× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όχι σε στρατόπεδα πολύμηνου εγκλωβισμού προσφύγων»

Δήλωση της Μ. Κομνηνάκα, Βουλευτή Νομού Λέσβου του ΚΚΕ, για την επίσκεψη της Επιτρόπου Ιλ. Γιόχανσον στο νησί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/3/2021

«Όχι σε στρατόπεδα πολύμηνου εγκλωβισμού προσφύγων»
' χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρωπαία Επίτροπος, έρχεται στη Λέσβο, για να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει σε δήλωσή της, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη της Ίλβα Γιόχανσον στη Λέσβο και στη Σάμο.

 Όπως και η προηγούμενη, κυβέρνηση, έτσι και αυτή, αναφέρει η βουλευτής του ΚΚΕ, υλοποιεί πρόθυμα την αντιδραστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μονιμοποιώντας τη μετατροπή των νησιών μας σε φυλακές της ΕΕ. Δηλαδή να εφαρμόσει τη δέσμευση, που μένει ίδια και απαράλλακτη και στο υπό συζήτηση Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως εξάλλου έκανε και η Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, που παρά τις πολλαπλά επιζήμιες συνέπειές της, διατηρήθηκε και διατηρείται σε ισχύ και από τη σημερινή κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ, αυτό είναι το αληθινό διαχρονικά πρόσωπο της υποτιθέμενης «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης». Εναλλάσσοντας το καρότο με το μαστίγιο, είτε με τα ευρωπαϊκά κονδύλια είτε με την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής, επιβάλλουν τον εγκλωβισμό όλων αυτών των ξεριζωμένων ανθρώπων, που οι ίδιοι δημιουργούν. Αξιοποιώντας όμως ταυτόχρονα το προσφυγικό, για να παίζουν τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια, σε βάρος του λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της χώρας μας.

Σ’ αυτά τους τα παζάρια συντελούν, τόσο οι επικίνδυνες, για τη δημιουργία γκρίζων ζωνών στα σύνορα, προβλέψεις του Νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, όσο όμως και η εξίσου επικίνδυνη αξίωση της κυβέρνησης, για μεγαλύτερη εμπλοκή του διακρατικού στρατιωτικού μηχανισμού της Frontex, στον ευαίσθητο τομέα της φύλαξης των συνόρων, όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση με την πρόσκληση της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο, για τον έλεγχο δήθεν των προσφυγικών ροών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτοί που αντιμετωπίζουν το Αιγαίο ως «ενιαίο επιχειρησιακό χώρο» και αποβλέπουν σε ευρύτερα παζάρια για τη συνδιαχείριση και  την προώθηση των συμφερόντων τους στην περιοχή, δεν μπορούν να αποτελούν εγγυητές της ειρήνης και της σταθερότητας. Πόσο μάλλον να εμφανίζονται ως σωτήρες για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν.

Στα σχέδιά τους θα βρουν ξανά εμπόδιο τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις που λένε «Όχι στα στρατόπεδα πολύμηνου εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. Όχι στις φυλακές της ΕΕ. Να κλείσει ο ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ και τα άλλα Hot spots στα νησιά. Απεγκλωβισμός τώρα», καταλήγει στη δήλωσή της η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «εξωτικές σταδιοδρομίες»

Για να βρεις τον δρόμο σου, «το μυστικό είναι να κινείσαι». Μια συζήτηση με τις περιβαλλοντολόγους Φένια Καλαχάνη και Κέλλυ Νιτόδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου