× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα λευκά ντύθηκαν τα βουνά της Λέσβου

Σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται το Σαββατοκύριακο στο νησί

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 15/1/2021

Στα λευκά ντύθηκαν τα βουνά της Λέσβου

Στα λευκά ντύθηκαν από χθες το βράδυ οι κορυφές του Ολύμπου και του Λεπετύμνου, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλο το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  το κύμα κακοκαιρίας «Λέανδρος» θα χτυπήσει τη Λέσβο το Σάββατο το απόγευμα και θα εκδηλωθεί με χιόνια, χιονόνερο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού μας. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στις αρχές της εβδομάδες ωστόσο το τσουχτερό κρύο θα διαρκέσει για αρκετές ημέρες.

Οι δήμοι του νησιού είναι έτομοι εν’ όψει του πρώτου σφοδρού κύματος χιονοπτώσεων του φετινού χειμώνα και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, έχουν εφοδιάσει με αλάτι όλα τα χωριά του νησιού.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας της Μυτιλήνης Μιχάλης Φραντζέσκος τα μηχανήματα του δήμου είναι έτοιμα και η υπηρεσία θα είναι σε επιφυλακή όλο το Σαββατοκύριακο για το άνοιγμα των δρόμων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Συνήθως σημειώνει ο Μιχ. Φραντζέσκος τα προβλήματα στη διάρκεια των χιονοπτώσεων εντοπίζονται στην Αγιάσο, το Μεγαλοχώρι, το Ακράσι και στους οδικούς άξονες της περιοχής. Έχουμε εφοδιάσει με αλάτι τις κοινότητες και είμαστε έτοιμοι για την κακοκαιρία που έρχεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε τρία σημεία του χωριού είναι έτοιμη να ρίξει αλάτι η Κοινότητα Αγιάσου, όπως σημειώνει η πρόεδρος του χωριού Διαμάντω Ρουγγέλλη. «Προς το παρών, αναφέρει η Δ. Ρουγγέλλη έχει χιονίσει στην κορυφή του Ολύμπου. Μέσα στον οικισμό αναμένουμε χιόνια το  Σαββατοκύριακο. Θα πέσει αλάτι στις εισόδους του χωριού, στο Θεομήτωρ, στο γήπεδο και στο βενζινάδικο, για να μπορούν οι συμπολίτες μας βγαίνουν από το χωριό».

Στη Δυτική Λέσβο όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας  Ανδρέας Αξής , τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Δημοτικές Ενότητες Μανταμάδου, Καλλονής, Μήθυμνας και Πέτρας και τους οδικούς άξονες γύρω από αυτές τις περιοχές.

«Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα. Έχει γίνει διανομή αλατιού εδώ και πολλές μέρες και τα συνεργεία – μηχανήματα του Δήμου, θα είναι σε επιφυλακή για το άνοιγμα των δρόμων μέσα στο Σαββατοκύριακο. Γενικά κατά τις ώρες τις κακοκαιρίας καλό θα ήταν οι συμπολίτες μας να αποφύγουν τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κοινότητα Λεπετύμνου όπως αναφέρει ο πρόεδρος του χωριού Θέμης Καμμένος, οι κάτοικοι είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τα πρώτα χιόνια του χειμώνα.

«Έχουμε προμηθευτεί αλάτι εδώ και αρκετές ημέρες , το οποίο θα πέσει μέσα στον οικισμό στα σημεία που συνήθως υπάρχουν προβλήματα. Ήδη από χθες το απόγευμα ο ορεινός όγκος του Λεπετύμνου έχει ντυθεί στα λευκά», σημειώνει ο Θ. Καμμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου