× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Επιτακτική η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για τον Covid»

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» με προτάσεις για την πανδημία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2020

«Επιτακτική η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για τον Covid»

Με 566 κρούσματα της νόσου του κορονοϊού στη Λέσβο από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, από τα οποία τα πολύ περισσότερα στην πόλη της Μυτιλήνης κανείς είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας του πληθυσμού. Όλων μας. Αυτό επισημαίνει η παράταξη πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά αναφέρει:

«Οι 31 νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ασθενείς, κρούουν κώδωνα κινδύνου για την ανάγκη ενίσχυσης του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού με προσωπικό και υποδομές.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» η παράταξη των πολιτών της Μυτιλήνης, μπροστά στην εφαρμογή και στη Λέσβο της γενικότερης ανεύθυνης κυβερνητικής απραξίας δεδομένης της πανδημίας και της ηχηρής σιωπής των εδώ στελεχών της σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα αυτούς την αυτοδιοίκηση, προτείνει και ζητά η Κοινότητα Μυτιλήνης να παλέψει με τους άλλους φορείς του νησιού για τα παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Να σχεδιασθεί η αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης που είναι μπροστά μας, πράγμα που θα επιτρέψει τη λειτουργία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης χωρίς να μετατραπεί σε νοσοκομείο covid. Να δημιουργηθεί δομή πρωτοβάθμιας εξέτασης και βραχείας νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό, που δε χρήζουν δηλαδή μακροχρόνιας νοσοκομειακής περίθαλψης, ώστε να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο.

- ΑΜΕΣΑ να ενισχυθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης.

- Να έρθουν στο νησί και να παραμείνουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ ώστε να πραγματοποιήσουν στοχευμένα μαζικά τεστ στην Κοινότητα (όπως έγινε σε άλλα πολύ λιγότερο επιφορτισμένα μέρη όπως στη Χίο) εξασφαλίζοντας ασφαλή και έγκαιρη ιχνηλάτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Να υπάρχει ουσιαστική καθημερινή ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την πορεία της νόσου.

- Να αναπτυχθεί δίκτυο αλληλεγγύης και εξυπηρέτησης αναγκών συμπολιτών μας με προβλήματα υγείας και σε άλλες ευπαθείς κατηγορίες σε όλη τη διάρκεια του lockdown.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη