× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κρατάμε ψηλά τη σημαία του αγώνα»

Στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου στην Πλατεία Σαπφούς, συμμετέχει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/5/2021

«Κρατάμε ψηλά τη σημαία του αγώνα»

Στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς   που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10:30  το πρωί, συμμετέχει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών. Σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες οι υγειονομικοί είναι  αποφασισμένοι να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα, κόντρα σε κάθε  επιχείρηση  αυταρχισμού και  εκφοβισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

                                                                                                                 

Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας των Υγειονομικών της Αγωνιστικής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

-Να ενισχυθούν τώρα τα Νοσοκομεία μας, τα Κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με επείγουσες διαδικασίες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

               

-Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

«Παρά την συνεχιζόμενη εξάπλωση της Πανδημίας, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, οι Υγειονομικοί της Λαϊκής Συσπείρωσης, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. όχι μόνο δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας, με προτεραιότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και στις σχολές, αλλά συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στις λαϊκές οικογένειες και στην νεολαία. Προσπαθεί να μας μεταθέσει τις δικές της τεράστιες ευθύνες.   Η Κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο, όχι μόνο αρνείται να επιτάξει ουσιαστικά τον Ιδιωτικό Τομέα της Υγείας στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά δεν επιδιώκει καν την ενίσχυση   του Δημόσιου συστήματος υγείας. Αντίθετα, αξιοποιεί την Πανδημία  για την ενίσχυση της κερδοφορίας του Ιδιωτικού Τομέα- όπως προβλέπεται στην έκθεση Πισσαρίδη-, και  να ξεφορτωθεί όσα δικαιώματα μας έχουν μείνει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νομοσχέδιο για τις απλήρωτες υπερωρίες.

Η κατάσταση και στις δημόσιες δομές και στο νησί μας είναι τραγική. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές καλά κρατούν. Από τύχη δεν είδαμε τις ίδιες εικόνες με τις άλλες περιοχές στην Ελλάδα. !

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης με την  παράταση των συμβάσεων  εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας υπό το «βάρος» της επιδημίας, δεν εξασφαλίζετε η μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα, που έχουν ανάγκη οι συμβασιούχοι συνάδελφοι, που καλύπτουν πάγιες  και διαρκείς  ανάγκες.

Χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι μας  που εργάζονται σήμερα με ελαστικές μορφές εργασίας, επικουρικοί γιατροί, επικουρικό μη ιατρικό προσωπικό, εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ με ατομικές συμβάσεις εργασίας και εργολαβικοί εργαζόμενοι. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που  “αναγνωρίζουν” μεν τον ρόλο τους, αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για την μονιμοποίηση τους.

 Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Εμείς ως εργαζόμενοι που βιώνουμετην εντατικοποίηση της εργασίας, το άγχος να βρεθεί κρεβάτι για τις νέες εισαγωγές, αλλά και ως πολίτες , δεν ανεχόμαστε άνθρωποι να κινδυνεύουν να πεθάνουν αβοήθητοι, επειδή οι κυβερνώντες «υπολογίζουν» την υγεία του λαού όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως  ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.  Γνωρίζουμε ότι η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατόν λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

 Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα, κόντρα σε κάθε  επιχείρηση  αυταρχισμού και  εκφοβισμού, με στόχο να  αφήσουμε  παρακαταθήκη στο λαό, μετά το τέλος της πανδημίας, ένα ισχυρό αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και προνοίας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες, που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε πανδημίες και φυσικές καταστροφές και θα εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Υγειονομικών.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου