Απέρριψε το Δικαστήριο την αίτηση των 26 εργαζομένων covid του Δήμου Μυτιλήνης, για προσωρινή παραμονή στην εργασία τους, στο πλαίσιο των Ασφαλιστικών Μέτρων που κατέθεσαν για δεύτερη φορά την Μεγάλη Πέμπτη.
Να θυμίσουμε ότι η αρχική απόφαση στα Ασφαλιστικά Μέτρα των εργαζομένων που εκδικάστηκε το Μάρτιο, ήταν απορριπτική με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι να χάσουν τη δουλειά τους.
Στη διαδικασία της Μεγάλης Πέμπτης είχε καταθέσει ως μάρτυρας ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο Γιώργος Αλεξίου ενώ στο πλευρό των εργαζομένων ήταν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Κατζανός και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καρασάββας και εκ μέρους του Δικτύου Κοινοτήτων ο Βασίλης Μαμώλης.
Προφανώς το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς των εργαζομένων για κάλυψη πάγιων αναγκών στην πόλη και στα χωριά σε τομείς όπως είναι η καθαριότητα και η Πολιτική Προστασία, παρά το γεγονός ότι οι υφιστάμενες ανάγκες είναι μεγάλες και παρουσιάσθηκαν γλαφυρά από τους αντιδημάρχους που παρέστησαν στη διαδικασία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν κατατεθεί δεκάδες αιτήσεις Ασφαλιστικών Μέτρων από συμβασιούχους covid, ελάχιστες ωστόσο, μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών είχαν αίσια κατάληξη. Τα περισσότερα δικαστήρια απορρίπτουν τις αιτήσεις των συμβασιούχων σε Δήμους και Περιφέρειες παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν σημαντικές ανάγκες στις αποψιλωμένες από προσωπικό υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.