× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Λέσβου

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη εξηγεί στο «Ν» τη διαδικασία μετά τον εντοπισμό Covid- Οι ευθύνες Κέντρου Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και Διευθυντών Σχολείων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/11/2020

Νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Νέο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης σε μαθητή της Στ’ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί νόσησε από συγγενικά του πρόσωπα. Επίσης σε τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test) εντοπίστηκαν θετικές στον ιό δύο εκπαιδευτικοί –ακόμα- στο Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου. Ας σημειωθεί ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες όλου του σχολείου του Μανταμάδου θα υποβληθούν την Παρασκευή σε μοριακό έλεγχο για κορονοϊό, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταφερθεί στην κοινότητα για την εξέτασή τους, ενώ σε μοριακό έλεγχο θα υποβληθεί και το τμήμα του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη εξήγησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» τη διαδικασία μετά τον εντοπισμό Covid, καθώς και τις ευθύνες που αναλογούν στο Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, την Πολιτική Προστασία και τους διευθυντές των σχολείων: Οι διευθυντές οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τους γονείς, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και τα επιδημιολογικά στοιχεία αποφασίζουν την αναστολή του τμήματος ή του σχολείου, τα παιδιά μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα και στη συνέχεια αναλαμβάνει η Πολιτική Προστασία και το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης για τον μοριακό έλεγχο των επαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, σύγχυση επικρατεί στους γονείς δύο και περισσότερων παιδιών, όταν το ένα τους παιδί αποτελεί «επαφή», δηλαδή είναι μαθητής τάξης όπου εντοπίζεται κρούσμα για το αν θα πάνε τα άλλα παιδιά στο σχολείο. Η κ. Στρατάκη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία οδηγία του ΕΟΔΥ σε σχέση με αυτές τις περιπτώσεις και η δική της θέση είναι οι γονείς να μη στέλνουν κανένα από τα υπόλοιπα παιδιά τους σχολείο, μέχρι να ιχνηλατηθούν οι πρώτες επαφές και βγει το αποτέλεσμα. Τόνισε ακόμα ότι «θα κρατήσουμε τα σχολεία όσο μπορούμε γιατί η τηλεκπαίδευση στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία γίνεται πολύ πιο δύσκολα από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια». Επίσης ανέφερε ότι κατά το μεγάλο κύμα της νόσου, ευτυχώς δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα κρούσματα σε νηπιαγωγεία. Ας σημειωθεί ότι στη Λήμνο, βρέθηκε σήμερα ένα θετικό κρούσμα σε δημοτικό Σχολείο της Μύρινας.

Στο μεταξύ, και σε σχέση με το ρεπορτάζ μας για το 3ο Δημοτικό Σχολείο, επικοινώνησε ο διευθυντής, Βασίλης Τριχώνας με το «Ν» εξηγώντας ότι μετά την απόφαση αναστολής του τμήματος από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, αναλαμβάνει στη συνέχεια η Πολιτική Προστασία. Σε σχέση όμως με το «μπάχαλο» που δημιουργήθηκε στο εν λόγω σχολείο και για να μην υπάρχουν από δω και στο εξής παρανοήσεις, η κ. Στρατάκη ανέφερε ότι σε συζήτηση με τον κ. Αλεξίου, υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε να ενημερώνεται και η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς πολλοί γονείς, όπως είναι φυσικό μετά τον μοριακό έλεγχο αναζητούν την ίδια για να πάρουν απαντήσεις για τα παιδιά τους.

Τέλος, επικοινωνήσαμε και με τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χάλικα, Δέσποινα Μπίρη, όπου οι μαθητές υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο, και όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά. Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου τόνισε ότι αμέσως μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα και αργά το βράδυ της ημέρας που έγινε γνωστό μίλησε με όλους τους γονείς των μαθητών, ώστε να μπουν τα παιδιά σε 14ήμερη καραντίνα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Καλλονή

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και προετοιμασία για την απεργία της 1ης Οκτώβρη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχολεία χωρίς δασκάλους και ειδικότητες στην έναρξη της χρονιάς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου καταγγέλλει ελλείψεις άνω των 20 εκπαιδευτικών, κλειστά τμήματα ένταξης και ανυπαρξία βασικών ειδικοτήτων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Νέες αφίξεις και σχολική ένταξη προσφυγόπουλων στη Μυτιλήνη

Σταθερά κάτω από 1.000 οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο στον Καρά Τεπέ
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΟΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος

Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση παιδιών του Δημοτικού
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»