× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λαϊκή Συσπείρωση: «Όχι πάλι δια περιφοράς»

Αίτημα αναβολής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2020

Λαϊκή Συσπείρωση: «Όχι πάλι δια περιφοράς»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις κατ επανάληψη δια περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης. Αυτή τη φορά η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά την αναβολή των επερχόμενων συνεδριάσεων και την πραγματοποίηση αυτών «έστω με τηλεδιάσκεψη»,όπως χαρακτηριστικά, τονίζουν σε επιστολή που απηύθυναν στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. Μυτιλήνης οι σύμβουλοι της ΛΑ.Σ. Νίκη Τσιριγώτη, Στρατής Κόμβος και Παναγιώτης Βαλάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Έχοντας υπόψη τις προσκλήσεις που λάβαμε για τις επερχόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες καλούμαστε για ακόμα μια φορά να «συνεδριάσουμε» δια περιφοράς, δηλαδή με e-mail, με ένα ξερό ναι ή ένα όχι, δεδομένου ότι όσες ενστάσεις, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις κι αν θέσουμε ουδόλως λαμβάνονται υπόψη, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή – πρόσκληση, την οποία κοινοποιούμε και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς ενημέρωση και των συμπολιτών μας και των λοιπών φορέων.

Θεωρώντας ότι τόσο η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του ερχόμενου έτους, ο σχεδιασμός των έργων, που κατά τη γνώμη μας πρέπει να συνδυάζεται και με απολογισμό του προηγούμενου τεχνικού προγράμματος (κατά πόσο αυτό υλοποιήθηκε, τι δεν έγινε και γιατί κλπ), όσο και πολλά από τα υπόλοιπα θέματα των ερχόμενων συνεδριάσεων (όπως για παράδειγμα η σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού, η σύσταση νπδδ του δήμου, ο κανονισμός καθαριότητας κ.ά.), οφείλουν επιτέλους μετά από τόσους μήνες να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα προσοχή, με το δέοντα τρόπο, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη τέτοια που να μην μπορούν να συζητηθούν έστω και μια εβδομάδα αργότερα, με δεδομένο επίσης ότι μπορεί πλέον το συμβούλιο να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη, ζητάμε την αναβολή των συνεδριάσεων ώστε αυτές να γίνουν έστω με τηλεδιάσκεψη, δίνοντας τη δυνατότητα διατύπωσης και ανταλλαγής γνώμης τόσο στους συμβούλους, όσο και στους προέδρους και στα μέλη των κοινοτήτων αλλά και σε εκπροσώπους των φορέων (σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, Εργατικό Κέντρο κλπ) να παρέμβουν και να εκφράσουν άποψη επί των θεμάτων αυτών.

Θεωρούμε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμά τις συνεδριάσεις με τόσο σοβαρά θέματα, ούτε να αγνοεί τα (εδώ και καιρό) αιτήματα των συμβούλων της αντιπολίτευσης, εκτός εάν η δημοτική αρχή βρίσκει κυριολεκτικά ευκαιρία να «περάσει» και αυτά τα θέματα χωρίς το φόβο της κριτικής και της αντιπολίτευσης, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση και την πλειοψηφία που έχει στο συμβούλιο, αντιμετωπίζοντάς το συμβούλιο, το ανώτατο όργανο του δήμου, ως ένα «διεκπεραιωτικό αναγκαίο κακό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»