× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ζήτημα ουσίας και όχι νόμου οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη»

Σκληρή απάντηση Ν. Τσιριγώτη στο Δημοσθένη Χατζηγιάννη για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2020

«Ζήτημα ουσίας και όχι νόμου οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Άμεση ήταν η απάντηση της Νίκης Τσιριγώτη επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Μυτιλήνης στην πρόθεση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένη Χατζηγιάννη, να πραγματοποιηθεί δια περιφοράς η συνεδρίαση της Τρίτης και όχι με τηλεδιάσκεψη όπως έχουν αιτηθεί όλες σχεδόν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε αναλυτικά στο «Ν» 99 FM  ο ίδιος πρόεδρος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη  Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ματαίως περιμένουν  οι δημοτικοί σύμβουλοι απάντηση, αρνητική ή θετική, στο αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ και πραγματοποίηση αυτού με τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς. «Απάντηση στα e-mail μας, αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση,  δεν λάβαμε, όπως αυτά μέσω των οποίων καλούμαστε να συμμετάσχουμε στις συνεδριάσεις και αυτά με τα οποία ψηφίζουμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση απ’ ό,τι καταλάβαμε βέβαια δόθηκε δια του προέδρου του ΔΣ με δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στο site του Δήμου και με συνέντευξη σε τοπικό ΜΜΕ και μάλλον είναι αρνητική.

Επισημαίνουμε λοιπόν στη δημοτική αρχή για τα όσα αναφέρθηκαν σε ραδιοφωνικό σταθμό περί «απροθυμίας» και «μη ανταπόκρισης» των συμβούλων, ότι «απροθυμία» και «μη ανταπόκριση» για συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης προφανώς έχουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και πάντως όχι της δικής μας παράταξης, οπότε δεν είναι κακό κι αυτά να λέγονται, γιατί εκεί πρέπει να ψάξουν την αιτία της τυχόν «αναβολής παραγωγής έργου» και όχι στο αίτημα αναβολής της συνεδρίασης για την ερχόμενη εβδομάδα ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα μάθαμε ότι τάχα είναι καλή η συνεδρίαση δια περιφοράς γιατί ο καθένας μπορεί να διατυπώσει γραπτά τις επιφυλάξεις του, αφού το έργο της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να περιμένει! Λες και στη δια ζώσης ή στη με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση δεν μπορούμε να διατυπώσουμε τις απόψεις μας, γιατί δεν τηρείται πάντα ο κανονισμός! Αλήθεια, πόσοι και ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι διατυπώνουν γραπτά τις απόψεις τους στις δια περιφοράς συνεδριάσεις;

Σήμερα επίσης μάθαμε ότι είναι «μεθόδευση» το αίτημα αναβολής της συνεδρίασης από συμβούλους της αντιπολίτευσης που έγινε 3 μέρες πριν από τη συνεδρίαση για τόσο σοβαρά θέματα αλλά δεν είναι «μεθόδευση» η πρόσκληση για τη σύγκληση αυτού δια περιφοράς (δηλαδή με απαντήσεις μέσω e-mail), πρόσκληση που έλαβε χώρα 4 μέρες πριν από την εξαγγελθείσα συνεδρίαση (συμπεριλαμβανομένου του σαββατοκύριακου) και αφορά σε ψήφιση τεχνικού προγράμματος, σε αναπτυξιακό οργανισμό κλπ.

Όμως, πειστική απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν μπορεί να αναβληθεί η συνεδρίαση δεν δόθηκε. Και εμείς λοιπόν ρωτάμε, για ποιο λόγο δεν μπορεί να αναβληθεί η συνεδρίαση για το τεχνικό πρόγραμμα και για τα τόσα άλλα σοβαρά θέματα, δεδομένου του αιτήματος πολλών συμβούλων γι’ αυτό; Να αναβληθεί ζητάμε, όχι να μη γίνει, και να γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, ουδείς έθεσε θέμα «νομιμότητας». Θέμα ουσίας θέσαμε και ουσιαστικής λειτουργίας του οργάνου, ευελπιστώντας αυτό να γίνει δεκτό. Ενός οργάνου που έχει υπομείνει εδώ και καιρό τις συνεδριάσεις με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατανοώντας τις όποιες (όχι βέβαια ανυπέρβλητες) δυσκολίες. Γιατί όπως και να το κάνουμε, κατά γενική ομολογία, μπορεί μεν η επιλεγείσα διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης πράγματι να εξυπηρετεί, να περιφρουρεί και να επιδιώκει ενδεχομένως την … κυβερνησιμότητα του οργάνου στη λήψη αποφάσεων, αλλά δεν είναι ούτε τόσο ζωντανή, ούτε τόσο ουσιαστική, ούτε αποδίδει το δέοντα σεβασμό στη λειτουργία του ανώτατου εκλεγμένου συλλογικού οργάνου του δήμου. Πολύ περισσότερο όταν αφορά σε θέματα όπως το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου που δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλή γραφειοκρατική διαδικασία», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο πλευρό των πληγέντων η κυβέρνηση δηλώνει ο Ιάσων Πιπίνης

Μετέφερε στην Αθήνα τα αιτήματα των κτηνοτρόφων της Λέσβου και προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
Στο πλευρό των πληγέντων η κυβέρνηση δηλώνει ο Ιάσων Πιπίνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Οι δημότες πληρώνουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους στον Δήμο Μυτιλήνης»

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης μιλά για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το νερό, τον αφθώδη πυρετό, τα έργα του Δήμου και τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση
«Οι δημότες πληρώνουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους στον Δήμο Μυτιλήνης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές περιοχές ζήτησε ο Δουδωνης

Με στόχο να μπει φρένο στην άμεση ή έμμεση κτήση και μεταβίβαση δικαιωμάτων σε ακίνητα στις περιοχές αυτές
Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές περιοχές ζήτησε ο Δουδωνης
ΧΩΡΙΑ

Σε εξέλιξη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου

Καίει ξερά χόρτα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες
Σε εξέλιξη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα ο αφθώδης πυρετός;

Ερωτήματα μετά την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Νέα Αριστερά. Δήλωση του Στρατή Νικολάου υπεύθυνου αγροτικού της Νέας Αριστεράς στη Λέσβο
Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα ο αφθώδης πυρετός;
ΧΩΡΙΑ

Τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές στη Γέρα

Ολοκληρώνονται οι εργασίες και παραδίδονται για χρήση νέοι χώροι παιχνιδιού για τα παιδιά της περιοχής σε Μεσαγρό, Σκόπελο και Πλακάδο
Τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές στη Γέρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Πλατεία Σαπφούς γεμίζει μοτοσυκλέτες για την Παγκόσμια Ημέρα Μοτοσυκλέτας

Εκδήλωση από συλλόγους και φορείς της Λέσβου με μήνυμα την ασφαλή οδήγηση και τη χρήση κράνους
Η Πλατεία Σαπφούς γεμίζει μοτοσυκλέτες για την Παγκόσμια Ημέρα Μοτοσυκλέτας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση για το μηχανογραφικό στο ΕΠΑΛ Καλλονής

Με ομιλήτρια την Πιστοποιημένη σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Θεοφανία Ναούμ
Εκδήλωση για το μηχανογραφικό στο ΕΠΑΛ Καλλονής
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στο στάδιο μελέτης η αναβάθμιση του Δημοτικού Παναγιούδας

Δήμος Μυτιλήνης και γονείς σε κοινή γραμμή
Στο στάδιο μελέτης η αναβάθμιση του Δημοτικού  Παναγιούδας
ΑΓΟΡΑ

Ο Σπύρος Διαμαντίδης ξανά στο τιμόνι του Συλλόγου Μεσιτών Λέσβου

Μήνυμα ενότητας και ενεργούς συμμετοχής από τις αρχαιρεσίες των Μεσιτών Λέσβου
Ο Σπύρος Διαμαντίδης ξανά στο τιμόνι του Συλλόγου Μεσιτών Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξανά πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας ο Νίκος Σπανός

Νέα θητεία για τον πρόεδρο του Συνδέσμου. Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με συμμετοχή εκπροσώπων από Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο
Ξανά  πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας ο Νίκος Σπανός
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαία και Διεύθυνση Μεταφορών εξετάζουν υπόθεση οδηγού του ΚΤΕΛ Λέσβου

Αναζητούνται επίσημες διευκρινίσεις για το καθεστώς απασχόλησης επαγγελματία οδηγού που έχει συμπληρώσει το 67ο έτος
Τροχαία και Διεύθυνση Μεταφορών εξετάζουν υπόθεση  οδηγού του ΚΤΕΛ Λέσβου