× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο Καρά Τεπές είναι πληγή στην ανάπτυξη του νησιού μας»

Επόμενος στόχος της Επιτροπής Αγώνα, η αποσυμφόρηση του νησιού και η κατάργηση της προσωρινής δομής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/3/2021

«Ο Καρά Τεπές είναι πληγή στην ανάπτυξη του νησιού μας»

Στην επόμενη μέρα της μεγάλης μηχανοκίνητης πορείας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  και στις  νέες διεκδικήσεις που μπαίνουν στο τραπέζι  απέναντι στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται το μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά της νέας δομής, Νίκος Καρασάββας, σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο Νίκος Καρασάββας η κινητοποίηση της Κυριακής ήταν απολύτως επιτυχημένη και έστειλε δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση και στην Ευρώπη ότι οι κάτοικοι του νησιού μας, ανεξαρτήτως της απόφασης που ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, δεν πρόκειται να αποδεχθούν σε καμία περίπτωση τη δημιουργία νέας δομής ούτε στη θέση Βάστρια ούτε πουθενά στο νησί.

«Το επόμενο βήμα μας, είναι πλέον να μπει στο τραπέζι της συζήτησης ακόμη πιο δυναμικά η λειτουργία της προσωρινής δομής στον Καρά Τεπέ. Όλοι μας λένε ότι είναι μια προσωρινή δομή και ότι μέχρι το Πάσχα θα γίνει αποσυμφόρηση, ωστόσο τα δεδομένα που έχουμε και τα γεγονότα δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Αυτή τη στιγμή γίνονται παρεμβάσεις και έργα στον Καρά Τεπέ, που παραπέμπουν στη μονιμοποίηση της υφιστάμενης δομής, ενώ η λεγόμενη αποσυμφόρηση δεν φαίνεται να προχωρά.

Η Επιτροπή Αγώνα δεν έχει ως αυτοσκοπό την ακύρωση δημιουργίας νέας δομής στη Βάστρια και ούτε βάζει το ζήτημα τοπικιστικά, δηλαδή μακριά από το χωριό μου και ας πάει όπου θέλει. Εμείς θεωρούμε ότι δεν πρέπει πουθενά στη Λέσβο να υπάρχει Δομή Φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων με μόνιμο χαρακτήρα. Στην ουσία οι δομές αυτές είναι φυλακές και χώροι εγκλωβισμού ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεωρούμε ως Επιτροπή Αγώνα, ότι πρέπει να κινηθούμε πλέον μαζί με όλους τους φορείς του νησιού μας, τους δύο δήμους, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και όλους τους εμπλεκομένους,  προκειμένου να πιέσουμε προς την κατεύθυνση αποσυμφόρησης του νησιού και κλεισίματος της δομής του Καρά Τεπέ. Ο Καρά Τεπές στο πεδίο βολής, δημιουργήθηκε εν μία νυκτί, μετά το κάψιμο της Μόριας. Δεν ρώτησαν κανέναν, ούτε και ζήτησαν την άδεια κανενός για να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια.

Έχει έρθει πλέον η ώρα ως Λέσβιοι να διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυναμικά την αποσυμφόρηση του νησιού μας και της κατάργησης των μόνιμων δομών, που αποτελούν πληγή στην οικονομία και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ότι οι υποσχέσεις των πολιτικών δεν θα τηρηθούν. Δεν είμαστε πια στο 2015. Ο κόσμος έχει κουραστεί, έχει ακούσει πολλά μεγάλα λόγια και έχει την εμπειρία να κρίνει. Κανείς δεν πιστεύει ότι θα κλείσουν όλες οι δομές και θα υπάρχει μόνο μία», σημειώνει ο Νίκος Καρασάββας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή