× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λαϊκή Συσπείρωση: «Όχι πάλι δια περιφοράς»

Αίτημα αναβολής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2020

Λαϊκή Συσπείρωση: «Όχι πάλι δια περιφοράς»
' χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις κατ επανάληψη δια περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης. Αυτή τη φορά η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά την αναβολή των επερχόμενων συνεδριάσεων και την πραγματοποίηση αυτών «έστω με τηλεδιάσκεψη»,όπως χαρακτηριστικά, τονίζουν σε επιστολή που απηύθυναν στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. Μυτιλήνης οι σύμβουλοι της ΛΑ.Σ. Νίκη Τσιριγώτη, Στρατής Κόμβος και Παναγιώτης Βαλάκος.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχοντας υπόψη τις προσκλήσεις που λάβαμε για τις επερχόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες καλούμαστε για ακόμα μια φορά να «συνεδριάσουμε» δια περιφοράς, δηλαδή με e-mail, με ένα ξερό ναι ή ένα όχι, δεδομένου ότι όσες ενστάσεις, ερωτήσεις ή παρατηρήσεις κι αν θέσουμε ουδόλως λαμβάνονται υπόψη, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή – πρόσκληση, την οποία κοινοποιούμε και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς ενημέρωση και των συμπολιτών μας και των λοιπών φορέων.

Θεωρώντας ότι τόσο η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του ερχόμενου έτους, ο σχεδιασμός των έργων, που κατά τη γνώμη μας πρέπει να συνδυάζεται και με απολογισμό του προηγούμενου τεχνικού προγράμματος (κατά πόσο αυτό υλοποιήθηκε, τι δεν έγινε και γιατί κλπ), όσο και πολλά από τα υπόλοιπα θέματα των ερχόμενων συνεδριάσεων (όπως για παράδειγμα η σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού, η σύσταση νπδδ του δήμου, ο κανονισμός καθαριότητας κ.ά.), οφείλουν επιτέλους μετά από τόσους μήνες να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα προσοχή, με το δέοντα τρόπο, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη τέτοια που να μην μπορούν να συζητηθούν έστω και μια εβδομάδα αργότερα, με δεδομένο επίσης ότι μπορεί πλέον το συμβούλιο να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη, ζητάμε την αναβολή των συνεδριάσεων ώστε αυτές να γίνουν έστω με τηλεδιάσκεψη, δίνοντας τη δυνατότητα διατύπωσης και ανταλλαγής γνώμης τόσο στους συμβούλους, όσο και στους προέδρους και στα μέλη των κοινοτήτων αλλά και σε εκπροσώπους των φορέων (σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, Εργατικό Κέντρο κλπ) να παρέμβουν και να εκφράσουν άποψη επί των θεμάτων αυτών.

Θεωρούμε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμά τις συνεδριάσεις με τόσο σοβαρά θέματα, ούτε να αγνοεί τα (εδώ και καιρό) αιτήματα των συμβούλων της αντιπολίτευσης, εκτός εάν η δημοτική αρχή βρίσκει κυριολεκτικά ευκαιρία να «περάσει» και αυτά τα θέματα χωρίς το φόβο της κριτικής και της αντιπολίτευσης, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση και την πλειοψηφία που έχει στο συμβούλιο, αντιμετωπίζοντάς το συμβούλιο, το ανώτατο όργανο του δήμου, ως ένα «διεκπεραιωτικό αναγκαίο κακό».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα