× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μπάχαλο «ανευθυνοϋπεύθυνων» εν μέσω κορονοϊού

3ο Δημοτικό Μυτιλήνης: Η δασκάλα και 7 στα 19 παιδιά της τάξης με κρούσματα. Οι υπόλοιποι, μαθητές και οι γονείς τους χωρίς ενημέρωση για το τι πρέπει να κάνουν

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/11/2020

Μπάχαλο «ανευθυνοϋπεύθυνων» εν μέσω κορονοϊού
Παιδιά του 3ου δημοτικού σε αναμονή τριών ωρών για μοριακό έλεγχο

Ως «Οδύσσεια», και όχι άδικα, περιέγραψε στο ραδιόφωνο του «Ν» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Άρης Σπέρκος. τα όσα πέρασαν επί 10 ημέρες γονείς και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης χωρίς ακόμα να μπορούν να πούνε πως όλα τελείωσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκίνησαν όταν διαπιστώθηκε κρούσμα κορονοϊού, η δασκάλα της Γ’ τάξης του σχολείου, και όταν μετά κόπων και βασάνων έγινε μοριακός έλεγχος των μαθητών. Ας σημειωθεί ότι επτά στα 19 παιδιά του τμήματος βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, ενώ άγνωστο παρέμενε έως σήμερα Τρίτη το μεσημέρι πόσα παιδιά θα έπρεπε να εξεταστούν εκ νέου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απίστευτο, κι όμως αληθινό, εν μέσω πανδημίας το μπάχαλο που επικρατεί και η παντελής έλλειψη πληροφόρησης από τους αρμόδιους προς τους γονείς των παιδιών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανθέων 99» ο κ. Σπέρκος ανέφερε ότι την Παρασκευή 3Ο Οκτωβρίου έγινε γνωστό ότι εκπαιδευτικός του σχολείου είναι θετική στον κορονοϊό. Μέχρι τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου δεν υπήρξε καμία ενημέρωση αρμοδίως στους γονείς για το τι πρέπει να κάνουν με τα παιδιά τους. Οι ίδιοι μέσω διαδικτυακής ομάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο αποφάσισαν να μην τα στείλουν στο σχολείο. Από μόνοι τους (!) αποφάσισαν να μπουν σε καραντίνα. Την ίδια μέρα έλαβαν, όπως αναφέρει ο κ. Σπέρκος ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, που είχε προωθηθεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ότι θα ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος, χωρίς άλλη ενημέρωση.

«Οτιδήποτε θα σας περιγράψω ότι έγινε, ήταν από δική μας πρωτοβουλία», επεσήμανε ο κ. Σπέρκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εμείς οι ίδιοι αρχίσαμε να παίρνουμε τηλέφωνα στον ΕΟΔΥ, στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, δεν ξέραμε τι να κάνουμε, δεν υπήρχαν καν οδηγίες και επίμονα ζητούσαμε να γίνει έλεγχος των παιδιών μας», προσθέτει.

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου επικοινώνησαν με το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης που τους ανέφερε ότι υπεύθυνη είναι η Πολιτική Προστασία. Εν τέλει και ύστερα από πολλές κλήσεις, αλλά και μία εβδομάδα αφού είχε διαπιστωθεί το κρούσμα στη δασκάλα της τάξης, οι μαθητές κλήθηκαν για τεστ, περιμένοντας τρεις ώρες μαζί με τους γονείς τους και ελέγχθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

«Μας είπαν ότι αν δεν επικοινωνήσουν μαζί μας έως και την Κυριακή τότε θα είναι μάλλον αρνητικά τα δείγματα», λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κυριακή 8 Νοεμβρίου πέρασε και… τίποτα! «Καμία επικοινωνία».

Το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου, ο κ. Σπέρκος μίλησε με τη συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης για να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κρούσμα, για να πάρει εν τέλει την απάντηση: «Υπάρχουν κάποια θετικά, αλλά επειδή είναι και από το σχολείο του Χάλικα, θα επικοινωνήσει μαζί σας η Πολιτική Προστασία»!

Από το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ της Δευτέρας κάθε γονιός έπαιρνε τηλέφωνο στο Κέντρο Υγείας για να εντοπιστούν από τον Σύλλογο τα τέσσερα από τα επτά κρούσματα. Στις 8 το βράδυ κλήθηκαν οι γονείς για επίσημη ενημέρωση, ενώ έμαθαν ότι κάποια δείγματα μαθητών είναι «κίτρινα», δηλαδή είναι μεν αρνητικά, αλλά όχι 100%, και δεν γνωρίζουν οι γονείς ποιων μαθητών είναι αυτά.

Σημειωτέον ότι μεταξύ των παιδιών αυτών υπάρχουν και κάποια με μέλη στις οικογένειες τους άτομα από κατηγορίες ειδικών αναγκών.

Οι αρμόδιοι ακόμα και σήμερα άφαντοι!

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για πλάνο και οργάνωση όταν υπάρχει τέτοιο μπάχαλο!» κατέληξε μεταξύ άλλων ο κ. Σπέρκος. Ας σημειωθεί ότι οι γονείς μαζί τα παιδιά βρίσκονται όλοι από μόνοι τους σε καραντίνα.

 

«Παλιά αμαρτία»

Αξίζει να αναφέρουμε τέλος, ότι το πολύπαθο τμήμα της σημερινής ιστορίας, «βρέθηκε στην τύχη του» από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Ο δάσκαλος τους, με έγγραφο ιδιώτη πνευμονολόγου, όπως λέει ο κ. Σπέρκος δεν φορούσε μάσκα, αλλά προσωπίδα που δεν ισοδυναμεί με μάσκα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Λόγω της παρέμβασης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων απομακρύνθηκε από την τάξη, και αντικαταστάθηκε από αναπληρώτρια δασκάλα με διάρκεια σύμβασης τους…. τρεις μήνες! Είναι η δασκάλα που τελικά νόσησε

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου