× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Με τα αλλοπρόσαλλα μέτρα έχουμε κρίση υγειονομική και οικονομική!»

Για πανδημία, προσφυγικό, εστίαση και τη Δημοκρατία μιλά ο Γ. Μπουρνούς

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/3/2021

«Με τα αλλοπρόσαλλα μέτρα έχουμε κρίση υγειονομική και οικονομική!»

Εφ’ όλης της ύλης για την τοπική οικονομία, τη διαχείριση της πανδημίας, το προσφυγικό και την καταστολή, σημειώνοντας ότι «Δεν θα καταργηθεί η Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα» μίλησε ο Γιάννης Μπουρνούς, βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας από πλευράς κυβέρνησης, ο κ. Μπουρνούς έκανε λόγο για εναλλαγή αναποτελεσματικών μέτρων, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα γίνεται το πιο μακρύ σε διάστημα λοκντάουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα αυξάνονται οι θάνατοι και τα κρούσματα, χαρακτηρίζοντας την πολιτική της ΝΔ ως ένα σπιράλ κακών επιλογών. Μάλιστα πρόσθεσε ότι βαδίζουμε από την υγειονομική κρίση στην οικονομική, την ίδια ώρα που η Ενημέρωση βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις ανάμεσα στα κράτη- μέλη της ΕΕ.

Αναφορικά με την όξυνση της καταστολής που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, ο κ. Μπουρνούς έκανε λόγο για συνεχείς παραβιάσεις του κράτους δικαίου, για προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ που αποδείχτηκαν κούφιες και ανεξέλεγκτη δράση καταστολής από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας. Υπενθύμισε μάλιστα τα γεγονότα στην επέτειο του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη όπου «10 άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σε απόσταση έγιναν στόχος της Αστυνομίας».

Η ένταση και οι διαδηλώσεις κορυφώνονται γιατί «η κυβέρνηση βγάζει τον κόσμο στον δρόμο, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας». Στο σημείο αυτό ο κ. Μπουρνούς μίλησε και για τον νόμο Κεραμέως για τα ΑΕΙ που σύμφωνα με εκτιμήσεις «μειώνει στο 86% τους εισακτέους στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και τη Λήμνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τη συνάντηση του δημάρχου Μυτιλήνης και του πρωθυπουργού για τη νέα δομή έκανε λόγο για κακοπαιγμένο σόου, με την κυβέρνηση να «είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών με αντάλλαγμα πακτωλό χρημάτων από την ΕΕ για τη δημιουργία ΚΥΤ στα νησιά».

Λεπτομερώς μίλησε ο κ. Μπουρνούς για τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των καταστημάτων Εστίασης «Ασπίδα», Νίκο Γιαννάκα, τα προβλήματα και τα λουκέτα και την ανεργία στον κλάδο που θα επιφέρουν τα δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής, χαρακτηρίζοντας τραγελαφικό ότι η ΝΔ στους πληττόμενους ΚΑΔ έβαλε τις επιχειρήσεις courier.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι