× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απεργία στις 26 Νοεμβρίου

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/11/2020

Απεργία στις 26 Νοεμβρίου

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Νοέμβρη έχουν αποφασίσει Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες της χώρας μεταξύ των οποίων και το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Π.Ε.Κ. έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση της στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα. Με πρόσχημα την πανδημία το προηγούμενο διάστημα κατάφερε να περάσει αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα τα οποία ήρθαν να προστεθούν στους ήδη μνημονιακούς νόμους. Έτσι και τώρα, δίνοντας τα διαπιστευτήρια του στο μεγάλο κεφάλαιο και αφού ήδη έχει βάλει τα θεμέλια για το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση και στα δικαιώματα των εργαζομένων, έρχεται με νέα αντεργατικά μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Υπολογίζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους! Ο «εκσυγχρονισμός» που τόσο πολύ περηφανεύονται αποτελεί σύγχρονη σκλαβιά για τους εργαζόμενους με 10 ώρες εργασία και μισθούς ψίχουλα. Αν νομίζουν ότι θα μείνουμε θεατές στο «σφαγιασμό» είναι γελασμένοι! Τους προειδοποιούμε : να μην τολμήσει η Κυβέρνηση να καταθέσει το αντεργατικό έκτρωμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλο αυτό το διάστημα στο νησί μας, η κατάσταση που επικρατεί σε χώρους εργασίας, με τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» να μην εφαρμόζονται πλήρως ή να κόβονται και να ράβονται βάση τις επιθυμίες των εργοδοτών, έχει επιτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι και το κλείσιμο σχολείων λόγω των κρουσμάτων καθώς και τα κρούσματα σε εργαζόμενους.
Την ίδια αυτή στιγμή, η Κυβέρνηση της ΝΔ αντί να πάρει έκτακτα μέτρα για να θωρακίσει το λαό και τη χώρα μας, αξιοποιεί την πανδημία για να εφαρμόσει νέα μέτρα, ακόμα πιο αντιδραστικά βάζοντας στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τους εργαζομένους, τους ανέργους, τη φτωχή αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους.

Το νέο lockdown δεν πρέπει να πνίξει την αγωνιστική φωνή των εργαζομένων και να κλείσει τα στόματα. Δεν πρέπει να μας αποτρέψει από τις διεκδικήσεις μας. Τώρα είναι η ώρα σε κάθε χώρο δουλειάς να σημάνει αγωνιστικός απεργιακός ξεσηκωμός! Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα νέα αντεργατικά μέτρα βάζοντας μπροστά τις διεκδικήσεις μας. Το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα απέδειξε ότι και σε περιόδους έξαρσης της πανδημίας, και να αγωνίζεται, και να διεκδικεί και να μην σιωπά κατάφερε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού. Έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα!Προχωράμε μπροστά χωρίς φόβο! Κλιμακώνουμε την δράση μας!Στις 26 Νοέμβρη απεργούμε.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

• Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιδότηση όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.
• Κατάργηση των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας και προστέθηκαν τους μνημονιακούς νόμους.
• Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και όλου του λαού με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Διενέργεια δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους, άδειες με αποδοχές σε ευπαθείς ομάδες και σε θετικά κρούσματα.
• Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος.
• Καμιά διακοπή παροχής ρεύματος και νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.
• Απεγκλωβισμό εδώ και τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών. Κανένα ΚΥΤ- Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης είτε ανοιχτό είτε κλειστό πάνω στο νησί.
• Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, επαναφορά του στα νησιά που αυξήθηκε.
• Να πραγματοποιηθούν ΤΩΡΑ μαζικά τεστ για τον κορονοϊό τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες όσο και στους εργαζόμενους στα ΚΥΤ και στις προσφυγικές δομές.
• Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς