× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μείωση των δρομολογίων στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ λόγω καραντίνας

Ένα δρομολόγιο ανά προορισμό, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και πληρότητα των λεωφορείων σε ποσοστό 60%

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/11/2020

Μείωση των δρομολογίων στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ λόγω καραντίνας

Νέο πρόγραμμα δρομολογίων, για την περίοδο του lockdown, ανακοίνωσε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου το οποίο προχωρά σε μείωση των διαδρομών του σε όλο το νησί, αφήνοντας μόνο ένα δρομολόγιο ανά προορισμό σε καθημερινή βάση, εκτός Σαββατοκύριακου που δεν θα πραγματοποιείται καμία διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 FM και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Λέσβου, Χρήστος Παράσχου, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία αν και ιδιωτική έχει απόλυτη εξάρτηση από το κράτος ως μεταφορικός φορέας και είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις οδηγίες που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Καλύτερα από το Μάρτιο 

«Τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου, είναι υποχρεωμένα από το νόμο να διατηρούν τις ελάχιστες δυνατές διαδρομές ακόμη και στην περίοδο της καραντίνας, για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Αυτή τη στιγμή και έως το τέλος του lockdown θα πραγματοποιείται ένα δρομολόγιο για κάθε προορισμό καθημερινά από και προς τη Μυτιλήνη, ακόμη και αν υπάρχει πολύ μικρό επιβατικό ενδιαφέρον. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τα δρομολόγια από την ιστοσελίδα της εταρείας μας www.ktel-lesvou.gr και τις ακριβείς ώρες αναχώρησης και επιστροφής των λεωφορείων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην κίνηση των τελευταίων ημερών, από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα ο Χρήστος Παράσχου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κίνηση είναι μεν περιορισμένη, ωστόσο είναι σαφώς μεγαλύτερη από την πρώτη καραντίνα του Μαρτίου όπου τα λεωφορεία είτε πηγαινοέρχονταν εντελώς άδεια είτε μετέφεραν 2-3 άτομα.

Μάσκες για όλους 
Σχολιάζοντας ο πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ τις αναφορές μερίδας πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας μέσα στο λεωφορεία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία και ο ίδιος προσωπικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοποιημένοι στα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και την τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας.

«Είμαι κάθετος και απόλυτος για τη χρήση μάσκας στο προσωπικό των λεωφορείων. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους οδηγούς, χωρίς υποσημειώσεις και ερωτηματικά. Μάλιστα καλώ τους επιβάτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κάποιος οδηγός δεν φοράει μάσκα να πράξουν τα δέοντα και να ενημερώσουν τις αρχέες. Σε ότι αφορά τους επιβάτες, η συντριπτική πλειοψηφία φοράει μάσκα μέσα στο λεωφορείο χωρίς αντιρρήσεις και γκρίνια. Ένα απειροελαχιστο ποσοστό συμπολιτών μας, ωστόσο, οι λεγόμενοι αρνητές μάσκας, δεν τη χρησιμοποιούν. Πρόκειται όμως για ελάχιστα  άτομα τα οποία σε περίπτωση ελέγχου αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεων τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διακοπή της Θεσσαλονίκης μέχρι νεωτέρας 

Αναφερόμενος ο Χρ. Παράσχου στο δρομολόγιο των ΚΤΕΛ Λέσβου, το οποίο συνδέει μέσω του ακτοπλοϊκού δρομολογίου της Καβάλας, τη Θεσσαλονίκη με τη Λέσβο υπογράμμισε ότι μέχρι και την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε κανονικά ωστόσο λόγω έλλειψης επιβατικής κίνησης θα διακοπεί προσωρινά και θα επανέλθει αμέσως μετά το τέλος της καραντίνας».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή