× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Φταίνε οι νέοι για την έξαρση του κορονοϊόυ»

Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/11/2020

«Φταίνε οι νέοι για την έξαρση του κορονοϊόυ»

Στη συμπεριφορά των νέων καταλόγισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ευθύνη για τη δραματική έξαρση της πανδημίας και το lockdown στην Ελλάδα και απέρριψε κάθε σύνδεση των δραματικών εξελίξεων με το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τεστ το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξηγώντας στη Βουλή την απόφαση για καθολικό lockdown ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι τα τοπικά και προσωρινά μέτρα της κυβέρνησης δεν κατόρθωσαν να συγκρατήσουν την δραματική και εκθετική έξαρση της πανδημίας. «Δοκιμάσαμε πολλά αμυντικά σχέδια αλλά αυτά προδόθηκαν από τη συμπεριφορά κάποιων» είπε και σημείωσε ότι το βασικό πρόβλημα που οδήγησε στο lockdown ήταν η διασκέδαση των νέων και όσων δεν συμμορφώνονταν με τα μέτρα. Επανήλθε δε στο ζήτημα της «ατομικής ευθύνης».

Εξέφρασε πάντως, την αισιοδοξία του ότι τα νέα μέτρα θα αποδώσουν τις επόμενες ημέρες και μπορεί να χαλαρώσουν τις γιορτές.

«Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα είναι δύσκολες» είπε και υπερασπίστηκε την απόφαση για απαγορευτικό κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το κάνουμε για να σταματήσουμε προαιρετικές μετακινήσεις. Δεν πρέπει να μετακινούμαστε το βράδυ με δήθεν δικαιολογίες» είπε. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο για την προμήθεια ικανού αριθμού εμβολίων και τη διανομή τους στους πολίτες.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η έκρηξη της πανδημίας δεν συνδέεται με το άνοιγμα του τουρισμού. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι αν συνδέονταν τα δύο φαινόμενα θα υπήρχε μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τον Αύγουστο και όχι τον Νοέμβριο.Καταλόγισε δε, στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι εκείνη ζητούσε άνοιγμα του τουρισμού.

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι δεν αποδέχτηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υποχρεωτικά τεστ γιατί εκτιμήθηκε αυτό θα προκαλούσε σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε, όμως, και σκληρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον Παύλο Πολάκη για στοχοποίηση των επιστημόνων και του Σωτήρη Τσίοδρα. Κάλεσε ταυτόχρονα τον Αλέξη Τσίπρα να μην αναφερθεί στα στοιχεία για τη δραματική αύξηση των νεκρών στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για «σπέκουλα» και «προσβολή στη μνήμη των νεκρών».

Ταυτόχρονα απέρριψε τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και για σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών λέγοντας ότι η Ελλάδα «δεν έχει σοβαρή αντιπολίτευση».

Και περισσότερες ΜΕΘ να υπήρχαν δεν θα λυνόταν το πρόβλημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτήρισε δε «εγκληματική» την πρόταση για διενέργεια πορείας του Πολυτεχνείου και ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου με κυβερνητική απόφαση. Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε, πάντως, ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε επιβάλλει νωρίτερα τη χρήση μασκών νωρίτερα και να περιορίσει τη νυχτερινή διασκέδαση μια εβδομάδα νωρίτερα. Καταλόγισε, όμως, ευθύνες για αυτό στην αντιπολίτευση επειδή «δεν εισηγήθηκε τέτοια μέτρα».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι έγιναν σημαντικά βήματα από την κυβέρνηση για τη στήριξη του ΕΣΥ και την αύξηση των ΜΕΘ.

«Έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια στο μεσοδιάστημα από το πρώτο στο δεύτερο κύμα για να ενισχύσουμε με κρεβάτια και προσωπικό τις ΜΕΘ» διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής. Πάντως, επισήμανε ότι ακόμη και αν υπήρχαν περισσότερες ΜΕΘ πάλι θα έχαναν πολλοί άνθρωποι της ζωής τους.«Όσες μονάδες και αν έχουμε δεν αντέχει ένα σύστημα υγείας εάν δεν χτυπήσουμε το πρόβλημα στην αρχή της αλυσίδας που είναι η διασπορά της πανδημίας με συγχρωτισμούς» είπε.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή