× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Από το ΚΥΤ Λέσβου ξεκινά η εφαρμογή του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση

Διάσκεψη υψηλού επιπέδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κοινό σύστημα ασύλου, τις μόνιμες διόδους μετανάστευσης και τη θέσπιση κοινού πλαισίου κανόνων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2020

Από το ΚΥΤ Λέσβου ξεκινά η εφαρμογή του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση

Το νέο ΚΥΤ της Λέσβου θέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να γίνει η πιλοτική εφαρμογή του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση, το οποίο παρουσίασε προ δύο μηνών και ελπίζει ότι θα υιοθετηθεί από τα κράτη - μέλη της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του μνημονίου συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση για το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Το νέο κέντρο θα κατασκευαστεί με τις αρχές του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση" ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά τη συζήτηση με βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων κατά τη διακοινοβουλευτική διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τη μετανάστευση και το άσυλο στην Ευρώπη που διοργάνωσε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως είπε, οι εγκαταστάσεις του ΚΥΤ θα περιλαμβάνουν ιατρικές εγκαταστάσεις, αλλά και εκπαιδευτικές, και εκεί πρόκειται να δοκιμαστεί η νέα διαδικασία συνόρων που προβλέπουν οι νέες προτάσεις της Κομισιόν. Θα βοηθήσουν και τα στελέχη της EASO και το νέο ΚΥΤ της Λέσβου θα γίνει ο πιλότος που θα αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, συμπλήρωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Κατά τα άλλα η συνισταμένη των τοποθετήσεων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και της προέδρου της Κομισιόν ήταν η προώθηση της πρότασης για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ώστε να ξεμπλοκάρει η συζήτηση για κοινό σύστημα ασύλου και να προχωρήσει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επανέλαβε με τη σειρά της τα βασικά σημεία του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, τις γρήγορες διαδικασίες στα σύνορα, την έμφαση στις επιστροφές και τις συμφωνίες με τρίτες χώρες ώστε να μην χρειάζεται οι νέοι πολίτες τους να μεταναστεύουν στην Ε.Ε. λόγω φτώχειας και έλλειψης προοπτικής, ενώ υπερασπίστηκε την ευέλικτη αλληλεγγύη η οποία προβλέπεται στο σύμφωνο στις ερωτήσεις των βουλευτών από την Ισπανία και την Ιταλία, οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχία.

Από το ελληνικό Κοινοβούλιο στη διαδικασία των ερωτήσεων συμμετείχε η Σοφία Βούλτεψη, η οποία ρώτησε για την απάντηση της Ε.Ε. στην Τουρκία αναφερόμενη και στα γεγονότα του Μαρτίου. Ο Ντ. Σασόλι απάντησε ότι εκείνες τις ημέρες οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών είχαν έρθει σε επαφή με την Τουρκία και ότι η στάση τους απέναντί της είναι “αυστηρότητα και διάλογος”.

Τέλος, στη συζήτηση για την αλληλεγγύη συμμετείχαν και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Λαμπεντούζας και ο διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Χρ. Χρήστου, ο οποίος έθεσε την Ευρώπη ενώπιον των ευθυνών της τονίζοντας ότι στο όνομα του πολιτικού συμβιβασμού αγνοήθηκαν οι ανάγκες των ανθρώπων, καθώς και ότι η Ε.Ε. έχει κακοποιήσει τον όρο αλληλεγγύη.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου