× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ίσες ευκαιρίες για όλους – κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς»

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Δια βίου μάθησης Στέλιου Καμπούρη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/12/2020

«Ίσες ευκαιρίες για όλους – κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς»
' χρόνος ανάγνωσης

Να γίνει η σημερινή μέρα διαβατήριο για να περάσουμε όλοι μας από την αναγνώριση της αναπηρίας στην εξάλειψη των διακρίσεων, σημειώνει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Διαβίου Μάθησης Στέλιος Καμπούρης με αφορμή τη σημερινή μέρα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την αναπηρία.

«Είναι η μέρα εκείνη, αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης, που απομακρυνόμενοι από τον επετειακό της χαρακτήρα, μας φέρνει όλους να ενώσουμε τη φωνή μας αλλά και τις δυνάμεις μας με τους αναπήρους και το αναπηρικό κίνημα, στον αγώνα τους για την ισότητα και την αξιοπρέπεια. Ισότητα και αξιοπρέπεια στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία και την καθημερινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημερινή μέρα, ας είναι το διαβατήριο να περάσουμε από την αναγνώριση της αναπηρίας στην εξάλειψη των διακρίσεων, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχικότητα και συνύπαρξη ΟΛΩΝ των ανθρώπων στη ζωή.

Σήμερα, η ευθύνη της πολιτείας και των φορέων της, για ίσες ευκαιρίες σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, είναι τεράστια κι οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση», καταλήγει στη δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Στέλιος Καμπούρης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου