× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αποχή! Δεν «στέλνουν» τα παιδιά τους στο σχολείο

Δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα μετά το διαπιστωμένο κρούσμα λέει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Μανταμάδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2020

Αποχή! Δεν «στέλνουν» τα παιδιά τους στο σχολείο

Το Δημοτικό σχολείο Μανταμάδου από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, «ο οποίος έγινε δέκτης των φόβων και της ανησυχίας του συνόλου των γονέων του σχολείου», προχωρά στην αναστολή της λειτουργίας του με την αποχή του συνόλου των μαθητών από το σχολείο, έως ότου ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Μανταμάδου, με τη συναίνεση του συνόλου των γονέων όλων των μαθητών του Δημοτικού σχολείου.

Η πράξη αυτή αναφέρει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Γονέων:

«είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας αλλά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες ενώ γνωρίζουν από την Κυριακή 8/11 πως εκπαιδευτικός της ΣΤ τάξης βρέθηκε θετικός στον COVID-19 και παρά την εισήγηση της Διεύθυνσης του σχολείου όχι μόνο για απολύμανση των χώρων διδασκαλίας αλλά και για την αναγνώριση όλων των εκπαιδευτικών ως στενών επαφών, την πραγματοποίηση τεστ σε μαθητές, δασκάλους και την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου μέχρι τη λήψη των αποτελεσμάτων, εν τούτοις η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε μονομερώς τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 1. την από αύριο 10/11 κανονική λειτουργία του σχολείου, με μόνο μέτρο την αναστολή του ολοημέρου τμήματος για 2 εβδομάδες,

 2. την εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση) των δύο τάξεων των οποίων οι δασκάλες χαρακτηρίστηκαν ως στενές επαφές με την αιτιολογία πως μετακινήθηκαν με το ίδιο όχημα (!). Οι μαθήτριες και οι μαθητές αυτών, κατά την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας, οφείλουν να παρουσιαστούν στο σχολείο και να κάνουν μάθημα με τις δασκάλες τους να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ οι ίδιοι θα βρίσκονται στην τάξη (!) χωρίς φυσική επίβλεψη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

 3. την 14ήμερη καραντίνα μόνο για τους μαθητές της τάξης στην οποία δίδασκε, αψηφώντας πως η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός ήταν υπεύθυνη και της τάξης του ολοημέρου, γεγονός που συνεπάγεται ότι είχε επαφές με μαθητές από όλες τις άξεις του Δημοτικού σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιμένει να αγνοεί την επαφή του επιβεβαιωμένου κρούσματος με το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου καθώς μέχρι και την τελευταία ημέρα συγκεντρώνονταν κατά το διάλειμμα τους στο 15 τετραγωνικών μέτρων γραφείο που διαθέτει το σχολείο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επιπλέον, φαίνεται να μην λαμβάνεται υπόψιν πως η πλειοψηφία (!) των μαθητών της ΣΤ τάξης που τίθεται σε καραντίνα έχει συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού σε άλλες τάξεις του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.

Εξ αιτίας όλων αυτών, ο Σύλλογος αποφασίζει να υπερασπιστεί την υγεία μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας και να μην επιτρέψει τη δια ζώσης παρακολούθηση μαθημάτων έως ότου πραγματοποιηθούν τεστ στο σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρνούμαστε να εκθέσουμε σε κίνδυνο τους κατοίκους ενός απομακρυσμένου από τις δομές υγείας σημείου της Ελλάδας, εξαιτίας της ανεπάρκειας και της αναλγησίας των κρατικών λειτουργών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικού που νοσεί με ευχές για ταχεία ανάρρωση, στο πλευρό των υπολοίπων εκπαιδευτικών και δηλώνει παρών σε αυτή τη δύσκολη περίσταση. Με απουσία χρεώνονται η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που αρνούνται να αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και όχι οι μικροί μαθητές ενός ακριτικού σημείου που βρίσκονται στο έλεος της «Αρχής» και της «Αριστείας».»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια