× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκατοντάδες υποψήφιοι ΕΠΟΠ στην αναμονή για Βεβαίωση Μονίμου Κατοικίας

Καθυστέρηση παρατηρείται στην έκδοση του δικαιολογητικού από το Δήμο Μυτιλήνης. Δεν εμπλέκεται το ΚΕΠ στη διαδικασία, αναφέρει ο διευθυντής του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/4/2021

Εκατοντάδες υποψήφιοι ΕΠΟΠ στην αναμονή για Βεβαίωση Μονίμου Κατοικίας

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας και κυρίως νέων ανθρώπων οι οποίοι ετοιμάζονται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την προκήρυξη του στρατού που αφορά προσλήψεις ΕΠΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες) το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί κάτοικοι του Δήμου Μυτιλήνης,  επικοινώνησαν με το ΝΗΣΙ  αναφέροντας ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση ενός δικαιολογητικού, άκρως απαραίτητου για την προκήρυξη του στρατού, της βεβαίωσης μονίμου κατοικίας η οποία δίνει πολύ μεγάλη μοριοδότηση στους υποψηφίους ως κατοίκους παραμεθορίων περιοχών.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ενδιαφερόμενοι, η προθεσμία της προκήρυξης λήγει στις 22 Απριλίου και ενώ έχουν καταθέσει τις αιτήσεις για να λάβουν το δικαιολογητικό εδώ και αρκετές ημέρες, εντούτοις δεν υπάρχει ακόμη σχετική απάντηση από το Δήμο Μυτιλήνης. 

Αναζητώντας την αιτία για την καθυστέρηση αυτή, καταλήγει κανείς στο ΚΕΠ Μυτιλήνης, στο κτίριο του οποίου,  στεγάζεται η αρμόδια υπάλληλος που παραλαμβάνει τις αιτήσεις από τους πολίτες, πραγματοποιεί την αρχική επεξεργασία και τις διαβιβάζει προς έλεγχο και υπογραφή στο Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξηγεί ο Διευθυντής του ΚΕΠ Μυτιλήνης, Γιώργος Μιχαλακέλλης, το Κέντρο Εξυοπηρέτησης Πολιτών ουδεμία σχέση έχει με την έκδοση του συγκεκριμένου εγγράφου, το οποίο είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Μυτιλήνης. «Η μόνη σχέση που έχουμε με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, είναι ότι στεγάζεται στα δικά μας γραφεία η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου Μυτιλήνης. Εμείς ως ΚΕΠ σημειώνει ο Διευθυντής, παραλαμβάνουμε αιτήσεις, για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας, όμως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αρμόδιοι για την έκδοσή τους».

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 400 αιτήσεις για έκδοση Βεβαίωσης Μονίμου κατοικίας, μόνο για την προκήρυξη του στρατού. Παράλληλα τρέχουν και άλλες προκηρύξεις, για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το ΤΟΜΥ του Νοσοκομείου, το Κοινωνικό Φαρμακείο, κ.λπ. και όλες απαιτούν το συγκεκριμένο δικαιολογητικό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ειδικά για την προκήρυξη του στρατού, λόγω του ότι η βεβαίωση μονίμου κατοικίας που πιστοποιεί ότι ο υποψήφιος είναι δημότης παραμεθόριων περιοχών, έχει υψηλή μοριοδότηση, απαιτούνται σύνθετες διασταυρώσεις από το δημοτολόγιο και το Μητρώο του στρατού καθώς  φορολογικές δηλώσεις πενταετίας, τη στιγμή  που σε άλλες προκηρύξεις η διαδικασία είναι πιο απλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουν οι υπάλληλοι του Δήμου Μυτιλήνης που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, ήδη έχει προχωρήσει η επεξεργασία των περισσότερων αιτήσεων, έχει διαβιβαστεί στο Δήμο προς έλεγχο και υπογραφή και εγκαίρως θα δοθεί στους υποψηφίους. Μάλιστα αναφέρεται, ότι προκειμένου να προλάβει η αρμόδια υπάλληλος να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες εργάζεται απογεύματα και Σαββατοκύριακα.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή