× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αδιαφορία της κυβέρνησης για το μέλλον των αθλητικών σωματείων»

Παρέμβαση Γιάννη Μπουρνού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον αθλητισμό και το ντόπινγκ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/4/2021

«Αδιαφορία της κυβέρνησης για το μέλλον των αθλητικών σωματείων»

Στη  συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την επικαιροποίηση και αποδοχή του κώδικα κατά της φαρμακοδιέγερσης (doping) του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, η οποία όπως σημειώνει αποτέλεσε  μια ακόμα ευκαιρία να αποδομηθεί στο έπακρο ηεπίπλαστη «επιτυχία» του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και να αναφερθεί η μεγάλη προσπάθεια και το σημαντικότατο έργο της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε αυτό το πεδίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ένα έργο, αναφέρει ο Γιάννης Μπουρνούς, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την πλήρη εναρμόνιση του νομικού πλαισίου της χώρας μας κατά της φαρμακοδιέγερσης με τους διεθνείς κανόνες, που εκκρεμούσε από το 2012, την νομοθέτηση για την μεταφορά του Εργαστηρίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και την διασφάλιση χρηματοδότησης δύο εκατομμυρίων ευρώ για την ανανέωση του εξοπλισμού του για πρώτη φορά από το 2004».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Ν.Λέσβου στηλίτευσε έντονα την αποδεδειγμένη αδιαφορία, όπως της χαρακητρίζει,  της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το μέλλον των αθλητικών σωματείων, των αθλητών κάθε ηλικίας, των προπονητών τους, του διοικητικού προσωπικού, αλλά και των χιλιάδων γυμναστών και εκατοντάδων ιδιοκτητών γυμναστηρίων, που βιώνουν, ένα χρόνο τώρα, μια δυσοίωνη καθημερινότητα εξαιτίας της ανεπάρκειας και της μνημειώδους, πλέον, ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί οτιδήποτε κρίσιμο.

Περαιτέρω, ο Γιάννης Μπουρνούς αντιπαρέθεσε την αδράνεια της κυβέρνησης όπως είπε, για την στήριξη του αθλητισμού και των ανθρώπων που τον απαρτίζουν με την - μάταιη όπως αποδείχθηκε - ενεργητικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση και ο κ. Αυγενάκης για την εγκαθίδρυση στενού κομματικού μηχανισμού, μέσω των αρχαιρεσιών στις αθλητικές ομοσπονδίες, με σειρά ωμών παρεμβάσεων στις διοικήσεις και πληθώρα φωτογραφικών τροπολογιών. 

«Όλη αυτή η προσπάθεια σας πήγε χαμένη. Ο χρόνος, όμως που διαθέσατε για αυτήν την απόπειρα, ήταν πολυτιμότατος, καθοριστικότατος και θα αποβεί μοιραίος για τα αθλητικά σωματεία και ερασιτεχνικό αθλητισμό που εγκαταλείψατε. Η αθλητική κοινότητα αντιστάθηκε και κέρδισε. Γύρισε την πλάτη στους αυτόκλητους «σωτήρες» και όψιμους «μεταρρυθμιστές». Όπως θα την γυρίσουν και οι πολίτες στις επόμενες εκλογές», τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ