× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Με τα αλλοπρόσαλλα μέτρα έχουμε κρίση υγειονομική και οικονομική!»

Για πανδημία, προσφυγικό, εστίαση και τη Δημοκρατία μιλά ο Γ. Μπουρνούς

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/3/2021

«Με τα αλλοπρόσαλλα μέτρα έχουμε κρίση υγειονομική και οικονομική!»
' χρόνος ανάγνωσης

Εφ’ όλης της ύλης για την τοπική οικονομία, τη διαχείριση της πανδημίας, το προσφυγικό και την καταστολή, σημειώνοντας ότι «Δεν θα καταργηθεί η Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα» μίλησε ο Γιάννης Μπουρνούς, βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας από πλευράς κυβέρνησης, ο κ. Μπουρνούς έκανε λόγο για εναλλαγή αναποτελεσματικών μέτρων, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα γίνεται το πιο μακρύ σε διάστημα λοκντάουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα αυξάνονται οι θάνατοι και τα κρούσματα, χαρακτηρίζοντας την πολιτική της ΝΔ ως ένα σπιράλ κακών επιλογών. Μάλιστα πρόσθεσε ότι βαδίζουμε από την υγειονομική κρίση στην οικονομική, την ίδια ώρα που η Ενημέρωση βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις ανάμεσα στα κράτη- μέλη της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την όξυνση της καταστολής που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, ο κ. Μπουρνούς έκανε λόγο για συνεχείς παραβιάσεις του κράτους δικαίου, για προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ που αποδείχτηκαν κούφιες και ανεξέλεγκτη δράση καταστολής από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθύμισε μάλιστα τα γεγονότα στην επέτειο του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη όπου «10 άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σε απόσταση έγιναν στόχος της Αστυνομίας».

Η ένταση και οι διαδηλώσεις κορυφώνονται γιατί «η κυβέρνηση βγάζει τον κόσμο στον δρόμο, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας». Στο σημείο αυτό ο κ. Μπουρνούς μίλησε και για τον νόμο Κεραμέως για τα ΑΕΙ που σύμφωνα με εκτιμήσεις «μειώνει στο 86% τους εισακτέους στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και τη Λήμνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τη συνάντηση του δημάρχου Μυτιλήνης και του πρωθυπουργού για τη νέα δομή έκανε λόγο για κακοπαιγμένο σόου, με την κυβέρνηση να «είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών με αντάλλαγμα πακτωλό χρημάτων από την ΕΕ για τη δημιουργία ΚΥΤ στα νησιά».

Λεπτομερώς μίλησε ο κ. Μπουρνούς για τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των καταστημάτων Εστίασης «Ασπίδα», Νίκο Γιαννάκα, τα προβλήματα και τα λουκέτα και την ανεργία στον κλάδο που θα επιφέρουν τα δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής, χαρακτηρίζοντας τραγελαφικό ότι η ΝΔ στους πληττόμενους ΚΑΔ έβαλε τις επιχειρήσεις courier.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης