× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ουρά οδηγών… για ένα rapid test

Τεράστια προσέλευση στο πάρκινγκ για την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ- 350 τεστ και 5 θετικά κρούσματα από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2020

Ουρά οδηγών… για ένα rapid test
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Εκατοντάδες συμπολίτες μας έσπευσαν από νωρίς σήμερα (Τετάρτη), το πρωί στο πάρκινγκ της Μυτιλήνης προκειμένου να πραγματοποιήσουν rapid test στην Κινητή Μονάδα  του ΕΟΔΥ η οποία πραγματοποιούσε τεστ από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Χαρακτηριστικό του αυξημένου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι μισή ώρα πριν την έναρξη των τεστ είχαν ήδη συγκεντρωθεί 20 άτομα στο πάρκινγκ περιμένοντας να εξεταστούν.

Εγχώριο συνεργείο και όχι Αθηναϊκό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωπικό που στελεχώνει την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ προέρχεται αποκλειστικά από το δυναμικό του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης και όχι από τα κεντρικά του ΕΟΔΥ στην Αθήνα. Με λίγα λόγια δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα για αποστολή επιπλέον κινητών μονάδων στη Λέσβο για την πραγματοποίηση rapid test, αλλά χρησιμοποιήθηκε το υφιστάμενο προσωπικό το οποίο πραγματοποιεί εξετάσεις και δειγματοληπτικούς ελέγχους εδώ και μήνες στο νησί μας.

Έως τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με την προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης και υπεύθυνη του ΕΟΔΥ στο νησί μας, Ελ. Μανιάτη Ωραιοπούλου  είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 200 τεστ και είχαν εντοπιστεί 3 θετικά κρούσματα, δύο άτομα νεαρής ηλικίας και ένα λίγο μεγαλύτερης. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις έως το τέλος της 6ωρης σχεδόν βάρδιας του κινητού συνεργείου του ΕΟΔΥ, έγιναν συνολικά 350 τεστ και βρέθηκαν 5 θετικά κρούσματα. Το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων κυμαίνεται κοντά στο 1,42%. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αισιόδοξη η Μανιάτη

Όπως ανέφερε στο «Ν» η Ελ. Μανιάτη το ποσοστό των θετικών τεστ είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με τον αριθμό των πολιτών που υποβλήθηκαν σε τεστ και ότι γενικότερα τα μηνύματα για την πορεία της πανδημίας στο νησί μας είναι ευχάριστα από τις αρχές της εβδομάδας, όπου έχουν μειωθεί σημαντικά τα νέα κρούσματα και οι επαφές τους. Η προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη γενικότερη κατάσταση και τις εξελίξεις σημειώνοντας ότι η καραντίνα και η μείωση των μετακινήσεων και επαφών έχει θετικό αντίκτυπο στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού.

Γ.Αλεξίου: Πιο πολλές κινητές μονάδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλευρό των συνεργείων του ΕΟΔΥ βρέθηκε και ο Δήμος Μυτιλήνης μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και του Προϊσταμένου της, Γιώργου Αλεξίου. Ο Γ. Αλεξίου σε δηλώσεις του στο «Ν»  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία των rapid test από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σημείωσε όμως ότι αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχισθεί σε άλλες περιοχές της Λέσβου και χωριά του δήμου μας. Επανέλαβε μάλιστα το πάγιο αίτημα για αποστολή επιπλέον συνεργείων του ΕΟΔΥ από την Αθήνα ώστε να γίνει ακόμη πιο διευρυμένος έλεγχος του πληθυσμού.

Παρούσα και η Αστυνομία

Την προσπάθεια  του ΕΟΔΥ και του Δήμου, στο πάρκινγκ Μυτιλήνης υποστηρίζει  η Ελληνική Αστυνομία, άνδρες της οποίας βρίσκονται από το πρωί στο σημείο των ελέγχων προκειμένου να επιβλέπουν την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Στην κάμερα του «Ν» μίλησε ο Προϊστάμενος των Αστυνομικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς.  

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Τα Ορφανά» ταξιδεύουν σε Καλλονή και Παπάδο

Η Θ.Ο.Μ. «Οι Άστεγοι» συνεχίζει τη δράση «Σκηνή χωρίς Στέγη» με το κοινωνικό θρίλερ του Dennis Kelly
«Τα Ορφανά» ταξιδεύουν σε Καλλονή και Παπάδο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μια παλιά κυψέλη αφηγείται τη ζωή των ρετσινάδων του Αμπελικού

Νέα περιοδική έκθεση στο Μουσείο Ρητίνης με επίκεντρο τη μελισσοκομία στους οικισμούς του δάσους - Ένα «κυβέλι» της δεκαετίας του 1960 διασώζει μνήμες από μια ολόκληρη εποχή
Μια παλιά κυψέλη αφηγείται τη ζωή των ρετσινάδων του Αμπελικού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Δυναμική παρουσία του Στρατή Βαρταλαμίδη στο Σπάρταθλον

Ο αθλητής των Lesvos Runners ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα έως τη Σπάρτη
Δυναμική παρουσία του Στρατή Βαρταλαμίδη στο Σπάρταθλον
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καρδιά του Προσκοπισμού χτύπησε στη Λέσβο

Για πρώτη φορά στη Λέσβο η Πανελλήνια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους με περίπου 200 συμμετέχοντες από Ελλάδα και Κύπρο
Η καρδιά του Προσκοπισμού χτύπησε στη Λέσβο
ΓΕΥΣΗ

Μια θάλασσα γεμάτη γεύσεις από το Βόρειο Αιγαίο στη Θεσσαλονίκη

Γευσιγνωσίες, εργαστήρια και επαφές με επαγγελματίες για προϊόντα της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου
Μια θάλασσα γεμάτη γεύσεις από το Βόρειο Αιγαίο στη Θεσσαλονίκη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια νέα παιδική και νεανική χορωδία στη Μυτιλήνη

Η Aeolian Youth Voices προσκαλεί παιδιά και εφήβους 6 έως 18 ετών σε ένα μουσικό ταξίδι με οδηγό το χορωδιακό τραγούδι
Μια νέα παιδική και νεανική χορωδία στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το μπριτζ έφερε αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη Μυτιλήνη

Αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου Αναγνωστόπουλου το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου – Στις 13 Οκτωβρίου ξεκινούν μαθήματα για αρχαρίους
Το μπριτζ έφερε αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξεκινούν τα τμήματα παραδοσιακών χορών της «Επάνω Σκάλας»

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου
Ξεκινούν τα τμήματα παραδοσιακών χορών της «Επάνω Σκάλας»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις στην ακαδημία του Παλλεσβιακού

Για παιδιά 5 έως 16 ετών, στο γήπεδο «Παναγιώτης Σαλταμάρας» στη Μυτιλήνη
Ξεκίνησαν οι προπονήσεις στην ακαδημία του Παλλεσβιακού
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Πανελλήνια διάκριση για τους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Με μια ταινία μυθοπλασίας για την οδική ασφάλεια ξεχώρισε το περσινό ΣΤ2 – Στις 27 Νοεμβρίου η απονομή των βραβείων στην Αθήνα
Πανελλήνια διάκριση για τους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δύο Σάββατα γεμάτα πινγκ πονγκ στη Μυτιλήνη

Οι «Γατελούζοι» προσκαλούν μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας να γνωρίσουν το άθλημα, να παίξουν και να διασκεδάσουν
Δύο Σάββατα γεμάτα πινγκ πονγκ στη Μυτιλήνη