× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο κόκκινο οι Νέες Κυδωνίες: 8 θετικά κρούσματα στα 56 Rapid Test

Διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού σε Ανεμώτια, Άγρα και Μανταμάδο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 21/12/2020

Στο κόκκινο οι Νέες Κυδωνίες: 8 θετικά κρούσματα στα 56 Rapid Test
Φωτο αρχείου

Προβληματισμό στους δήμους και στις υγειονομικές αρχές του νησιού μας, προκαλεί η συνεχιζόμενη διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού σε όλο το νησί. Μάλιστα σε ορισμένες κοινότητες όπως για παράδειγμα στις Νέες Κυδωνίες της Δ.Ε. Λουτρόπολης Θερμής, η κατάσταση φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα στη διάρκεια ελέγχου  στο γενικό πληθυσμό  της Κοινότητας Νέων Κυδωνιών που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, από συνεργείο του ΕΟΔΥ  από τα 56 rapid test που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν 8 θετικά κρούσματα, ποσοστό αρκετά υψηλό σε σχέση με τον πληθυσμό και τα δεδομένα ενός μικρού χωριού.  

Αναφερόμενος στο θέμα ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, Γιώργος Αλεξίου, υπογραμμίζει ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη στο συγκεκριμένο χωριό, όπου φαίνεται ότι υπάρχει έντονη επιδημιολογική δραστηριότητα. «Γενικότερα, σημειώνει ο Γιώργος Αλεξίου, μετά από 6 εβδομάδες καραντίνα θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη  βελτίωση των επιδημιολογικών στοιχείων. Είμαστε βέβαια σε καλύτερη κατάσταση, συγκριτικά με τις πρώτες εβδομάδες του Νοέμβρη, όμως και πάλι υπάρχει διασπορά κρουσμάτων σε όλο το Δήμο Μυτιλήνης, την πόλη και τις κοινότητες. Τις επόμενες ώρες αναμένουμε εξάλλου  και τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή σε 100 αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

Στο Πλωμάρι δυστυχώς, η προσπάθεια καταγραφής της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή με τυχαία τεστ στον πληθυσμό δεν πήγε πολύ καλά, αφού προσήλθαν μόλις 33 άτομα για να κάνουν rapid test. Φυσικά το δείγμα αυτό είναι πολύ μικρό και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση  της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας στην οποία έχουν εμφανισθεί αρκετά κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες», κατέληξε ο Γιώργος Αλεξίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, μεγαλύτερη διασπορά εμφανίζεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στις κοινότητες Άγρας και Ανεμώτιας.

Στην Κοινότητα Άγρας, αρχικά είχαν εντοπιστεί 2 κρούσματα σε κατοίκους του χωριού, ενώ προσφάτως ανακοινώθηκαν 8 ακόμη νέα κρούσματα που αποτελούν στενές επαφές των αρχικών ασθενών.

Στην περιοχή της Ανεμώτιας, η διασπορά του ιού ξεκίνησε πριν 10 ημέρες περίπου από επιχείρηση της περιοχής και μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί 11 θετικά κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα το πρωί μετέβη στην περιοχή συνεργείο του ΕΟΔΥ το οποίο πραγματοποίησε μοριακά τεστ  σε κατοίκους του χωριού. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Λέσβου, Ανδρέα Αξή, έως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν 40 τεστ, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν έως την Πέμπτη.

«Ευτυχώς σημειώνει ο Ανδρ. Αξής, έχει μειωθεί σημαντικά η δραστηριότητα του ιού και αυτό οφείλεται κυρίως στην καραντίνα και στο γεγονός ότι έκλεισαν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα καφενεία και οι χώροι ψυχαγωγίας. Αυτό κάνει και τη δική μας δουλειά πιο εύκολη στη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών, διότι μπορούμε να οριοθετήσουμε το πρόβλημα στις επαφές της οικογένειας του ασθενή και στον εργασιακό του χώρο, εάν εργάζεται.

Αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας έχουμε δύο μεγάλα ανοιχτά μέτωπα σε Άγρα και Ανεμώτια ενώ εντοπίστηκαν και δύο θετικά κρούσματα στο Μανταμάδο. Στην περίπτωση του Μανταμάδου, δεν έχουμε εικόνα πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα και αν υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο χωριό συνεργείο του ΕΟΔΥ για την εξέταση των στενών επαφών των ασθενών και από εκεί και πέρα θα δούμε τι ακριβώς συμβαίνει», καταλήγει στη δήλωσή του ο Ανδρέας Αξής

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024