× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν μπορείτε πια ούτε στην πανδημία ούτε στην οικονομία»

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση της πανδημίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/4/2021

«Δεν μπορείτε πια ούτε στην πανδημία ούτε στην οικονομία»
' χρόνος ανάγνωσης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση της πανδημίας.


«Έχετε χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, παρακολουθούν έναν χορό αντιφάσεων, διαχειριστικής ανεπάρκειας και εξόφθαλμης ανικανότητας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Ήρθατε να παρουσιάσετε ένα success story, εμφανίζεστε να μην καταλαβαίνετε τίποτα» τόνισε, κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι παρουσιάζει μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα της χώρας «με μια μακάβρια αλχημεία μέσων όρων και δημιουργικής λογιστικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Είναι δυνατόν άνθρωποι να πεθαίνουν και να αγωνιούν, αλλά οι αριθμοί να ευημερούν;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας. Όπως τόνισε, στα τέλη Οκτώβρη είχαν χαθεί 600 άνθρωποι και σε πέντε μήνες lockdown – ενός από τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη – έχουμε 7.500 χαμένες ζωές. Μάλιστα, παρατήρησε ότι την τελευταία εβδομάδα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε αριθμό θνητότητας, δείχνοντας και τα σχετικά γραφήματα. Κατήγγειλε δε παιχνίδια με τους αριθμούς των εμβολιασμένων, ξεκαθαρίζοντας πως μόλις 624.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις.


«Η ανικανότητα του επιτελικού κράτους σας έχει καταστήσει μέρος και πολλαπλασιαστή της κρίσης» συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, απαριθμώντας μία προς μία τις παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο μέσος πολίτης σήμερα δεν ξέρει τι ακριβώς ισχύει, πόσο θα μας τρελάνετε πια;» υπογράμμισε με νόημα, θυμίζοντας ότι τα «έξυπνα» μέτρα αποδείχθηκαν ανόητα, ότι κυβερνητικά στελέχη λένε ότι δεν κολλάει στα λεωφορεία και το μετρό, αλλά κολλάει αν πιει κάποιος έξω έναν καφέ. «Δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε, ο πολίτης αδυνατεί να καταλάβει τι του λέτε» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να ανοίξει επιτέλους στον ενεργό πληθυσμό και ζήτησε να εκπονηθεί άμεσα πλάνο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε εργαζόμενους σε τουρισμό, σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ, εκπαιδευτικούς και κούριερ για ασφαλές άνοιγμα. Τόνισε παράλληλα την ανάγκη για μαζικά μοριακά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ και ελέγχους κάθε Δευτέρα και Παρασκευή σε εργασιακούς χώρους και σχολεία. Όπως επισήμανε, το self testing από μόνο του είναι αδιέξοδο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο συμπληρωματικά στα μοριακά. Επανέλαβε τέλος ότι πρέπει άμεσα να ενισχυθεί το ΕΣΥ. «Προσλάβετε επιτέλους τους επιλαχόντες γιατρούς στο διαγωνισμό» κατέληξε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης