× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μήνυση Φριλίγκου για την προσωρινή στάση του Αστικού ΚΤΕΛ έξω από το ΚΥΤ

Μεθοδεύσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυτιλήνης υπέρ των Αστικών ΚΤΕΛ καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης ταξί Γρηγόρης Φριλίγκος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/11/2020

Μήνυση Φριλίγκου για την προσωρινή στάση του Αστικού ΚΤΕΛ έξω από το ΚΥΤ

Μία σοβαρή καταγγελία που αφορά στην προσπάθεια  καθιέρωση μόνιμης στάσης των Αστικών ΚΤΕΛ  έξω από τη δομή προσφύγων και μεταναστών του Καρά Τεπέ, έκανε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο ιδιοκτήτης ταξί και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξί Λέσβου Γρηγόρης Φριλίγκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γρηγόρης Φριλίγκος μιλώντας στο «Ν» αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 22 Σεπτεμβρίου, να εγκρίνει την προσωρινή στάση του Αστικού λεωφορείου μπροστά από το ΚΥΤ σε ένα σημείο του δρόμου όπου απαγορεύεται ρητά η στάση, όπως αναφέρει και επιπλέον εξαιρετικά επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.

Μήνυση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

«Λίγες μέρες αργότερα, ανέφερε ο Γρ. Φριλίγκος, και συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου κατέθεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών μήνυση για παράβαση καθήκοντος και  επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία κατά των αιρετών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ως φυσικούς αυτουργούς και κατά των υπευθύνων της εταιρείας " ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Α.Ε." ως ηθικούς αυτουργούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος Οκτωβρίου, εν όψη της συζήτησης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  της οριστικής έγκρισης στάσης αστικής συγκοινωνίας στο νέο ΚΥΤ , έστειλα επιστολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο με την οποία τον ενημέρωνα για την εις βάρος τους μήνυση που είχα καταθέσει και του ζητούσα να απορρίψει οριστικά το αίτημα της εταιρείας "ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Α.Ε.", παραθέτοντάς την κείμενη νομοθεσία με βάση την οποία κάτι τέτοιο θα ήταν όχι μόνο μη σύννομο αλλά και άκρως επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια τόσο των διερχομένων οδηγών, όσο και των πεζών , δεδομένου ότι στο σημείο έχουν γίνει σοβαρά τροχαία δυστυχήματα στο παρελθόν.

 Στάση στο LIDL

Τελικά στην συνεδρίαση της Επιτροπής στις 2 Νοεμβρίου αποφασίστηκε η εξυπηρέτηση των αναγκών του καταυλισμού από το αστικό ΚΤΕΛ στην υπάρχουσα στάση μπροστά από το σούπερ μάρκετ Lidl. Παράλληλα όμως αποφασίσθηκe, να ζητηθεί από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η διερεύνηση της   δυνατότητας αλλαγής της κίτρινης συνεχόμενης γραμμής σε διακεκομμένη ώστε να μπορεί να εγκριθεί εν συνεχεία στάση στο σημείο αυτό . Θεωρώ προσωπικά απαράδεκτη αυτή την απόφαση αφού ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για το θέμα αυτό. Ζητούν επί της ουσίας να παρανομήσει η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλάζοντας τη συνεχόμενη κίτρινη γραμμή σε διακεκομμένη και θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες οδηγούς και πεζούς που κινούνται στο σημείο αυτό.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικίνδυνο σημείο  για πεζούς και οδηγούς

Δεν διαφωνεί κανείς με την ύπαρξη γραμμής αστικού ΚΤΕΛ που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ. Θεωρώ ωστόσο ότι η στάση του Lidl μπορεί να καλύψει απόλυτα αυτές τις ανάγκες αφού απέχει 5-6 λεπτά από την είσοδο του πεδίου βολής όπου στεγάζεται ο νέος καταυλισμός. Είμαι βέβαιος ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που διαμένουν εκεί δεν έχουν αντίρρηση να περπατήσουν 2-3 λεπτά παραπάνω για να πάνε στο χώρο διαμονής τους. Γιατί λοιπόν να θέσουμε σε κίνδυνο την ομαλή κυκλοφορία στο δρόμο αυτό όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες οχήματα;», καταλήγει στην τοποθέτησή του ο Γρηγόρης Φριλίγκος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή