× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει φυλακές και ουδέτερες ζώνες για τα νησιά μας»

Οι πολίτες μπορούν να ακυρώσουν τα σχέδια κυβέρνησης και Ευρωπαίων, με δυναμική αντίδραση, λέει η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 1/4/2021

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει φυλακές και ουδέτερες ζώνες για τα νησιά μας»

Τη στήριξη της κυβέρνησης και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιχειρεί να εφαρμόσει σχετικά τη δημιουργία υπερδομών στα νησιά μας, επιχείρησε κατά την επίσκεψή της η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλ. Γιόχανσον, σημείωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκη Τσιριγώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ν. Τσιριγώτη αναφερόμενη στην παρουσία Γιόχανσον στη Λέσβο, ανέφερε πως είναι ξεκάθαρο πλέον πως η Ευρώπη σχεδιάζει να μετατρέψει τα νησιά μας σε φυλακές και τόπους εγκλωβισμού ανθρώπων ενώ σημείωσε πως αυτό προβλέπεται άλλωστε και στο νέο σύμφωνο Μετανάστευσης για το οποίο γίνεται μεγάλη συζήτηση.

«Ένα σημαντικό θέμα που προκύπτει σε σχέση με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης είναι ότι οι περιοχές στις οποίες θα γίνεται η ταυτοποίηση και καταγραφή θα θεωρούνται κατά πλάσμα δικαίου μη ευρωπαϊκό έδαφος, μία ουδέτερη ζώνη, κάτι το οποίο είναι αρκετά επικίνδυνο.

Οι πολίτες της Λέσβου, έχουν εκφράσει την άποψή τους και δεν θέλουν να γίνουν τα νησιά μας στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι στο χέρι των κατοίκων του νησιού μας να οργανώσουν  δράσεις και ενέργειες ώστε να ακυρώσουν  για άλλη μία φορά τα σχέδια των Ευρωπαίων και της κυβέρνησης για μετατροπή των νησιών μας σε φυλακές ανθρώπων. Όσα σχέδια και αν γίνονται για τον τόπο μας, χωρίς τη συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών δεν μπορούν να εφαρμοσθούν και αυτό έχει αποδειχθεί στην πράξη πολλές φορές».

Αναφερόμενη η Νίκη Τσιριγώτη στην κινητοποίηση της περασμένη Δευτέρας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ίδια συμμετείχε στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και φορέων που το στηρίζουν, οι θέσεις των οποίων στο μεταναστευτικό, σημείωσε, είναι απολύτως ξεκάθαρες και δεν μπορεί κανείς να τις αναμείξει με άλλους είδους πολιτικές και ιδεολογίες.

«Από εκεί και πέρα οι μικρές μειοψηφίες θεωρώ δεν εκφράζουν τους συμπολίτες μας, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν περί τίνος πρόκειται στη διάρκεια της πορείας, εξέφρασαν τη δυσφορία τους και απομακρύνθηκαν από την κινητοποίηση», επισήμανε η Νίκη Τσιριγώτη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου