× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η επιστρεπτέα καταβολή δεν είναι οικονομική ενίσχυση, αλλά συσσώρευση χρέους!»

«Η ΝΔ έχει αποτύχει στρατηγικά»- Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/2/2021

«Η επιστρεπτέα καταβολή δεν είναι οικονομική ενίσχυση, αλλά συσσώρευση χρέους!»

Για «στρατηγική αποτυχία» από πλευράς κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας έκανε λόγο ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τα ζητήματα της οικονομίας τόνισε ότι η ΝΔ δημιουργεί κρίση  χρέους, καθώς και ότι η επιστρεπτέα καταβολή δεν είναι οικονομική ενίσχυση αλλά ενίσχυση χρέους, όταν κατά τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γίνει διαγραφή μεγάλου μέρους των χρεών. «Σε όλη την Ευρώπη αυξάνονται οι κρατικές δαπάνες για να ενισχυθούν οι πολίτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε στον αντίποδα της πολιτικής της ΝΔ, σημειώνοντας ότι θα οδηγηθούν σε λουκέτο πολλές επιχειρήσεις.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για συγκάλυψη από πλευράς «καθεστώτος Μητσοτάκη» σε πολιτικό, αλλά και μιντιακό επίπεδο, χαρακτηρίζοντας παραληρηματική τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός Πολιτισμού. Έκανε λόγο επίσης για ακραία μονομέρεια από πλευράς ενημέρωσης που «λιβανίζει νυχθημερόν την κυβέρνηση».

Αναφέρθηκε και στο προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας ότι δεν είναι η υποτιθέμενη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων στην οποία οφείλεται η μείωση των ροών, αλλά η πανδημία και οι καιρικές συνθήκες, χρεώνοντας στη ΝΔ τις εικόνες του Καρά Τεπέ που κάνουν τον γύροι του κόσμου και «η Ελλάδα γίνεται διεθνώς ρεζίλι». Μάλιστα σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με πολιτική απόφαση σταμάτησε την αποσυμφόρηση τον Ιούλιο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε και τη φωτογραφία- μοντάζ που αναρτήθηκε στο in.gr η οποία απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Δ. Λιγνάδη, κάνοντας λόγο για πανικό, έλλειψη ψυχραιμίας, αλλά και τρολ στην κατεύθυνση «ξεπλύματος του Μητσοτάκη»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη διαδικτυακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο, χαρακτηρίζοντάς την δημοκρατική διαδικασία, μέσα από την οποία θα ανακοινωθεί και το εκλογικό και το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος με κατεύθυνση την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, των μισθών, τη διαγραφή του ιδιωτικού χρέους, ενώ θα επισημαίνονται και ζητήματα Δημοκρατίας.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ