× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο κόκκινο παραμένει η Αγιάσος για δεύτερη εβδομάδα

Ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού, μετακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με λεωφορεία και ταξί

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/3/2021

Στο κόκκινο παραμένει η Αγιάσος για δεύτερη εβδομάδα
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στην Αγιάσο μεταβαίνει αύριο Τετάρτη συνεργείο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους στο γενικό πληθυσμό μετά τις πληροφορίες που υπάρχουν για επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή.

Μιλώντας στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η πρόεδρος του χωριού Διαμάντω Ρουγκέλλη αναφέρθηκε στην ανησυχία που επικρατεί  στους κατοίκους της Αγιάσου, ιδιαίτερα όταν έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν ορισμένοι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι είναι άρρωστοι και πιθανόν να προκάλεσαν διασπορά στην κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποψίες διασποράς 

«Αυτό που μας προβλημάτισε περισσότερο, σημείωσε η Διαμάντω Ρουγκέλλη, είναι ότι ορισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα χρησιμοποίησαν ταξί και Λεωφορείο για να πάνε στη Μυτιλήνη να κάνουν εξετάσεις. Αναγκαστήκαμε να ενημερώσουμε τον ιδιοκτήτη του ταξί ο οποίος έκανε απολύμανση του αυτοκινήτου του, ενώ έγινε απολύμανση και στο λεωφορείο που μετακινήθηκαν οι συμπολίτες μας με τα ύποπτα συμπτώματα. Οι αναφορές μου δεν είναι τυχαίες, γνωρίζω πολύ καλά τι λέω αφού οι ίδιοι οι πολίτες συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα του θέματος, επικοινώνησαν με την κοινότητα και ανέφεραν αυτές τις μετακινήσεις τους. Θα ήθελα να ζητήσω από τους κατοίκους του χωριού, σε περίπτωση που αισθανθούν αδιαθεσία ή κάποιο άλλο περίεργο σύμπτωμα να μην πάνε στο γιατρό χρησιμοποιώντας Μέσα Μεταφοράς, αλλά να έρθουν σε επαφή με την κοινότητα για να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας τις απαραίτητες ενέργειες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Να κλείσουν τα σχολεία»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Διαμάντω Ρουγκέλλη επανέλαβε την έκκλησή της προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να κλείσουν τα σχολεία της Αγιάσου, το Λύκειο και το Δημοτικό Σχολείο, που εξακολουθούν να λειτουργούν,  επειδή όπως είπε τα παιδιά είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού, μπορεί να νοσούν και κανείς να μην το γνωρίζει,  κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει περεταίρω διασπορά στην κοινότητα.

Έρημοι δρόμοι 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε κάθε περίπτωση σημείωσε,  τις τελευταίες  ημέρες, οι συμπολίτες μου, είναι αρκετά πιο υπεύθυνοι για το ζήτημα του κορονοϊού, απ’ ότι τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε η διασπορά του ιού. Η κίνηση στους δρόμους είναι ελάχιστη και οι περισσότεροι βγαίνουν έξω είτε για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια είτε για να πάνε σε αγροτικές εργασίες και στα ζώα τους.   

Καρναβάλι ...του χρόνου 

Η Διαμάντω Ρουγκέλλη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο παραδοσιακό ξακουστό καρναβάλι της Αγιάσου, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ακυρώνεται λόγω της πανδημίας. Όπως τόνισε, υπήρξαν κάποιες σκέψεις για διαδικτυακές εκδηλώσεις, επειδή όμως και αυτές απαιτούν συναντήσεις ατόμων προκειμένου να γίνει η σχετική οργάνωση, τελικά δεν προχώρησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φέτος θα ανεβάσουμε στις σελίδες μας, βιντεάκια από προηγούμενες καρναβαλικές εκδηλώσεις για να θυμηθούμε τις δόξες του Αγιασώτικου καρναβαλιού και απλά θα ευχηθούμε  του χρόνου να είναι  τα πράγματα να είναι καλύτερα και οι Αγιασώτες να προσφέρουν ξανά στους κατοίκους του νησιού μας, γέλιο και άφθονη σάτιρα», σημείωσε η Διαμάντω Ρουγκέλλη.   

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Άσπρος σκύλος μαύρος σκύλος», εμπνευσμένο από τη διαδρομή του Μανταμαδιώτη κομμουνιστή
Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 19:30, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες

Το έργο του Δήμου Μυτιλήνης παραδόθηκε στα παιδιά και στους κατοίκους του χωριού
Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες
ΧΩΡΙΑ

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι

Πανηγυρικός Εσπερινός το απόγευμα της Τετάρτης και Θεία Λειτουργία το πρωί της Πέμπτης
Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι

Ιερά Λειτουργία, περιφορά της εικόνας, έφιπποι συμμετέχοντες και παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 7 Αυγούστου
Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι
ΓΕΥΣΗ

Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση του Taste Lesvos με επίκεντρο τη γαστρονομική και φυσική κληρονομιά της Λέσβου
Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης

Η παράταξη «Νέα Δράση – Νέος Δήμος» κάνει λόγο για ανεπάρκεια στη διαχείριση της ύδρευσης και θέτει σειρά ερωτημάτων για τη βλάβη στη Σουράδα
Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου

Εκπαιδευτική δραστηριότητα Πολεμικής Αεροπορίας και Στρατού Ξηράς από τις 13.50 έως τις 14.20
Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης

Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της υδροδότησης σε Πυργί, Αλυφαντά, Κέδρο, Παγανή, Λακέρδα και Γαϊδαρανήφορο
Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης

Μια συναυλία με λαϊκά, μπαλάντες, επιτυχίες των ’90s και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης
ΑΓΟΡΑ

Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου με εκπτώσεις, μουσική και ανοιχτά καταστήματα έως τις 23:30
Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερος εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Μυστεγνών

Με το παραδοσιακό μοίρασμα νηστίσιμου μπαλεζέ και ευλογημένων σταφυλιών
Διήμερος εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Μυστεγνών