× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Προχωρήστε τη μελέτη για τον οδικό άξονα Θερμής – Μανταμάδου»

Επιστολή Θεόδωρου Βαλσαμίδη προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2021

«Προχωρήστε τη μελέτη για τον οδικό άξονα Θερμής – Μανταμάδου»
' χρόνος ανάγνωσης

Επιστολή με θέμα τη βελτίωση του οδικού άξονα Θερμής – Μανταμάδου, έστειλε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο» και πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης.

Στην επιστολή του ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης εξηγεί μεταξύ άλλων ότι  ο συγκεκριμένος  οδικός άξονας είναι  κύριος συγκοινωνιακός κόμβος  της ανατολικής Λέσβου, ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερη κυκλοφορία, λόγω και του Ιερού Προσκυνήματος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου. Όπως αναφέρει έγιναν αρκετές παρεμβάσεις από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή προς την κατεύθυνση συντήρησης του δρόμου, ωστόσο σημειώνει ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση κατασκευής ενός σύγχρονου οδικού άξονα στην περιοχή αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας της υφιστάμενης οδού που είχε συσσωρευμένα προβλήματα, υπογραμμίζει ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης, προγραμματίσαμε το 2017 ένα έργο συντήρησης της οδού το οποίο για το οδικό τμήμα από Θερμή έως την περιοχή της Πεδής υλοποιήθηκε το 2019, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα από Πεδή έως Μανταμάδο δημοπρατήθηκε το Σεπτέμβριο του 2019  και θα ξεκινήσει να υλοποιείται το προσεχές διάστημα.

Προκειμένου όμως να μπορέσει επιτέλους να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος οδικός άξονας,  εξασφαλίσαμε από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το ποσό των 550.000 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης.

Σημειώνω δε, ότι μελέτη για την βελτίωση της εν λόγω επαρχιακής οδού είχε ανατεθεί και κατά το παρελθόν (2001) από την τ. κρατική Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία περιελάμβανε την βελτίωση τμημάτων σε μήκος περίπου 26 χιλιομέτρων, καθώς και την κατασκευή νέων οδικών τμημάτων όπως είναι η Παράκαμψης της Θερμής και η Παράκαμψη των Μιστεγνών, η οποία όμως σταμάτησε στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων. Συνεπώς, στοιχεία της εν λόγω μελέτης πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να αξιοποιηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου το σημαντικό αυτό έργο της βελτίωσης της επαρχιακής οδού Θερμής - Μανταμάδου να είναι ώριμο και να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από πόρους του νέου ΕΣΠΑ της Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027, παρακαλώ όπως προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την δημοπράτηση της μελέτης», καταλήγει στην επιστολή του, προς τον Περιφερειάρχη ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης.

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κορνάρου λόγω τεχνικών εργασιών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΟΛΣΑ με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Ο Παναγιώτης Χριστόφας στηρίζει τη διασύνδεση των Λέσβιων της διασποράς με τον τόπο τους – Θερμή υποδοχή και διάθεση συνεργασίας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Έργα ανάσα 495.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑΛ σε Πολιχνίτο και Γέρα

Πράσινο φως από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου για την πρώτη χρηματοδότηση, βάσει του φακέλου προτάσεων έργων που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας και υπηρεσιακά στελέχη στη σύσκεψη για τη λειψυδρία, τον περασμένο Μάιο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ