× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ζωντανεύει το Σαπωνοποιείο Περάματος, γίνεται χώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας»

Συνέντευξη του αντιδημάρχου Γέρας Παράσχου Μανούσου. Μιλά για την προσωπική του εμπειρία με τον κορονοϊό, τα έργα στη Γέρα και τα προβλήματα της περιοχής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/12/2020

«Ζωντανεύει το Σαπωνοποιείο Περάματος, γίνεται χώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας»

Τον προβληματισμό του για την επιδημιολογική κατάσταση στη Δημοτική Ενότητα Γέρας στην οποία τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της περιοχής, εξέφρασε στη διάρκεια συνέντευξής του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο αντιδήμαρχος της περιοχής Παράσχος Μανούσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε ο Παρ. Μανούσος τα rapid test που έγιναν στην περιοχή και το ποσοστό των θετικών τεστ δεν ήταν μεν ιδιαίτερα ανησυχητικά αφού βρέθηκαν 5 θετικά κρούσματα σε 140 δείγματα που ελήφθησαν ωστόσο σημείωσε ότι  υπάρχουν άτομα τα οποία δεν δείχνουν  τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα που αρμόζει στην περίσταση.   

«Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, να είναι αρνητής του κορονοϊού ή να θεωρεί πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει το δικαίωμα να εκθέτει σε κίνδυνο συμπολίτες μας και άτομα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Η προσωπική μου εμπειρία, επειδή κι εγώ νόσησα από κορονοϊό και η εμπειρία της συζύγου μου, η οποία πέρασε τη νόσο με πολύ βαριά συμπτώματα τα οποία εξακολουθούν να την ταλαιπωρούν, ένα μήνα μετά, μου έχει διδάξει ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην υγεία του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Παράσχος Μανούσος αναφέρθηκε σε έργα και δράσεις που σχεδιάζονται και  θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα Γέρα όπως το Σαπωνοποιείο Περάματος και ο δρόμος του Αγίου Γρηγορίου που οδηγεί στο ομώνυμο ξωκκλήσι και στη σπηλιά του Αγίου, λίγο έξω από την κοινότητα Σκοπέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το σαπωνοποιείο Περάματος, είναι ένα βιομηχανικό κτίριο μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας η μελέτη του οποίου είχε ξεκινήσει επί δημοτικής αρχής του αείμνηστου δημάρχου Σωτήρη Ζαμτράκη. Δεν κατηγορώ κανέναν για την καθυστέρηση, διότι γνωρίζω ότι γενικά είναι ένα έργο με προβλήματα και τεχνικές δυσκολίες. Το έργο εντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ με προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η παρούσα δημοτική αρχή φρόντισε για την ολοκλήρωση της μελέτης και τροποποίηση της μελέτης κι όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα το έργο θα δημοπρατηθεί και θα προχωρήσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει το κτίριο θα στεγάσει εκθεσιακό κέντρο, καταστήματα καθώς και ξενώνες φιλοξενίας. Το σημαντικό είναι ότι θα σωθεί ένας αξιόλογος χώρος μεγάλης πολιτιστικής αξίας.

Σε ότι αφορά το δρόμο του Αγίου Γρηγορίου, δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι σε τόσο καλό δρόμο. Το έργο είχε δημοπρατηθεί με μεγάλη έκπτωση ωστόσο μόλις ανέλαβε ο εργολάβος διαπίστωσε ότι υπάρχουν ορισμένες αστοχίες και προβλήματα και ζήτησε επιπλέον χρηματοδότηση. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή, και η εργολαβία ακυρώθηκε. Η μελέτη του έργου θα γίνει από την αρχή και στη συνέχεια νέα δημοπράτηση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες