× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Έτοιμος για νέους αγώνες» ο Αρης

Ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης και Αντιπεριφερειάρχης Άρης Χατζηκομνηνός, δηλώνει παρών στις εξελίξεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βάζει πλώρη για τις Περιφερειακές εκλογές του 2023

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 4/3/2021

«Έτοιμος για νέους αγώνες» ο Αρης
' χρόνος ανάγνωσης

Έτοιμος να ανοίξει νέα σελίδα στην πολιτική και αυτοδιοικητική του πορεία φαίνεται ότι είναι ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης και Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός, ο οποίος επιστρέφει στα δρώμενα της Λέσβου και δηλώνει παρών στις εξελίξεις, μέσα από ανάρτησή στο λογαριασμό του, στα  Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστροφή του Άρη Χατζηκομνηνού τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είναι τυχαία και σχετίζεται με διάφορα ζητήματα που είναι στην επικαιρότητα και αφορούν στα νησιά του Βορείου  Αιγαίου καθώς και στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λέσβου και πρώην πλέον συνεργάτης του Κώστα Μουτζούρη, φαίνεται ότι είναι αρκετά δυσαρεστημένος με την Περιφερειακή Αρχή και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, διότι εδώ και έξι μήνες που απομακρύνθηκε από τη θέση του, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια από την πλευρά του, να τον προσεγγίσει και να συζητήσει μαζί του.

Όπως είναι γνωστό όταν ο Άρης Χατζηκομνηνός, το Σεπτέμβριο του 2020, αποχώρησε από την Περιφερειακή Αρχή, παρέμεινε στην παράταξη Μουτζούρη και δεν θέλησε να δώσει διχαστική διάσταση στην αποχώρησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Απέφυγε μάλιστα να κάνει δηλώσεις πικρίας ή δυσαρέσκειας, περιοριζόμενος σε λακωνικές τοποθετήσεις περί διαφωνίας του σε διάφορα ζητήματα με τον Περιφεριεάρχη. Στη διάρκεια του εξαμήνου που ακολούθησε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης επέλεξε τη σιωπή και την αναμονή. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι περίμενε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης να τον πλησιάσει, να συζητήσει μαζί του, να ζητήσει ίσως την άποψή του για τα καίρια ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η προσέγγιση δεν έγινε ποτέ και ο Άρης Χατζηκομνηνός φαίνεται ότι έχει δυσαρεστηθεί από αυτή τη συμπεριφορά, θεωρώντας μάλιστα ότι η εκλογή Μουτζούρη κατά μεγάλο ποσοστό οφείλεται στον αγώνα που έκανε ο ίδιος σε επίπεδο Λέσβου, ως γνωστό και προβεβλημένος στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ένας από τους σοβαρότερους λόγους που διαφώνησε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης με τον Κώστα Μουτζούρη, είναι και η συνεργασία με την παράταξη Χριστόφα, την οποία φαίνεται ότι ο Άρης Χατζηκομνηνός δεν επικροτούσε. Ο δεύτερος λόγος διαφωνίας τους είναι η θέση της Περιφερειακής Αρχής για το μεταναστευτικό – προσφυγικό και η στάση που τηρεί για τη δημιουργία της δομής. Να θυμίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή ο πρώην αντιπεριφερειάρχης είχε εκφράσει την άποψη ότι είναι απαραίτητο να γίνει μία νέα δομή, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλιστα, θεωρεί ότι δικαιώθηκε για τις επιλογές του αφού οι συνθήκες τους τελευταίους 12 μήνες, με τη μείωση των ροών, την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και τη μείωση του αριθμού των μεταναστών που μένουν στο νησί, έχουν ωριμάσει  για να προχωρήσει η κυβέρνηση στη δημιουργία του Κλειστού τύπου Κέντρου καταγραφής και διαμονής αιτούντων άσυλο.

 

Τι θα κάνει....

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεγάλο ερώτημα πάντως είναι ποια στάση θα τηρήσει απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή για το χρόνο που απομένει ο Άρης Χατζηκομνηνός. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η περίοδος της εσωστρέφειας και της σιωπηρής αναμονής έχουν τελειώσει για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη. Ο ίδιος άλλωστε μέσα από την ανάρτησή του σημειώνει μεταξύ άλλων «…Προς το παρόν θα τα λέμε μέσω της ιστοσελίδας μου για ό,τι σημαντικό απασχολεί την κοινωνία μας. Και αν ο Θεός μας έχει γερούς, θα βρεθούμε ξανά σε νέους αγώνες. Υπηρετώντας πάντα με συνέπεια, το πραγματικό συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μας».

Οι νέοι αγώνες για τον Άρη Χατζηκομνηνό πιθανόν σχετίζονται με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις ερχόμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές, του 2023.

Μεσολαβεί βέβαια μία κρίσιμη διετία μέχρι τότε και στο διάστημα αυτό πολλά μπορούν να αλλάξουν και πολλές από τις υφιστάμενες ισορροπίες μπορούν να ανατραπούν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Άρης Χατζηκομνηνός έχει αποφασίσει, να μην μένει απλώς θεατής των εξελίξεων, να εκφράζει ανοιχτά τις απόψεις του και τις διαφωνίες του με την Περιφερειακή Αρχή και αν χρειαστεί θα  έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Κώστα Μουτζούρη και την ομάδα των στενών συνεργατών του.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον