× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

31 νοσηλευόμενοι, οι δυο διασωληνωμένοι!

Εκρηκτική η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ασθενών με επιπλοκές από τη νόσο του κορονοϊού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2020

31 νοσηλευόμενοι, οι δυο διασωληνωμένοι!
' χρόνος ανάγνωσης

Αυξάνει καθημερινά ο αριθμός των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ασθενών, με επιπλοκές λόγω νόσησης τους από κορονοϊό. Σήμερα Δευτέρα νοσηλεύονται συνολικά 31 ασθενείς εκ των οποίων οι δυο είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι 29 ασθενείς έχουν καταλάβει πλέον το σύνολο των έξη κρεβατιών της Μονάδας Λοιμωδών, και τα 16 κρεβάτια της Α παθολογικής κλινικής και μέρος των κρεβατιών της Β παθολογικής κλινικής η οποία έχει και αυτή εκκενωθεί. Με τα συνήθη περιστατικά να νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αλλάξει το προφίλ των νοσηλευομένων με επιπλοκές από κορονοϊό. Οι νοσηλευόμενοι είναι πλέον μεγάλης ηλικίας πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες μέρες νοσηλείας απ’ ότι οι νεώτεροι ασθενείς των πρώτων ημερών. Αυτό δείχνει επίσης ότι το σενάριο του περάσματος της νόσου από ασυμπτωματικούς νέους ασθενείς σε μεγαλύτερους, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε το παράδειγμα του χωριού Βασιλικά απ’ όπου έχουν μεταφερθεί τέσσερις από τους 29 νοσηλευόμενους και οι οποίοι είναι όλοι άνω των 60 ετών.

Να θυμίσουμε ότι χθες διαγνώσθηκαν άλλα 23 περιστατικά της νόσου που ανέβασαν σε 566 τον αριθμό των κρουσμάτων μόνο μέσα στις πρώτες 22 μέρες του Νοεμβρίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Δυναμική η παρουσία της Ποτοποιίας Σαμαρά στο OUZOFEST 2025

Το OUZOFEST 2025 φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη, ενώ ακολούθησε και εκδήλωση στη μαρίνα Πλωμαρίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο Μουσείο του Σιγρίου

την Παρασκευή 1 Αυγούστου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το ελαίολαδο «Πηνελόπη Κουλαγίνη»
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ