ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
«Υιοθετήστε MIA ELIA, με αγάπη για την καλλιέργεια και την παραγωγή λαδιού»
Δυναμικά στο χώρο της τυποποίησης ελαιολάδου μπήκε η εταιρεία MIA ELIA της οικογένειας Χατζηδημητρίου από τον Τρίγωνα Πλωμαρίου.
Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/5/2021
Μια φιλόδοξη προσπάθεια με αγάπη για τον τόπο μας και την παραγωγή του ελαιολάδου ξεκίνησε λίγους μήνες πριν την πανδημία του κορονοϊού και συγκεκριμένα στα τέλη του 2019, η οικογένεια Χατζηδημητρίου από τον Τρίγωνα του Πλωμαρίου.
Η οικογένεια Χατζηδημητρίου, με πολυετή εμπειρία και ενασχόληση με την ελαιοκαλλιέργεια και την παραγωγή λαδιού, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία δίνοντας έμφαση στην παραγωγή, τυποποίηση και προώθηση ενός ιδιαίτερου ποιοτικού ελαιολάδου.
Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί διάλογοι», η Ειρήνη Χατζηδημητρίου, εκπρόσωπος της εταιρείας MIA ELIA αναφέρθηκε στο εγχείρημα της οικογένειάς της και στην προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.
«Το ελαιόλαδο αναφέρει η Ειρήνη Χατζηδημητρίου, είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που φτιάχνεται με αγάπη, κόπο και μεράκι. Είναι ένα φυσικό προϊόν υψηλής ποιότητας το οποίο κερδίζει την εμπιστοσύνη ολοένα και περισσότερων καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι κάνουν στροφή στην υγιεινή μεσογειακή διατροφή».
Όπως σημειώνει η νεαρή εκπρόσωπος της εταιρείας «MIA ELIA» η καμπάνια της εταιρείας καλεί τους καταναλωτές από όλο τον κόσμο να υιοθετήσουν ένα ελαιόδεντρο και να γνωρίσουν από κοντά βήμα βήμα τη διαδικασία της καλλιέργειας, της φροντίδας του δέντρου, της φυτοπροστασίας και στη συνέχεια τη διαδικασία της συγκομιδής της ελιάς και της παραγωγής του ελαιολάδου.
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πελάτες και φίλους της εταιρείας από όλο τον κόσμο να μάθουν ολοένα και περισσότερα πράγματα για το ελαιόλαδο και τη διαδικασία παραγωγής. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι αν και είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες του προϊόντος και η διατροφική του αξία, εντούτοις οι περισσότεροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν πως να το χρησιμοποιήσουν, πως να το μαγειρέψουν δηλαδή. Πιστεύω ότι σε αυτό θα βοηθήσει σημαντικά η επαφή τους και η γνωριμία τους με τη μεσογειακή διατροφή και τον μεσογειακό τρόπο ζωής».
Η Εταιρεία MIA ELIA στο μικρό χρόνο παρουσίας της στο χώρο της τυποποίησης του ελαιολάδου, έχει κερδίσει δύο σημαντικές διακρίσεις σε διεθνής διαγωνισμούς ελαιολάδου, με πιο πρόσφατο το χρυσό βραβείο για το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Mia Elia.
«Οι διεθνείς διακρίσεις, σημειώνει η Ειρήνη Χατζηδημητρίου, είναι σημαντικές, ειδικά για μια νέα εταιρεία όπως είναι η δική μας η οποία μετρά μόλις 1,5 χρόνο ζωής και πρέπει να γίνει γνωστές στις διεθνείς και ευρωπαϊκές αγορές. Τα βραβεία ανοίγουν πόρτες και βοηθούν στις πωλήσεις του ελαιολάδου σε νέες αγορές».