× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταδίκη Kύτελη και Παρασκευαϊδη για συκοφαντική δυσφήμιση

Επίδικάστηκε αποζημίωση 5000 ευρώ από κοινού για ηθική βλάβη του Γιάννη Ζερδελή

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 31/1/2019

Καταδίκη Kύτελη και Παρασκευαϊδη για συκοφαντική δυσφήμιση

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου για τους Στρατή Κύτελη και Παναγιώτη Παρασκευαίδη μετά από εναντίον τους αγωγή από τον γνωστό γιατρό Γιάννη Ζερδελή. Αν και η πρωτόδικη απόφαση είχε απορρίψει την αγωγή ως αβάσιμη ωστόσο το Εφετείο δικαίωσε τον κ. Ζερδελή καταδικάζοντας τους κ.Κύτελη και Παρασκευαϊδη σε αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του. Υποχρεώνοντας τους να καταβάλουν στον κ. Ζερδελή  5000 ευρώ από κοινού με τους τόκους για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ιστορία 10 ετών

Η ιστορία της δικαστικής διαμάχης έχει απασχολήσει κατά καιρούς τον τοπικό Τύπο και ξεκινά από το 2009 όταν ο κ. Ζερδελής είχε υποβάλλει αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης καταγγέλλοντας και τους δυο γιατί ως γιατροί του ΙΚΑ Μυτιλήνης χρησιμοποιούσαν σφραγίδες με την ειδικότητα γιατρών Γενικής Ιατρικής ενώ οι ίδιοι ήταν γιατροί άνευ ειδικότητας. Τον επόμενο χρόνο ο κ. Ζερδελής  προσπαθώντας  να γνωστοποιήσει στους πολίτες  της Μυτιλήνης και ασθενείς του ΙΚΑ τα γεγονότα αυτά, δημοσίευσε σχετικά άρθρα στις εφημερίδες «Εμπρός» και «Πολίτης» της Μυτιλήνης. Ακολούθησαν μηνύσεις από τους Κύτελη και Παρασκευαίδη κατά του Ζερδελή αλλά και εναντίον των Διευθυντών των παραπάνω εφημερίδων. Στη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκαν τόσο ο κ. Ζερδελής όσο και οι άνθρωποι των δυο εφημερίδων καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι τα όσα έγραψε ο κ.Ζερδελής ήταν αληθινά και η χρήση των σφραγίδων από μεριάς των κ. Κύτελη και Παρασκευαίδη ήταν παράνομη και αντιδεοντολογική.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Ζερδελής κατέθεσε αγωγή εναντίον του Στρατή Κύτελη και Παναγιώτη Παρασκευαίδη ζητώντας την καταδίκη τους για συκοφαντική δυσφήμιση και αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. Πρωτόδικα η αγωγή του κ. Ζερδελή απερρίφθη και ο ίδιος προσέφυγε στο Εφετείο Βορείου Αιγαίου. Το οποίο και δέχτηκε ότι οι δυο τέλεσαν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του κ. Ζερδελή καθώς τον εμφάνισαν σαν άτομο αναξιόπιστο και ανέντιμο το οποίο αποσκοπούσε να τους πλήξει επαγγελματικά. Σε δήλωση που έκανε στο «Ν» ο κ. Ζερδελής υπογραμμίζει μεταξύ άλλων «η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου αποτελεί δικαίωση των μακροχρόνιων αγώνων που έδωσα για την σύννομη άσκηση της ιατρικής τόσο εντός των συστημάτων υγείας όσο και ιδιωτικά. Οι αγώνες αυτοί δόθηκαν κάτω από μια πρωτοφανή αδιαφορία και συχνά στήριξη των παρανομούντων από τον τότε πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου  και απέναντι  σε μια Δημόσια υπηρεσία που αντί επαίνων με δίωξε με κάθε μέσον με την παρακίνηση ενός εργοδοτικού συνδικαλισμού που άφησε εποχή. Δυστυχώς για αυτούς τα γραπτά και οι δικαστικές αποφάσεις μένουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ.Κύτελη αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση ενώ δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τον κ.Παρασκευαίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο κ. Κύτελης όσο και ο κ. Παρασκευαϊδης, ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης στον Άρειο Πάγο. 

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη