× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μέτρα εδώ και τώρα για την προστασία της υγείας των Εργαζομένων»

Ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λέσβου για τα κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/3/2021

«Μέτρα εδώ και τώρα για την προστασία της υγείας των Εργαζομένων»

Τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ, ζητά άμεσα το Εργατικό Κέντρο Λέσβου το οποίο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι αφήνει έκθετους στον κίνδυνο της πανδημίας, τους πρόσφυγες – μετανάστες και τους εργαζόμενους του ΚΥΤ. Όπως αναφέρει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων στο Κέντρο αποδεικνύει περίτρανα τις συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο και στο νησί μας ότι τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» «πάνε περίπατο» ή κόβονται και ράβονται σύμφωνα με τις επιθυμίες εργοδοτών και Κυβέρνησης. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε εργαζόμενους στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, οι οποίοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους και μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων, αποδεικνύει περίτρανα ότι η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των εργαζομένων έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ακόμα και τώρα μετά από καταγγελίες εργαζομένων ότι εργάζονται κάτω από συνθήκες που εκθέτουν την υγεία τους αλλά και την υγεία προσφύγων και μεταναστών δεν λαμβάνεται κανένα απολύτως μέτρο!

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες και δεν μπορούν να τις κρύψουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έλλειψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας και της Πρωτοβάθμιας ώστε να θωρακιστεί η υγεία του λαού, των εργαζομένων καθώς και η έλλειψη ανάλογων μέτρων στα ΚΥΤ αναδεικνύουν τις ευθύνες αυτές περίτρανα.

Η πολιτική τους είναι αυτή που αφήνει έκθετους στην πανδημία τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πρόσφυγες και μετανάστες!

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας, των δικαιωμάτων και της ζωής μας συνολικά πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ και τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στο ΚΥΤ του Καρα Τεπε και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε : 

- Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και όλου του λαού με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Διενέργεια δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους, άδειες με αποδοχές σε ευπαθείς ομάδες και σε θετικά κρούσματα.

- Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου