× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δείγματα γραφής και λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής»

Νέα ανακοίνωση και σκληρή κριτική από τον πρώην αντιδήμαρχο και εν αργία Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Κατζανό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2021

«Δείγματα γραφής και λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής»

Σε νέα ανακοίνωση στο πλαίσιο της οποίας ασκεί κριτικη για άλλη μια φορά σε ενέργειες και επιλογές του Δήμου Μυτιλήνης, προχώρησε ο εν αργία δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Κατζανός. Στην ανακοίνωσή του ο Γ. Κατζανός αναφέρεται σε δύο περιπτώσεις διαχείρισης στο δήμο.

Το πρώτο αφορά στην επιλογή προϊσταμένων στην Τεχνική Υπηρεσία Μυτιλήνης και στο δεύτερο στα προβλήματα που προέκυψαν με την πληρωμή εργολάβων που πραγματοποίησαν το έργο της κοπής των χόρτων στους χώρους πρασίνου του δήμου. Αναλυτικότερα, ο Γιώργος Κατζανός αναφέρει:

«Με την ανάληψη των καθηκόντων της η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης δρομολόγησε την ανακατανομή του προσωπικού του Δήμου (συμφωνα με τον μεταβατικό ΟΕΥ) με στόχο να τοποθετήσει Προϊσταμένους στις Διευθύνσεις και στα Τμήματα των υπηρεσιών του Δήμου υπαλλήλου της επιλογής της καταστρατηγώντας την κείμενη νομοθεσία και υποβαθμίζοντας τον ρόλο των υπαλλήλων και εν γένει των υπηρεσιών του Δήμου.

  Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών, να αδικηθούν υπάλληλοι και εν γένει να πληγεί η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Αφού πέρασαν δεκαπέντε μήνες για να συντάξει η Δημοτική Αρχή και οι περιξ αυτής (Αντιδήμαρχοι, Γενικός Γραμματέας) το νέο ΟΕΥ του Δήμου σημερα διαδραματίζεται το νέο έργο επανατοποθέτηση προσωπικού και Προϊσταμένων. 

Αντιδήμαρχοι πηγαινοέρχονται στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα προτείνοντας τις προσωπικές τους επιλογές για τις θέσεις Προϊσταμένων, λειτουργώντας σαν να είναι προσωπική τους επιχείρηση ο Δήμος, χωρίς να σέβονται την κείμενη νομοθεσία και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Το αποτέλεσμα της διοίκησης που ασκεί η Δημοτική Αρχή είναι να  διαπιστωθεί μετά απο δεκαπέντε μήνες οτι τοποθετήθηκε Προϊστάμενος στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου υπάλληλος που δεν ήταν πρώτη κατά σειρα βάσει της προϋπηρεσίας της, έναντι άλλης υπαλλήλου η οποία είχε συνολικά περισσότερη προϋπηρεσία και θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί αυτή ως Προϊσταμένη στη Διεύθυνση. 

Ταυτόχρονα επί προσφυγής που είχε καταθέσει η υπάλληλος, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση , ο Γενικός Γραμματέας στις απόψεις που έστειλε δεν αναφέρθηκε καθόλου στο πραγματικό γεγονός του συνόλου της προϋπηρεσίας της προσφεύγουσας υπαλλήλου, με αποτέλεσμα η προσφυγή να απορριφθεί.

Άλλο δείγμα γραφής της  Διοίκησης της Δημοτικής Αρχής είναι το γεγονός ότι οι εργολάβοι στους οποίους ανέθεσαν τις εργασίες κοπής χόρτων και τον καθαρισμό σε θέματα πρασίνου για τις Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες του Δήμου, κι ενώ  θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής τους, ενημερώθηκαν  ότι θα πρέπει να διεκδικήσουν την αποζημίωσή τους με προσφυγή στη δικαιοσύνη δεδομένου πως δεν τηρήθηκαν οι σωστές διαδικασίες εκ μέρους του Δήμου.

Όλα αυτά είναι δείγματα γραφής και λειτουργίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μυτιλήνης, τα οποία οφείλουμε να τα γνωστοποιούμε δημόσια προς ενημέρωση και κρίση των συνδημοτών μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο πρώην αντιδήμαρχος και εν αργία δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κατζανός.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Ενιαίο μέτωπο από μηδενική βάση» για τη νέα δομή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα με αφορμή τη συνεδρίαση και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για τη Βάστρια
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Η δομή της Βάστριας δεν θα είναι ευρωπαϊκό έδαφος»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό και στην οριακή απόφαση που ελήφθη υπέρ της νέας δομής, αναφέρεται η επικεφαλής της Πυξίδας, Εριφύλη Χιωτέλλη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ραντεβού στη… Βάστρια, λοιπόν!»

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και τη νέα δομή
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός από την ΚΝΕ

Με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθησαν με μηχανάκι στην πλατεία Σαπφούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αξιέπαινη η δραστηριότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου»

Με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη, συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Μέχρι το καλοκαίρι η δημοπράτηση του Πολύκεντρου Μανταμάδου

Το έργο είναι προϋπολογισμού 250 χιλιάδων ευρώ - απάντηση της Δυτικής Λέσβου στη Λαϊκή Συσπείρωση Μανταμάδου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ερωτηματολόγιο για το Μεταναστευτικό

Με πρωτοβουλία του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου μετά την πρόσφατη οριακή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Εγκρίθηκαν τα πεζοπορικά μονοπάτια και το συνεδριακό κέντρο Πέτρας

Τέσσερα έργα του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα χρηματοδοτηθούν έπειτα από αξιολόγηση της ΕΤΑΛ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη Λιμνοθάλασσα τον Παρακοίλων

Με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μαρίας Κομνηνάκα, με την «ΣΥΝ‑εξέλιξη»

Στη βουλή τα προβλήματα των ανθρώπων με αυτισμό