× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αντισσας»

Σε απελπισία οι επιμελητές γιατροί που εφημερεύουν χωρίς νοσηλευτή και οδηγό ασθενοφόρου, δηλώνει ο γιατρός και αντιδήμαρχος Μιχάλης Ρούσσης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/5/2021

«Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αντισσας»
Φωτο αρχείου

Ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, το οποίο τους τελευταίους  μήνες  λειτουργεί  οριακά, με   ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο με τα βίας καλύπτει τις εφημερίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο γιατρός και αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Μιχάλης Ρούσσης περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι χθες εφημέρευε για πολλές ώρες μόνος του χωρίς την υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού κι ευτυχώς όπως είπε, στο διάστημα αυτό δεν συνέβη κάποιο έκτακτο περιστατικό. «Εάν σε αυτές τις ώρες που ήμουν μόνος, σημειώνει, ερχόταν κάποιο περιστατικό σοβαρού τραυματισμού ή κάποιο βαρύ εγκεφαλικό, είναι βέβαιο ότι ο άνθρωπος θα χανόταν μέσα στα χέρια μας αφού δεν θα μπορούσα να προσφέρω ολοκληρωμένες υπηρεσίες και πρώτες βοήθειες.

Σήμερα το πρωί ήμουν σε απελπισία διότι δεν υπήρχε δεύτερος γιατρός να υποστηρίξει την εφημερία μου στο Κέντρο Υγείας. Τελικά μετά από συνεννόηση και φιλότιμες προσπάθειες των παιδιών που υπηρετούν στα αγροτικά ιατρεία, βρέθηκε λύση, όμως νομίζω ότι δεν μπορεί η λειτουργία μιας δομής υγείας που στηρίζει μία περιοχή 5 χιλιάδων κατοίκων να βασίζεται στο φιλότιμο 6-7 ανθρώπων.

Είμαι αποφασισμένος αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση να ενημερώσω τον Εισαγγελέα και να κλείσω το Κέντρο Υγείας διότι θεωρώ ως γιατρός και ως υπεύθυνος επιστήμονας ότι η εφημερία  του, είναι επισφαλής για την υγεία των πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο Μιχάλη Ρούσσης για την κατάσταση που επικρατεί έχει ενημερωθεί με επιστολή που απέστειλε ο ίδιος τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και η 2η Υγειονομική Περιφέρεια χωρίς ωστόσο να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια για να στελεχωθεί το κέντρο ή να προκηρυχτούν θέσεις αγροτικών γιατρών να καλύψουν τα Περιφερειακά Ιατρεία.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μόλις 3 αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, σύντομα όμως μέσα στο καλοκαίρι, θα ολοκληρωθεί η θητεία των δύο και θα παραμείνει μόνο ένας. Εάν το Υπουργείο δεν φροντίσει σύντομα να βγάλει προκηρύξεις για την πρόσληψη αγροτικών γιατρών, το καλοκαίρι δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε.

Από εκεί και πέρα οι τοπικοί άρχοντες και οι βουλευτές του νησιού μας οφείλουν να ενημερωθούν για το πρόβλημα και να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος τους και λόγος που ψηφίζονται από τους πολίτες στις εκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, σημείωσε ο Μιχάλης Ρούσσης ότι μέσα στο σκηνικό των τραγικών ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας, έχουν προσληφθεί εταιρείες σεκιούριτι για τη φύλαξη των εμβολίων οι οποίες λειτουργούν με τρεις βάρδιες σε εικοσιτετράωρη βάση.

Αυτό είναι τραγελαφικό, αν μη τι άλλο σημειώνει ο Μιχάλης Ρούσσης, να μην έχουμε γιατρούς και νοσηλευτές, να έχουμε όμως 3 βάρδιες φύλαξης των εμβολίων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες