× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έργο μετ’ εμποδίων στη διασταύρωση του Αη Γιώργη Θερμής

Πλημμυρίζουν μετά από κάθε βροχή ιδιοκτησίες και χωράφια στην περιοχή της Θερμής. Το έργο διευθέτησης ομβρίων ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και ακόμη να τελειώσει

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/12/2020

Έργο μετ’ εμποδίων στη διασταύρωση του Αη Γιώργη Θερμής

Με μεγάλη καθυστέρηση, πολλά εμπόδια και προβλήματα, προχωρά ένα σημαντικό τεχνικό έργο στο δρόμο της Λουτρόπολης Θερμής, στη διασταύρωση με το ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα απαλλάξει οριστικά τους κατοίκους της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα, μετά από κάθε καταιγίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της Κοινότητας Θερμής Δημήτρης Σγουρέλλης αναφέρεται στο ημιτελές έργο το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, πριν δύο χρόνια χωρίς να έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο Δημήτρης Σγουρέλλης αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η μισοτελειωμένη παρέμβαση, δημιουργεί αυτή τη στιγμή πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επιλύσει, όταν κάποτε ολοκληρωθεί.

«Στο πλαίσιο του έργου, έχουν γίνει κάποιες σχάρες στην περιοχή, οι οποίες κάθε φορά που βρέχει γεμίζουν με φερτά υλικά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα  να πλημμυρίζουν οι ιδιοκτησίες  και οι αυλές των σπιτιών που βρίσκονται στην περιοχή. Ουσιαστικα το τεχνικό κομμάτι του έργου έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο δεν έχει πέσει ακόμη άσφαλτος και δεν έχει γίνει διαμόρφωση του χώρου. Η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στα προβλήματα που προέκυψαν με τον κορονοϊό και τη διακοπή λειτουργίας εργοστασίων που παράγουν πρώτες ύλες».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Θερμής, η Κοινότητα και οι τοπικοί σύμβουλοι έχουν λάβει ομόφωνη απόφαση για την ασφαλτόστρωση ολοκληρου του δρόμου και όχι μόνο ενός κομματιού, διότι αποτελεί  βασική παρακαμπτήρια οδός για τα αυτοκίνητα κυρίως την περίοδο που φυσούν δυνατοί άνεμοι. «Όταν έχει ανέμους και μεγάλο κυματισμό, σημειώνει ο Δημήτρης Σγουρέλλης, είναι αδύνατον να περάσει με ασφάλεια ένα αυτοκίνητο από τον κεντρικό παραλιακό δρόμο. Μάλιστα τις τελευταίες 15 ημέρες είχαμε τροχαία ατυχήματα στην περιοχή αυτή εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε ζητήσει την παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και μας υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Οι καιρικές συνθήκες πλέον είναι πολύ διαφορετικές, τα φαινόμενα εξαιρετικά έντονα και χωρίς τα απαραίτητα τεχνικά έργα οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης