× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός φαρμακοποιός Παναγιώτης Ψύχας

Βαρύ πένθος για το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου και την κοινωνία της Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/11/2020

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός φαρμακοποιός Παναγιώτης Ψύχας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης και στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου, προκαλεί η είδηση της απώλειας  του φαρμακοποιού Παναγιώτη Ψύχα, σε ηλικία  65 ετών, ο οποίος διατηρούσε από το '84 φαρμακείο απέναντι από το ΙΚΑ στην Επάνω Σκάλα. Ο Παναγιώτης Ψύχας ήταν ιδιαίτερα γνωστός  και αγαπηγός στην πόλη και στο νησί μας, όχι μόνο λόγω του κεντρικού φαρμακείου που διατηρούσε αλλά κυρίως λόγω των πολλαπλών δραστηριοτήτων του γύρω από το χώρο της μοτοσικλέτας. Ο ίδιος δραστηριοποιείτο σε συλλογους μοτοσικλετιστών, έπαιρνε μέρος σε αγώνες ενώ ήταν και φανατικός συλλέκτης δικύκλων. Παράλληλα όσοι τον γνώριζαν, ήξεραν ότι ήταν ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος άνθρωπος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και φιλόζωος.

Έμφραγμα και πνευμονικό οίδημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Παναγιώτης Ψύχας σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη  βαρύτατο έμφραγμα του μυοκαρδίου και ακολούθησε πνευμονικό οίδημα. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου οι γιατροί του καρδιολογικού τμήματος του νοσηλευτικού μας ιδρύματος έδωσαν πραγματική μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του. Την Κυριακή το πρωί, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε ο γνωστός φαρμακοποιός να μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο Ιπποκράτειο νοσομείο της Αθήνας. Δυστυχώς λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή.  

Απώλεια για το φαρμακευτικό κλάδο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συντετριμένος από το θάνατο του αγαπημένου φίλου και συναδέλφου του Παναγιώτη Ψύχα  δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος σημειώνει ότι σήμερα ο κόσμος των φαρμακείων στην Ελλάδα και στη Λέσβο χάνει έναν αξιόλογο άνθρωπο και λειτουργό της φαρμακευτικής επιστήμης.

«Ο Παναγιώτης Ψύχας από το 1984 έως σήμερα ήταν ενεργό μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, και επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.Μαζί με τον Παναγιώτη πριν από 25 χρόνια ξεκινήσαμε την προσπάθεια να αλλάξουμε τα δεδομένα στο Φαρμακευτικό Σύλλογο του νησιού μας, να φέρουμε την αλλαγή και την ανανέωση στον κόσμο των φαρμακείων. Ο Παναγιώτης με στήριξη από την πρώτη στιγμή. Ήταν φίλος, συνοδοιπόρος και ψυχή της δύσκολης προσπάθειας που έγινε και στέφθηκε με επιτυχία. Ένας αξιόλογος συνάδελφος που δεν δημιούργησε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στο Σύλλογο. Ήταν ένας άνθρωπος, δραστήριος, δημιουργικός, με τεράστια ψυχή και αγάπη για το περιβάλλον και τα ζώα. Η μεγάλη του λατρεία φυσικά ήταν οι μοτοσικλέτες. Μοτοσικλετιστής ο  ίδιος, διατηρούσε μουσείο πραγματικής μοτοσικλέτας όπως το είχε ονομάσει με μια τεράστια συλλογη δικύκλων ενώ είχε και μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φίλος και συνοδοιπόρος

Η είδηση της απώλειάς του, πραγματικά με διέλυσε. Δεν είναι μόνο ότι ήταν αγαπημένος φίλος και συνάδελφος, δεν είναι μόνο ότι η σύζυγός και η κόρη του είναι και αυτές αξιόλογες συνάδελφοι και φίλες  είναι κυρίως το γεγονός ότι χάθηκε ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή και είχε να δώσει ακόμη πολλά στην κοινωνία μας και στο χώρο του φαρμακείου». 

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου  Απόστολος Βαλτίας , δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αγώνα που έδωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου, να κρατήσουν στη ζωή τον Παναγιώτη Ψύχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναγκαιότητα η δημιουργία τμήματος  επεμβατικής καρδιολογίας στο Βοστάνειο

«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου μας, της Καρδιολογικής Κλινικής του Βοστάνειου, οι οποίοι έδωσαν πραγματική μάχη να κρατήσουν τον αγαπημένο μου φίλο και συνάδελφο στη ζωή. Έζησα την περιπέτεια του Παναγιώτη από την πρώτη στιγμή και είδα με τα μάτια μου την προσπάθεια που έγινε τόσο κατά τη μεταφορά του με το ΕΚΑΒ όσο και κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο μας. Η κατάσταση της υγείας του ωστόσο ήταν ιδιαίτερα σοβαρή.

«Να παλέψουμε όλοι γι’ αυτό»

Μέσα από την τραγική ιστορία του Παναγιώτη θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους ευαισθητοποίηση ώστε το νοσοκομείο μας  να αποκτήσει τμήμα επεμβατικής καρδιολογίας. Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή να χάνονται νέοι άνθρωποι επειδή δεν υπάρχει ανάλογο τμήμα στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου μας. Πιστεύω πως όλοι μας, από το μετερίζι που υπηρετεί ο καθένας θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση ώστε το συντομότερο δυνατόν το Βοστάνειο να αποκτήσει Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας. Είναι ζήτημα ζωής και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλο τον κόσμο», κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου Απόστολος Βαλτάς. 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου

Εκπαιδευτική δραστηριότητα Πολεμικής Αεροπορίας και Στρατού Ξηράς από τις 13.50 έως τις 14.20
Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης

Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της υδροδότησης σε Πυργί, Αλυφαντά, Κέδρο, Παγανή, Λακέρδα και Γαϊδαρανήφορο
Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης
ΑΓΟΡΑ

Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου με εκπτώσεις, μουσική και ανοιχτά καταστήματα έως τις 23:30
Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερος εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Μυστεγνών

Με το παραδοσιακό μοίρασμα νηστίσιμου μπαλεζέ και ευλογημένων σταφυλιών
Διήμερος εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Μυστεγνών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χρώματα από τον βυθό πλημμύρισαν την Αγιάσο

Παιδιά όλων των ηλικιών δημιούργησαν τα δικά τους έργα στο εικαστικό εργαστήρι του Αναγνωστηρίου «Η Ανάπτυξη»
Χρώματα από τον βυθό πλημμύρισαν την Αγιάσο
ΧΩΡΙΑ

Στην τελική ευθεία το νέο γήπεδο μπάσκετ στην Παναγιούδα

Ο Δήμος Μυτιλήνης σχεδιάζει την πλήρη αξιοποίηση του παλιού γηπέδου με νέες υποδομές άθλησης και αναψυχής
Στην τελική ευθεία το νέο γήπεδο μπάσκετ στην Παναγιούδα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

«Η ασφάλεια δεν θυσιάζεται για τις δημόσιες σχέσεις»

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη μιλά για τη μεγάλη ανταπόκριση στο Λεσβιακό Καλοκαίρι, υπερασπίζεται τους εργαζομένους και παρουσιάζει τη συνέχεια του προγράμματος
«Η ασφάλεια δεν θυσιάζεται για τις δημόσιες σχέσεις»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους

Επισκέψεις στα νέα πάρκα, επιστημονική ενημέρωση και παρακολούθηση της συντήρησης γιγάντιου απολιθωμένου κορμού
Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς
Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλείνει προσωρινά η οδός Ναυμάχου Αποστόλη στη Μυτιλήνη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη 6 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, λόγω εκτέλεσης εργασιών
Κλείνει προσωρινά η οδός Ναυμάχου Αποστόλη στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διακοπή υδροδότησης σε έξι περιοχές της Μυτιλήνης

Αιτία η βλάβη στον παλαιό κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας της Κρατήγου επί της Ελευθερίου Βενιζέλου – Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης
Διακοπή υδροδότησης σε έξι περιοχές της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραυματίας σε σύγκρουση δύο μοτοσικλετών στη Μυτιλήνη

Η Τροχαία διερευνά τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος
Τραυματίας σε σύγκρουση δύο μοτοσικλετών στη Μυτιλήνη