× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χρυσή διάκριση για την εταιρεία Mia Elia από το Πλωμάρι

Σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδων τα Διεθνή Βραβεία Ελαιολάδου Βερολίνου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/5/2021

Χρυσή διάκριση για την εταιρεία Mia Elia από το Πλωμάρι
' χρόνος ανάγνωσης

Μία σημαντική διάκριση, σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, τα Διεθνή Βραβεία Ελαιολάδου Βερολίνου (Berlin Global Olive Oil Awards, Berlin GOOA), κατάφερε να αποστάσει το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Mia Elia, κατακτώντας χρυσό βραβείο. Η εταιρεία Mia Elia, εδρεύει στον Τρίγωνα Πλωμαρίου και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας η φιλοσοφία της εταιρείας, είναι οι καταναλωτές από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν την ελιά, το ελαιόλαδο και όλη τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος μέσα από την υιοθεσία και τη φροντίδα ενός ελαιοδέντρου.

Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός, κρατώντας υψηλά ποιοτικά στάνταρ δοκιμής και αξιολόγησης, πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας, από τις 12 έως τις 18 Απριλίου του 2021. Σε αυτόν συμμετείχαν πάνω από 700 ελαιόλαδα από 22 χώρες του κόσμου, όπως την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, το Ισραήλ, το Μαρόκο, την Πορτογαλία, την Τυνησία, την Τουρκία, την Κροατία κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήθηκε αυστηρά η διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες με βάση όχι μόνο για την ποιότητα αλλά και για τη γεύση, τις ιδιότητες, τα χαρακτηριστικά, την ηθική και το design.

Το πάνελ των κριτών ελαιολάδου του Berlin GOOA 2021, αποτελούνταν από επιστήμονες με τεχνογνωσία αλλά και πρωτοπόρους εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, θέτοντας τα πρότυπα για έναν αξιόπιστο και καινοτόμο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Χρυσό Βραβείο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία,  επισφραγίζει την ποιότητα του εξαιρετικά αγνού ελαιόλαδου Mia Elia και αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη δυναμική της ελληνικής γης.  

Η Mia Elia, Υιοθετήστε Μια Ελιά, αποτελεί μια πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα υιοθεσίας ελαιόδεντρων στην Λέσβο με σκοπό την υποστήριξη της τοπικής γεωργίας και της οικογενειακής παράδοσης. Βασικός στόχος του project είναι να έχουν όλοι την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αγνό προϊόν, ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, από το δικό τους ελαιόδεντρο και ταυτόχρονα να μάθουν και να πορευτούν μαζί του καθ’ όλη την διαδικασία μέχρι να φτάσει στο τραπέζι τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αίτημα αποζημίωσης για τους αλιείς της Καλλονής μετά τις πλημμύρες

Η Αντιπεριφέρεια Πρωτογενούς Τομέα ζητά στήριξη λόγω αδυναμίας άσκησης επαγγέλματος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο από Αλιαγά στη Μυτιλήνη

Το δρομολόγιο έφερε αυτοδιοικητικούς της περιοχής, τουριστικούς πράκτορες και στελέχη των επαγγελματικών επιμελητηρίων, οι οποίοι θα συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέα θέση εργασίας σε χώρο αισθητικής στη Μήθυμνα

Η επιχείρηση αναζητά υπάλληλο υποδοχής και γραμματείας με πλήρη απασχόληση και σύγχρονες δεξιότητες επικοινωνίας και οργάνωσης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οδυσσέας Ελύτης βαρύ όνομα για ένα μικρομεσαίο αεροδρόμιο

Τι δείχνουν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης για το αεροδρόμιο Μυτιλήνης και πώς κινήθηκε συνολικά η χώρα
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεταφορικό ισοδύναμο ζητούν οι ψαράδες της Λέσβου

Το κόστος συσκευασίας και μεταφοράς των ψαριών στην Αθήνα κάνει είναι πολύ υψηλό. Η επιδότηση του θα επιτρέψει να ψαρεύουν και να στέλνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μεγαλύτερες ποσότητες αλιευμάτων όπως δήλωσαν οι ψαράδες της Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Ζωντανεύει ξανά το μεγάλο αγρόκτημα της Αχλαδερής

Ο Θεόδωρος Κούσκος παρουσιάζει το σχέδιο αξιοποίησης που φέρνει παραγωγή, επενδύσεις και δεκάδες νέες θέσεις εργασίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το σουαρέ του Σαββάτου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι αγρότες στα κάγκελα και ο Χατζηδάκης κάνει εμφανίσεις με casual ντύσιμο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Δείτε εδώ ποιοί είναι οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των νέων μέτρων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Λήμνο

Δείτε εδώ τις προσεγγίσεις των πλοίων Αδαμάντιος Κοραής και Αικατερίνη Π στο νησί
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 21 Νοεμβρίου

Θα καταβληθούν 68,3 εκατ. ευρώ σε 77.451 δικαιούχους
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Παναγιώτης Κατσαβέλλης: Μάχη με το χρόνο για τα σχέδια βελτίωσης

Παράταση στις άδειες λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων ζήτησε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ