× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάνει πίσω ο Βαρβαγιάννης για τον Αθλητικό Οργανισμό

Ο λόγος για τον οποίο ο δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου, δεν επιθυμεί να αναλάβει την προεδρία του νεοσύστατου Νομικού Προσώπου είναι επειδή, δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό για να στελεχωθεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/4/2021

Κάνει πίσω ο Βαρβαγιάννης για τον Αθλητικό Οργανισμό
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, η λειτουργία του νέου Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Μυτιλήνης, αφού τα πρώτα αγκάθια έκαναν την εμφάνισή τους, πριν ακόμη προλάβει να λειτουργήσει.

Ειδικότερα όπως δείχνουν τα πράγματα, στο τιμόνι του πολύπαθου Οργανισμού, πρόεδρος δε λέει να στεριώσει αφού μετά τον Παναγιώτη Βάλεση, ο οποίος για τους γνωστούς λόγους διαφωνίας του με το δήμαρχο και την παράταξη της δημοτικής αρχής και ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης ο οποίος ήταν ο επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου, φαίνεται ότι κάνει πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την προηγούμενη εβδομάδα εξάλλου,  με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Ανδριώτης και Βάσω Χοχλάκα, ακύρωσε τη  συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού, που είχε ψηφιστεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο  λόγος που απορρίφθηκε η απόφαση είναι επειδή σύμφωνα με τη νομοθεσία  σε σύνολο έντεκα  μελών από τα οποία αποτελείται το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Ν.Π.Δ.Δ. τα τρία πέμπτα 3/5 είναι  επτά 7 άτομα και επομένως ο Δήμαρχος έπρεπε  να ορίσει 7 μέλη  ανεξαρτήτως εάν είναι αιρετοί ή δημότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι ενώ το τυπικό αυτό ζήτημα έχει καθυστερήσει αρκετά την έναρξη λειτουργίας του νέου Νομικού Προσώπου, τώρα ανακύπτει και ένα ζήτημα ουσίας το οποίο βάζει επιτακτικά στο τραπέζι ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης. Το ζήτημα αυτό σχετίζεται με τη στελέχωση του νέου Οργανισμού από έμπειρους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τη λειτουργία του το πρώτο δύσκολο διάστημα.

Ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, φέρεται να έχει πει στο δήμαρχο ότι υπό αυτές τις συνθήκες, χωρίς δηλαδή προσωπικό, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη λειτουργίας του Νομικού Προσώπου. Ο ίδιος άλλωστε έχει επιβαρυνθεί με πολλές αρμοδιότητες αφού είναι πρόεδρος και στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης αλλά και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου. Εξάλλου ο μόνος λόγος που ο δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου, αποδέχθηκε την πρόταση του δημάρχου σε πρώτη φάση για την προεδρία του Οργανισμού, είναι η μεγάλη του αγάπη για τον αθλητισμό και η διάθεσή του να προσφέρει στην αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του δήμου μας. Χωρίς προσωπικό όμως και βοήθεια, το εγχείρημα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία και αυτό ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ως έμπειρος αυτοδιοικητικός το γνωρίζει καλά.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου ότι οι ελάχιστοι υπάλληλοι που απασχολούνταν τα προηγούμενα χρόνια στον Οργανισμό και μάλιστα διεκπεραίωναν τις υποθέσεις του με μεγάλη επιτυχία, πλέον έχουν μετακινηθεί σε υπηρεσίες του δήμου, από τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμούν να φύγουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, αναζητά πρόθυμο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, για να αναλάβει το τιμόνι του νεοσύστατου Οργανισμού. Κατά πάσα πιθανότητα, αν επιμείνει τελικά στην απομάκρυνσή του ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ο νέος εκλεκτός θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Άνεμος Αγιάσου. Το τοπίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές περιοχές ζήτησε ο Δουδωνης

Με στόχο να μπει φρένο στην άμεση ή έμμεση κτήση και μεταβίβαση δικαιωμάτων σε ακίνητα στις περιοχές αυτές
Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές περιοχές ζήτησε ο Δουδωνης
ΧΩΡΙΑ

Σε εξέλιξη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου

Καίει ξερά χόρτα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες
Σε εξέλιξη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα ο αφθώδης πυρετός;

Ερωτήματα μετά την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Νέα Αριστερά. Δήλωση του Στρατή Νικολάου υπεύθυνου αγροτικού της Νέας Αριστεράς στη Λέσβο
Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα ο αφθώδης πυρετός;
ΧΩΡΙΑ

Τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές στη Γέρα

Ολοκληρώνονται οι εργασίες και παραδίδονται για χρήση νέοι χώροι παιχνιδιού για τα παιδιά της περιοχής σε Μεσαγρό, Σκόπελο και Πλακάδο
Τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές στη Γέρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Πλατεία Σαπφούς γεμίζει μοτοσυκλέτες για την Παγκόσμια Ημέρα Μοτοσυκλέτας

Εκδήλωση από συλλόγους και φορείς της Λέσβου με μήνυμα την ασφαλή οδήγηση και τη χρήση κράνους
Η Πλατεία Σαπφούς γεμίζει μοτοσυκλέτες για την Παγκόσμια Ημέρα Μοτοσυκλέτας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση για το μηχανογραφικό στο ΕΠΑΛ Καλλονής

Με ομιλήτρια την Πιστοποιημένη σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Θεοφανία Ναούμ
Εκδήλωση για το μηχανογραφικό στο ΕΠΑΛ Καλλονής
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στο στάδιο μελέτης η αναβάθμιση του Δημοτικού Παναγιούδας

Δήμος Μυτιλήνης και γονείς σε κοινή γραμμή
Στο στάδιο μελέτης η αναβάθμιση του Δημοτικού  Παναγιούδας
ΑΓΟΡΑ

Ο Σπύρος Διαμαντίδης ξανά στο τιμόνι του Συλλόγου Μεσιτών Λέσβου

Μήνυμα ενότητας και ενεργούς συμμετοχής από τις αρχαιρεσίες των Μεσιτών Λέσβου
Ο Σπύρος Διαμαντίδης ξανά στο τιμόνι του Συλλόγου Μεσιτών Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξανά πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας ο Νίκος Σπανός

Νέα θητεία για τον πρόεδρο του Συνδέσμου. Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με συμμετοχή εκπροσώπων από Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο
Ξανά  πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας ο Νίκος Σπανός
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαία και Διεύθυνση Μεταφορών εξετάζουν υπόθεση οδηγού του ΚΤΕΛ Λέσβου

Αναζητούνται επίσημες διευκρινίσεις για το καθεστώς απασχόλησης επαγγελματία οδηγού που έχει συμπληρώσει το 67ο έτος
Τροχαία και Διεύθυνση Μεταφορών εξετάζουν υπόθεση  οδηγού του ΚΤΕΛ Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνέδριο και Πειρατική Ρεγκάτα εγκαινιάζουν έναν νέο θεσμό στη Γέρα

Με τη στήριξη πανεπιστημίων, θεσμικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας
Συνέδριο και Πειρατική Ρεγκάτα εγκαινιάζουν έναν νέο θεσμό στη Γέρα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προσωρινή δικαίωση για τους εργαζόμενους του προγράμματος 55‑67

Παραμένουν στην εργασία τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης το Νοέμβριο
Προσωρινή δικαίωση για τους εργαζόμενους του προγράμματος 55‑67