκρουσίες και ανακοινώσεις, ωστόσο ο χώρος ως πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο δεν προβλέπεται να λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι.

Όπως εξηγεί στο «Ν» ο δήμαρχος Ταξιάρχη Βέρρος, το έργο παραδόθηκε χωρίς να θεωρείται ολοκληρωμένο αφού δεν έχει προβλεφθεί ενεργητική πυρόσβεση για τον αριθμό ατόμων που προβλέπεται να φιλοξενήσει το κτίριο και στους δύο ορόφους, παρά μόνο για το ισόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για να μπορέσει να λειτουργήσει το κτίριο νόμιμα και με ασφάλεια ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα χρειαστεί να διαθέσει τουλάχιστον 100 χιλιάδες ευρώ ακόμη για την τοποθέτηση ολοκληρωμένης ενεργητικής πυροπροστασίας, όπως λέγεται το σύστημα αυτό.

Απαιτείται φυσικά μελέτη και στη συνέχεια δημοπράτηση του έργου προκειμένου να γίνει η τοποθέτηση των συστημάτων αυτών. Σε κάθε περίπτωση δεν προλαβαίνουμε όλα αυτά να τα κάνουμε φέτος κι έτσι ο Κινηματογράφος Ερεσού, θα λειτουργήσει από το επόμενο καλοκαίρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς φαίνεται το γεγονός ότι ο Δήμος Μυτιλήνης, δεν φρόντισε για την ολοκληρωμένη πυροπροστασία του κτιρίου στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, έχει εκνευρίσει αρκετά το Δήμο Δυτικής Λέσβου, τα στελέχη του οποίου, ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος, με αναρτήσεις τους, στηλιτεύουν το ζήτημα αυτό. Μάλιστα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στην ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους στο Δήμο Μυτιλήνης ότι  δεν απευθύνονται σε ιθαγενείς και σε άσχετους. «Δυστυχώς από έργα τουλάχιστον, έχουμε άποψη. Ποία παράδοση προς χρήση, ρε παιδιά. Χωρίς μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας, πως θα λειτουργήσει; Εννοείται βέβαια ότι θα φροντίσουμε να γίνει ότι πρέπει, αλλά ας είμαστε λίγο πιο σοβαροί. Ακριβολογώ ή υπερβάλλω άραγε.

Την ίδια ώρα, στελέχη της Δυτικής Λέσβου εκφράζουν αμφιβολίες για την αρτιότητα της μελέτης ενός άλλου σημαντικού έργου του έργου, του δρόμου Άγιος Στέφανος – Παληός, όπου υπογράφηκε χθες η σύμβαση για την υλοποίηση από το Δήμο Μυτιλήνης.

Ο εργολάβος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα ξεκινήσει τις εργασίες σε 20-25 μέρες περίπου, ωστόσο υπάρχουν ψίθυροι  πως ορισμένες αστοχίες θα χρειαστεί να τροποποιηθούν και να διορθωθούν στην πορεία και ίσως να χρειαστεί και συμπληρωματική χρηματοδότηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης