× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αδιαφορία της κυβέρνησης για το μέλλον των αθλητικών σωματείων»

Παρέμβαση Γιάννη Μπουρνού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον αθλητισμό και το ντόπινγκ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/4/2021

«Αδιαφορία της κυβέρνησης για το μέλλον των αθλητικών σωματείων»
' χρόνος ανάγνωσης

Στη  συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την επικαιροποίηση και αποδοχή του κώδικα κατά της φαρμακοδιέγερσης (doping) του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, η οποία όπως σημειώνει αποτέλεσε  μια ακόμα ευκαιρία να αποδομηθεί στο έπακρο ηεπίπλαστη «επιτυχία» του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και να αναφερθεί η μεγάλη προσπάθεια και το σημαντικότατο έργο της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε αυτό το πεδίο.

«Ένα έργο, αναφέρει ο Γιάννης Μπουρνούς, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την πλήρη εναρμόνιση του νομικού πλαισίου της χώρας μας κατά της φαρμακοδιέγερσης με τους διεθνείς κανόνες, που εκκρεμούσε από το 2012, την νομοθέτηση για την μεταφορά του Εργαστηρίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και την διασφάλιση χρηματοδότησης δύο εκατομμυρίων ευρώ για την ανανέωση του εξοπλισμού του για πρώτη φορά από το 2004».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο Βουλευτής Ν.Λέσβου στηλίτευσε έντονα την αποδεδειγμένη αδιαφορία, όπως της χαρακητρίζει,  της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το μέλλον των αθλητικών σωματείων, των αθλητών κάθε ηλικίας, των προπονητών τους, του διοικητικού προσωπικού, αλλά και των χιλιάδων γυμναστών και εκατοντάδων ιδιοκτητών γυμναστηρίων, που βιώνουν, ένα χρόνο τώρα, μια δυσοίωνη καθημερινότητα εξαιτίας της ανεπάρκειας και της μνημειώδους, πλέον, ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί οτιδήποτε κρίσιμο.

Περαιτέρω, ο Γιάννης Μπουρνούς αντιπαρέθεσε την αδράνεια της κυβέρνησης όπως είπε, για την στήριξη του αθλητισμού και των ανθρώπων που τον απαρτίζουν με την - μάταιη όπως αποδείχθηκε - ενεργητικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση και ο κ. Αυγενάκης για την εγκαθίδρυση στενού κομματικού μηχανισμού, μέσω των αρχαιρεσιών στις αθλητικές ομοσπονδίες, με σειρά ωμών παρεμβάσεων στις διοικήσεις και πληθώρα φωτογραφικών τροπολογιών. 

«Όλη αυτή η προσπάθεια σας πήγε χαμένη. Ο χρόνος, όμως που διαθέσατε για αυτήν την απόπειρα, ήταν πολυτιμότατος, καθοριστικότατος και θα αποβεί μοιραίος για τα αθλητικά σωματεία και ερασιτεχνικό αθλητισμό που εγκαταλείψατε. Η αθλητική κοινότητα αντιστάθηκε και κέρδισε. Γύρισε την πλάτη στους αυτόκλητους «σωτήρες» και όψιμους «μεταρρυθμιστές». Όπως θα την γυρίσουν και οι πολίτες στις επόμενες εκλογές», τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος Αναστάσιος Αγγελος Στέφος

Ο «σοφός» Τάκης στήριξε για δεκαετίες τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου και τη δημόσια εκπαίδευση
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Γιατί πάτερ διαφέρω από τα άλλα παιδιά;»

Συγκινητική μαρτυρία του παπα-Στρατή Γιουσμά από τον αγιασμό σε σχολείο της ενορίας του
ΧΩΡΙΑ

Δήλωση χωρίς απαντήσεις

Συλλογική δήλωση φορέων του Πλωμαρίου ενάντια στις, όπως οι ίδιοι τις χαρακτηρίζουν, «ρατσιστικές» φωνές κατά Ισραηλινών ιδιωτών και εταιρειών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Με το βλέμμα στα παιδιά ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εγκαινίασε το ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολείο της Αγίας Παρασκευής, τονίζοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας για σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές στην εκπαίδευση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης παρευρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων της Μυτιλήνης και έστειλε μήνυμα στήριξης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

«Ναι» για πάντα από τον Βασίλη Τινέλλη και την Τζίνα Σαλβάρα

Ένας όμορφος γάμος στον Άγιο Βασίλειο με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους
ΧΩΡΙΑ

«Μέρα μεσημέρι» τουρκικά αλιευτικά στον Μανταμάδο

Ντοκουμέντο παραβίασης της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας – Άμεση κινητοποίηση ζητά ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου