× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν τρώμε κουτόχορτο κ. Μηταράκη»

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού, σχετικά με τη μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο και τις ανακοινώσεις Μηταράκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/4/2021

«Δεν τρώμε κουτόχορτο κ. Μηταράκη»
Κριτική στις δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, σχετικά με τη μείωση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά και του αριθμού αιτούντων άσυλο στη χώρα μας, ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 
Συγκεκριμένα στη δήλωσή - ανάρτησή του ο Γιάννης Μπουρνούς υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης επιχειρεί να ενοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, χωρίς όμως να αναφέρεται στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας όπου διογκώθηκε το πρόβλημα. Ειδικότερα ο Γ. Μπουρνούς αναφέρει: 
«Όλα τα στοιχεία και ειδικά οι αφίξεις στα νησιά οι οποίες έχουν ελαχιστοποιηθεί, δείχνουν ότι έχουμε αφήσει οριστικά πίσω τη μεταναστευτική κρίση που γνώρισε η χώρα την περίοδο 2015-2019. Σήμερα στην Ελλάδα ζουν λιγότεροι από 60 χιλιάδες αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, από τους οποίους οι 13.495 στα νησιά. Τον περασμένο Μάρτιο, έναν χρόνο πριν στα νησιά διέμεναν 40.300».
Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μηταράκης, σχολιάζοντας τους αριθμούς αφίξεων και αναχωρήσεων προσφύγων και μεταναστών του πρώτου τριμήνου του 2021.
Κάπου, όμως, τα μπερδεύει ο αρμόδιος Υπουργός. Μιλά για "μεταναστευτική κρίση που γνώρισε η χώρα την περίοδο 2015-2019" (προφανώς για να "ενοχοποιήσει" εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ - παλιά του τέχνη κόσκινο - δεν αναφέρεται στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της ΝΔ), αλλά λίγο παραπάνω στη δήλωσή του "πανηγυρίζει" για τους σημερινούς αριθμούς, συγκρίνοντάς τους όχι με τους αριθμούς που παρέλαβε η ΝΔ απο τον "ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ" το 2019, αλλά με τους αριθμούς του Μαρτίου 2020, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Να θυμίσουμε, λοιπόν ΞΑΝΑ ότι στις 7 Ιουλίου 2019 στο camp της Μόριας διέμεναν 5678 αιτούντες άσυλο, ενώ το Μάρτιο του 2020, επί ΝΔ δηλαδή, ο αριθμός αυτός είχε ξεπεράσει τις 21.000!
Κι έρχεται σήμερα ο κ. Μηταράκης να πανηγυρίσει, γιατί "κατόρθωσε" αυτός και η κυβέρνησή του να φτάσει τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό στη Λέσβο ΜΟΛΙΣ στους 8000 αιτούντες άσυλο, ενώ στους πρώτους 8 μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη τους τετραπλασίασαν, διακόπτωντας εν καιρώ αυξημένων αφίξεων την οργανωμένη αποσυμφόρηση προς την ενδοχώρα.
Το κουτόχορτο αλλού, κ. Μηταράκη. Μπορεί να καλοταϊζετε (και) τα (τοπικά) ΜΜΕ, αλλά οι αριθμοί είναι εκεί, πεισματάρηδες, να αποκαλύπτουν καθημερινά το μέγεθος της πολιτικής σας ανικανότητας και υποκρίσιας.
Κι αν οι αριθμοί λιγοστεύουν τόσο γρήγορα (λέμε τώρα...), τότε γιατί επιμένετε στην κατασκευή της νέας υπερδομής στη Βάστρια; Αφού, όπως αναφέρετε στη δήλωσή σας, έχουμε αφήσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ πίσω τη μεταναστευτική κρίση που γνώρισε η χώρα», καταλήγει στην ανάρτησή - δήλωσή του ο Γιάννης Μπουρνούς, βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας