× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τι συμβαίνει στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ;

Μία γέννα και δύο θάνατοι, μάλλον από παθολογικά αίτια, στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2021

Τι συμβαίνει στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ;
' χρόνος ανάγνωσης

Έξω από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου γέννησε σήμερα το πρωί, Σομαλή πρόσφυγας, η οποία διέμενε σε διαμέρισμα της πόλης  στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA. Τόσο η ίδια όσο και το μωρό βρίσκονται στο νοσοκομείο της Χίου και είναι καλά στην υγεία τους.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 25χρονη, παρακολουθούνταν συστηματικά από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καθ΄ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στις 27 Απριλίου, οι γιατροί του ΕΟΔΥ την ενημέρωσαν ότι η ημέρα του τοκετού πλησίαζε και σε περίπτωση που θα παρουσιάζονταν οι πόνοι των συσπάσεων θα έπρεπε - εφόσον διέμενε και στην πόλη της Χίου - να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην πόλη. Το επόμενο ραντεβού της το είχαν κλείσει για τις 5 Μαΐου αλλά εκείνη δεν πήγε.  

Σήμερα το πρωί έφτασε έξω από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ με ταξί, όταν πλέον είχαν αρχίσει οι πόνοι των συσπάσεων.   Άμεσα, βγήκαν οι μαίες του ΚΥΤ, τη βοήθησαν να γεννήσει το έκτο μωρό της, χωρίς προβλήματα, ενώ μετά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 25χρονη Σομαλή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου,  είχε μεταφερθεί από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ σε διαμέρισμα στην πόλη της Χίου στις 24 Νοεμβρίου  ενώ άλλες 64 εγκυμονούσες, έχουν μεταφερθεί από το ξεκίνημα του 2021, σε διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA στην ηπειρωτική χώρα.   

«Σημειώνεται, αναφέρει το Υπουργείο, ότι έχει ήδη κληθεί να δώσει εξηγήσεις η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ”, η οποία έχει υπό την εποπτεία της το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε η 25χρονη Σομαλή, ενώ ήταν και είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα της, την οποία, από τα γεγονότα προκύπτει ότι δεν παρείχε επιμελώς». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα  η διοίκηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ θα ενημερώσει αναλυτικά ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου το οποίο αναχώρησε για τη Χίο αναφορικά με δύο θανάτους μεταναστών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρώτος θάνατος αφορά έναν  28χρονο Σομαλό που  πέθανε από εισρόφηση έπειτα από μέθη και ο δεύτερος θάνατος έναν   51χρονο Ιρακινό που πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ενώ ήταν γνωστό στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ότι έπασχε από στεφανιαία νόσο. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίσθηκε οδηγός Ι.Χ. φορτηγού που ανατράπηκε

Τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Καλλονής – Μυτιλήνης
Τραυματίσθηκε οδηγός  Ι.Χ. φορτηγού που ανατράπηκε
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στην Αγιάσο για Πασχαλινές μπαλοθιές...

Δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και διατάραξη ησυχίας
Σύλληψη στην Αγιάσο για Πασχαλινές μπαλοθιές...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Διπλάσια τα πρόστιμα για μη χρήση κράνους σε μια εβδομάδα

Ούτε το Πάσχα δεν μειώθηκαν οι έλεγχοι από την Αστυνομία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Διπλάσια τα πρόστιμα για μη χρήση κράνους σε μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Στην τελική ευθεία η σχολική χρονιά
Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές
ΑΓΡΟΤΕΣ

Και οι κτηνοτρόφοι της Γέρας στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα από τον αγροτοκτηνοτροφικού Σύλλογο
Και οι κτηνοτρόφοι της Γέρας στο συλλαλητήριο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γιατί οδηγήθηκαν στη διακοπή λειτουργίας εξηγούν οι τυροκόμοι

Οι επτά «αλήθειες» των τυροκομείων
Γιατί οδηγήθηκαν στη διακοπή λειτουργίας εξηγούν οι τυροκόμοι
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο πάνω από το γήπεδο της Μυτιλήνης

Τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα
Θανατηφόρο τροχαίο πάνω από το γήπεδο της Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική, διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές και εκπλήξεις
Μικροί και μεγάλοι στο «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Αυγού» στα Τσαμάκια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης 14 Απριλίου στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Στο πλευρό των κτηνοτρόφων το Εργατικό Κέντρο Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πάσχα αλληλεγγύης στον «Μωριά»

Στήριξη στους κτηνοτρόφους της Λέσβου μέσα από το πασχαλινό αντάμωμα του Συλλόγου Πελοποννησίων Λέσβου στο Κάτω Τρίτος
Πάσχα αλληλεγγύης στον «Μωριά»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέσεις βεγγαλικών σε Σάμο και Χίο

Στο πλαίσιο των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. στο Βόρειο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης βεγγαλικών
Κατασχέσεις βεγγαλικών σε Σάμο και Χίο