× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ζωντανεύει το Σαπωνοποιείο Περάματος, γίνεται χώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας»

Συνέντευξη του αντιδημάρχου Γέρας Παράσχου Μανούσου. Μιλά για την προσωπική του εμπειρία με τον κορονοϊό, τα έργα στη Γέρα και τα προβλήματα της περιοχής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/12/2020

«Ζωντανεύει το Σαπωνοποιείο Περάματος, γίνεται χώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας»
' χρόνος ανάγνωσης

Τον προβληματισμό του για την επιδημιολογική κατάσταση στη Δημοτική Ενότητα Γέρας στην οποία τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της περιοχής, εξέφρασε στη διάρκεια συνέντευξής του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο αντιδήμαρχος της περιοχής Παράσχος Μανούσος.

Όπως τόνισε ο Παρ. Μανούσος τα rapid test που έγιναν στην περιοχή και το ποσοστό των θετικών τεστ δεν ήταν μεν ιδιαίτερα ανησυχητικά αφού βρέθηκαν 5 θετικά κρούσματα σε 140 δείγματα που ελήφθησαν ωστόσο σημείωσε ότι  υπάρχουν άτομα τα οποία δεν δείχνουν  τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα που αρμόζει στην περίσταση.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, να είναι αρνητής του κορονοϊού ή να θεωρεί πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει το δικαίωμα να εκθέτει σε κίνδυνο συμπολίτες μας και άτομα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Η προσωπική μου εμπειρία, επειδή κι εγώ νόσησα από κορονοϊό και η εμπειρία της συζύγου μου, η οποία πέρασε τη νόσο με πολύ βαριά συμπτώματα τα οποία εξακολουθούν να την ταλαιπωρούν, ένα μήνα μετά, μου έχει διδάξει ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην υγεία του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Παράσχος Μανούσος αναφέρθηκε σε έργα και δράσεις που σχεδιάζονται και  θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα Γέρα όπως το Σαπωνοποιείο Περάματος και ο δρόμος του Αγίου Γρηγορίου που οδηγεί στο ομώνυμο ξωκκλήσι και στη σπηλιά του Αγίου, λίγο έξω από την κοινότητα Σκοπέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το σαπωνοποιείο Περάματος, είναι ένα βιομηχανικό κτίριο μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας η μελέτη του οποίου είχε ξεκινήσει επί δημοτικής αρχής του αείμνηστου δημάρχου Σωτήρη Ζαμτράκη. Δεν κατηγορώ κανέναν για την καθυστέρηση, διότι γνωρίζω ότι γενικά είναι ένα έργο με προβλήματα και τεχνικές δυσκολίες. Το έργο εντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ με προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η παρούσα δημοτική αρχή φρόντισε για την ολοκλήρωση της μελέτης και τροποποίηση της μελέτης κι όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα το έργο θα δημοπρατηθεί και θα προχωρήσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει το κτίριο θα στεγάσει εκθεσιακό κέντρο, καταστήματα καθώς και ξενώνες φιλοξενίας. Το σημαντικό είναι ότι θα σωθεί ένας αξιόλογος χώρος μεγάλης πολιτιστικής αξίας.

Σε ότι αφορά το δρόμο του Αγίου Γρηγορίου, δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι σε τόσο καλό δρόμο. Το έργο είχε δημοπρατηθεί με μεγάλη έκπτωση ωστόσο μόλις ανέλαβε ο εργολάβος διαπίστωσε ότι υπάρχουν ορισμένες αστοχίες και προβλήματα και ζήτησε επιπλέον χρηματοδότηση. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή, και η εργολαβία ακυρώθηκε. Η μελέτη του έργου θα γίνει από την αρχή και στη συνέχεια νέα δημοπράτηση».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30