× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι στον Μόλυβο!

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή μίλησε στο «Ν» για την πρωτοβουλία των κατοίκων να στολίσουν το χωριό με δικά τους υλικά

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 15/12/2020

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι στον Μόλυβο!

Με υλικά από τα σπίτια τους, μεράκι και προσωπική εργασία, οι κάτοικοι της Μήθυμνας μεταμόρφωσαν το χωριό τους, σε μια λαμπερή Χριστουγεννιάτικη συνοικία, με φώτα, χρώματα και γιορτινή ατμόσφαιρα. Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή μιλώντας στο «Ν» 99 fm  και στην εκπόμπή «Πρωινοί Διάλογοι», η ιδέα ανήκει σε μια παρέα κατοίκων του χωριού, οι οποίοι ανέλαβαν την αρχική πρωτοβουλία. Πολύ σύντομα όμως, πρόσθεσε, στη μικρή αυτή ομάδα, εντάχθηκαν δεκάδες κάτοικοι του Μολύβου, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, οι οποίοι συνέβαλαν με αγάπη και καλή διάθεση στο στολισμού του χωριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πανδημία του κορονοϊού και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, έχουν επηρεάσει όπως είναι φυσικό αρνητικά τη διάθεσή μας. Μια ομάδα πολιτών, λοιπόν αποφάσισε σε πρώτη φάση, με υλικά από το σπίτι του ο καθένας, να στολίσουν ένα δέντρο στο κέντρο του χωριού, περισσότερο για να αποκτήσει γιορτινή εικόνα το χωριό μας και να φτιάξει κάπως η διάθεσή μας.

Η μικρή μας αυτή πρωτοβουλία πολύ γρήγορα μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης  πήρε μεγάλες διαστάσεις και όλο και περισσότεροι πολίτες δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Ξαφνικά συγκεντρώθηκαν πάνω από 40 άτομα τα οποία  με τον κατάλληλο συντονισμό κι αναλαμβάνοντας ο καθένας ξεχωριστές αποστολές φτιάχθηκαν πανέμορφα στολίδια με υλικά από τα σπίτια μας. Όταν οι επιχειρηματίες της αγοράς, είδαν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας, θέλησαν να συμμετέχουν και αυτοί.

Έτσι στολίσθηκε όλη η αγορά και όλες οι μεγάλες γειτονιές του χωριού μας. Στην προσπάθεια συμμετείχε και ο Δήμος με προσωπικό το οποίο μας βοήθησε στην τοποθέτηση του φωτισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη η Αφροδίτη Βατή στο μήνυμα που στέλνουν οι κάτοικοι του Μολύβου σε όλο το νησί , σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες οφείλουν να είναι ενεργοί και συμμετοχικοί σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη λύση των προβλημάτων μας από το κράτος και τους Δήμους. Οι πολίτες μπορούν και πρέπει να ενεργοποιηθούν και τις δικές τους ενέργειες και πρωτοβουλίες να ζωντανέψουν τον τόπο τους, την πόλη τους και τη γειτονιά τους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Αφροδίτη Βατή αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Όπως τόνισε για να αποδόσει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει θα πρέπει να γίνει συντονισμένα από τους δύο δήμους με τη βοήθεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να βγει προς τα έξω η εικόνα μιας κοινή εικόνα για το νησί.

Όπως τόνισε οι δήμοι μπορούν να συνεργαστούν, να κάνουν κοινές δράσεις με τη βοήθεια της Περιφέρειας και το συντονισμό μιας Εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης, η οποία θα έχει την ευθύνη του σχεδιασμού μαζί με τους φορείς που θα συμμετέχουν σε αυτή. «Το προσφυγικό – μεταναστευτικό και ο κορονοϊός το τελευταίο καλοκαίρι, έπληξαν βάναυσα τον τουρισμό του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς μηδενίσθηκε κάθε προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Μέσα από αυτή την κρίση ωστόσο πρέπει να βρούμε δυνάμεις να ξεκινήσουμε από την αρχή, σε νέες πιο στέρεες βάσεις, με καλύτερο σχέδιο και προγραμματισμό», σημείωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου μιλώντας για τον τουρισμό.

Πανέμορφες εικόνες από το Χριστουγεννιάτικο Μόλυβο όπως τις κατέγραψε η κάμερα του "Ν" 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή